Hjem Mobillån

Få oversikt over billig mobillån

Søk uforpliktende. Renten er individuell og du vil få svar på endelig rente etter innsendt søknad.

Spørsmål og svar om Mobillån

Sammenlign mobillån med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om mobillån?

Det er ikke slik som et billån, at lånet og pengene du får innvilget er øremerket kjøp av bil. Faktisk er det ingenting som faktisk er et mobillån den dag i dag, slik det var da begrepet ble oppfunnet.

Et mobillån innebærer at du ved et par tastetrykk sender av gårde en SMS, og får penger overført til kontoen din på minuttet. Du kan derimot ikke gjøre dette i dag, på grunn av lover og regler vi har i dag.

Det var uansett ikke så enkelt som det virket som, fordi man måtte signere en låneavtale i etterkant. I realiteten er dagens låneprosess like lite tidkrevende som et SMS-lån eller mobillån var i de dager.

Derfor brukes mobillån synonymt i dag med små lån med kort løpetid og høye renter. Det er med andre ord et lite lån, på lik linje med andre forbrukslån som smålån og mikrolån/microlån. Begrepene som brukes i dag er altså kun tro til sin størrelse (små/mikro) men ellers er det ren markedsføring som gjør at de fortsatt kalles det de gjør i dag.

Mobil lån

Mange seriøse banker i dag vil ikke bruke slike betegnelser fordi det virker som en fremheving av hvor enkelt du kan få et lån uten sikkerhet, noe som med retningslinjene fra finansmyndighetene.

Det var også mange som trodde at et mobillån ikke krevde kredittsjekk, noe det absolutt gjorde og fremdeles gjør – enhver bank eller kredittgiver er pålagt av loven til å foreta en kredittvurdering av den som søker om lån, uavhengig av lånets natur.

I det korte og gode er SMS-lån / mobillån / smålån / mikrolån et forbrukslån uten sikkerhet som kan brukes til nettopp hva du vil. Størrelsen på lånet vil avgjøre hva lånet kalles, men kjært barn har i dette tilfellet svært mange navn, så vær klar over det.

mobillån sumo finans

Muligheter med mobillån

Det som er så fint med mobillån er at du kan få pengene raskt, og du kan bruke dem på hva du vil. Har uhellet vært ute og du trenger å pusse opp noe på kjøkkenet, badet, eller kanskje i taket så ka net mobillån hjelpe deg kjapt.

Selv om mobillån og SMS-lån ikke lenger er slik det var før, så er det snakk om så små beløper at en bank kan tenke seg å betale ut lånet samme dagen som du søker om det. Dette handler litt om timing, og du må også ha økonomien på stell og bidra med all dokumentasjon som kreves av banken.

Ofte er det snakk om mindre beløper mellom 1000 til 5000 kroner, med nedbetalingstid på inntil 5 år. Men i realiteten er det et forbrukslån, og disse ligger på alt fra 1000 til 500 000 kroner og nedbetalingstid inntil 15 år.

Men det er gjerne ganske mye høyere renter på slike smålån, med effektive renter fra 25% og oppover faktisk over 1000%. Men fordi nedbetalingstiden også er svært kort, i tillegg til at lånet i seg selv er av mindre beløp, vil den reelle kostnaden ikke bli så høy som man tror.

Men ikke glem at dette er i utgangspunktet svært dyre lån, og dersom du tar mange av dem over lang tid (lang tid med kort nedbetalingstid vel og merke) så vil du ende opp med ganske dyre utgifter for pengene du låner, og du vil kanskje være mer tjent med å ta opp et større lån med bedre vilkår.

En generell regel er at dersom lånets rente nærmer seg renten for kredittkort, så bør du heller vurdere et annet lån som er billigere. Et kredittkort kan også være mer gunstig, selv om renten er like høy eller høyere, fordi du ikke trenger å betale ekstra dersom du betaler innen fristen, som i tilfeller kan være 45 dager og med muligheter for utsettelse.

Her kan du være litt smart – og spare mye penger.

mobillån sumofinans

Hvem kan få mobillån

Vanlige minstekrav for å søke om SMSlån eller mobillån:

  • 18 år gammel
  • Ingen pågående kredittsaker som inkasso eller betalingsanmerkninger
  • Du må være registrert i folkeregisteret og/eller være norsk statsborger
  • 0 kr i årlig inntekt

Ofte er aldersgrensen høyere, slik som 20, 21, 23 og helt opp til 25 år. Det er omtrent ingen banker som vil gi deg lån dersom du har utestående gjeldsposter eller anmerkninger, men det kan finnes unntak, som for eksempel dersom du kan stille med sikkerhet for lånet.

Mange kredittgivere vil også kreve en høyere årlig inntekt og/eller annen dokumentasjon på din tilhørighet til norge. Dersom du har ditt eget foretak må du også kunne vise til inntekter i en gitt tidsperiode.

Det er også regler pålagt i Boliglånsforskriften, som sier at du kan ha maksimalt 5 ganger din egen inntekt i lån. Du må også ha en sterk nok personlig økonomi til å kunne tåle en renteøkning på inntil 5 prosentpoeng.

For mange vil dette være en hindring, ihvertfall for større lån eller mange lån på samme tid. Da kan det være gunstig med en medlåntaker, som vil betraktelig øke sjansen for at du får innvilget lånet, lånebeløpet og kan få gunstigere renter.

Dersom du har tenkt til å bruke mobillånet til refinansiering, vil det også være mulig å få bedre vilkår. Når du har fått et lånetilbud (eller før) kan du ta direkte kontakt med banken og høre om det er noe som lar seg gjøre for et mobillån til refinansiering.