Hjem Mikrolån

Oversikt over billig mikrlån

Renten er individuell og du vil få svar på hvilken rente du får etter du har sendt inn søknad. Alle søknader er uforpliktende.

Spørsmål og svar om Mikrolån

Sammenlign mikrolån med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om microlån

Mikrolånet er et forbrukslån, og du kan derfor bruke det til hva du vil. Kanskje har du behov for å fikse bilen eller huset, men har ikke pengene til det akkurat nå. Og det kan jo ikke akkurat vente med å få ungene på skolen eller deg selv til jobb, kan det vel?

Det er et lån du tar opp uten sikkerhet og trenger derfor ikke stille med eiendeler eller eiendom i pant, og således kan det være enkelt å ta opp et slikt lån.

mikrolån

Hvor mye kan du få i mikrolån?

Et mikrolån er ansett som et lån uten sikkerhet med en nedre grense på 1000 kroner og en øvre grense på 10.000 kroner. Normalt vil nedre grense være på 5000 kroner, men det varierer.

Fordeler med mikrolån

Fordelene med et mikrolån er at det kan betales på rimelig rask tid, og det er derfor svært gunstig for deg som har behov for å dekke plutselig utgifter til dagliglivet, eller om du ønsker å renovere bolig eller har et oppussingsbehov. Dette gir deg en økt økonomisk mobilitet når du trenger det. Dersom du timer det riktig, kan du få innvilget ditt mikrolån samme dag som du søker om det.

Du kan også benytte deg av lånet til refinansiering av andre lån. Dette betyr at du tar opp ett lån med gunstigere fordeler i form av lave/ingen gebyrer, god rente og nedbetalingstid som du betaler ned ett eller flere andre lån med mindre gunstige vilkår, slik at du på sikt sitter igjen med mer penger.

Siden det er et lån, må det betales tilbake, men til gjengjeld er det aldri store beløper det er snakk om. Dette er fint med tanke på at det er penger du behøver, men som du ikke ønsker at skal bli en stor utgift for deg.

Ulemper med mikrolån

Ulempene med et mikrolån er de høye rentene først og fremst, men også det at svært få långivere som tilbyr lån mellom 1000 og 10000 kroner. Du vil også se at det finnes begrensninger på nedbetalingstiden, ofte er den svært kort. MEN, det skal sies at dette er gunstig for deg i det lange løp, fordi rentene på slike lån er svært høye og med lang nedbetalingstid vil du ende opp med å betale ganske mye. Det er allikevel for noen ønskelig å strekke lånet ut over tid, og da vil du nok ikke få spesielt lang nedbetalingstid på et mikrolån. 

microlån

Hvilke krav stilles for mikrolån?

Kravene for mikrolån er stort sett de samme som et hvilket som helst annet forbrukslån uten sikkerhet eller pant i eiendom eller eiendeler.

Det vil foreligge krav om alder, der absolutte laveste er 18 år, men mange banker opererer med alt fra 20, 23 og 25 år som minstekrav. Det er også absolutte krav om at du ikke kan ha betalingsanmerkninger, og mange långivere vil ikke gi deg kreditt dersom du har pågående inkassosaker.

Kravet om inntekt ligger normalt på 200.000 i året, men kan finnes så lavt som 180.000 kroner per år.

Det er også viktig for mange långivere at du er norsk statsborger eller har bodd i landet i minst 3 år, og kan dokumentere dette.Det vil alltid gjøres kredittsjekk av lånsøker.

Hvordan får du mikrolån?

Du må naturligvis søke om det. Etter å ha gjort grundige undersøkelser og kartlegging av egen, personlig økonomi, dine behov og betalingsevne kan du begynne å sammenligne långivere for å finne det beste lånet for deg.

Du kan enkelt gjøre dette ved å benytte deg av vår sammenligningstjeneste. Da vil du få oversikt over de beste tilbudene fra de aktørene vi har i vårt system. Ved å sortere etter dine krav og krav fra låntaker sparer du masse tid på å sammenligne dem kjapt og enkelt, enn dersom du skulle gjort dette selv.

Hvor mye bør du låne?

Vi avslutter med dette fordi vi ønsker å gi deg et råd: Ikke lån mer enn du behøver. Forbrukslån er relativt dyre, og du bør bruke pengene på noe du virkelig trenger, og helst noe du sitter igjen med av verdi. For eksempel oppussing, bilreparasjoner og så videre.

Det kan være fint å ta seg en ferie, og man sitter igjen med gode minner. Men med mindre ferien er helt nødvendig, for eksmepel for mental eller fysisk helse, så er dette noe man heller bør spare opp til slik at ferien ikke blir unødvendig dyr.

I denne artikkelen