Beste rabatt kredittkort 2020

Oversikt over de beste kredittkort med rabatter

Beste kredittkort som gir rabatter

På dagens kredittkortmarked kan man finne et kort til så å si alle behov. Enten du skal ut på reise med kredittkortet ditt, eller bare trenger et allsidig hverdagskort finnes det tilbud for deg. Det som er helt sikkert er at du bør dra nytte av den enorme konkurransen og skaffe deg det kredittkortet du vil få mest mulig ut av.

En av de mest populære tilbudene på kredittkortmarkedet i dag er såkalte rabattkort. Disse gir deg som kortholder gunstige fordeler, nesten uansett hvordan du ønsker å bruke kortet ditt. Men å sile gjennom alle de forskjellige kredittkortene på markedet kan være både forvirrende og tidkrevende.

Er du på jakt etter markedets beste rabattkort? Da bør du lese videre. Her går vi gjennom hva du bør huske på, samt de beste rabattkortene innenfor populære bruksområder. Dersom du biter deg merke i informasjonen vil både lete- og søknadsprosessen bli en hel del enklere.

Hva er et rabattkort?

Kort sagt er et rabattkort et kredittkort som gir deg gunstige rabatter gjennom fordelsportaler de forskjellige kredittkortselskapene utarbeider. Det er stor variasjon både på hvor mye penger du kan spare med et rabattkort, og hvor omfattende fordelene som kommer med disse kortene er.

Men poenget med rabattkortet er altså at du får noe igjen for kjøpene du gjennomfører med kredittkortet ditt. Dette er som en liten gave fra kredittkortutstederen din, som takk for at du velger å bruke akkurat deres rabattkort.

Som nevnt er det stor variasjon i både strukturen på rabattprogrammene kredittkort tilbys med i dag, og prosentene du vil få tilbud om. Vi skal ta en titt på hvordan kortene fungerer om litt.

Bortsett fra den spesifikke rabattfordelen fungerer rabattkort akkurat som vanlige kredittkort. At du får rabatter på noen av kjøpene dine er helt enkelt en fordel som kommer med kredittkortet. Du vil ha en kredittramme, effektiv rente og generelle vilkår å forholde deg til på kortet i tillegg.

Det er viktig å ikke glemme at rabattkortet i bunn og grunn er et kredittkort. Derfor bør du sørge for å se på generelle vilkår på kortet, i tillegg til hvor mye nytte du kan dra av rabattfordelene. Vi går gjennom generelle vilkår du bør huske på lenger ned i denne guiden.

Hvordan fungerer rabattkort?

Men ført og fremst: Hvordan fungerer egentlig disse rabattkortene? Du kan generelt sett dele dem inn i to forskjellige kategorier:

 • rabattkort som gir deg pengene du har spart direkte tilbake
 • rabattkort som gir deg pengene tilbake i form av en reduksjon på kredittkortfakturaen din

Rabattkort som gir deg pengene direkte tilbake er de kortene der du får utbetalt rabatten din. Denne er altså helt fleksibel, og ikke låst til kortet på noen annen måte enn at det er gjennom dette kortets transaksjoner du sparer den opp.

Men her vil rabatten din opparbeides og du kan få den utbetalt som en overføring til bankkontoen din. Dette er den mest sjeldne strukturen for rabattkort. Generelt heller kredittkortselskapene mer mot en mindre fleksibel struktur.

Denne tilbys på de rabattkortene hvor du får igjen rabatten som en reduksjon på kredittkortfakturaen din. I disse tilfellene vil du altså ikke få pengene du har spart opp utbetalt; du har ikke kontroll over hvordan du ønsker å bruke dem.

Med denne typen rabattkort vil rabatten i stedet trekkes automatisk fra neste måneds regning for kredittkorttransaksjonene dine. Sparingen er selvfølgelig fortsatt reell. Men du kan ikke spare opp bonusen din på noen annen måte enn ved at fakturaen din blir noen kroner lettere.

Hvilken struktur som er best for dine behov vil avhenge av hvilken kontroll du ønsker å ha over rabattkortet ditt. Samtidig er det viktig å huske på at penger spart tross alt er penger spart. Om pengene trekkes direkte fra fakturaen din, eller om du får dem utbetalt til bankkonto vil sannsynligvis ikke ha så altfor mye å si.

Hva bør man se etter i et rabattkort?

Du bør allikevel være obs på visse ting, spesielt når du er på utkikk etter markedets beste rabattkort. Som vi nevnte er det stor variasjon i hvor gunstige fordelsprogrammene er strukturert, og dermed i hvor mye penger du reelt kan spare med dem. De viktigste tingene å huske på er:

Finnes det en opptjeningsgrense for rabatten?
Dette er den desidert viktigste faktoren å være oppmerksom på når du skal skaffe deg et rabattkort. Det er nemlig flust av kredittkort som har fantastiske rabatter i en rekke forskjellige nettbutikker. For godt til å være sant, tenker du? Det er det nesten alltid også.

Vanligvis finnes det nemlig en øvre opptjeningsgrense på rabattkort, selv på de beste. Det betyr altså at du ikke nødvendigvis får dratt full nytte av de gunstige rabattene kredittkortselskapet reklamerer med. Hvis du ikke kan tjene mer enn et par hundrelapper i måneden vil ikke en høy prosentrabatt ha så mye å si.

Hvor kan du bruke rabattene dine?
Et annet spørsmål å være oppmerksom på er hvordan kredittkortet begrenser rabattopptjeningen din. Dette kan være i form av antall butikker du har mulighet til å tjene rabatt i, som oftest gjennom fordelsportalen til kredittkortselskapet. Men det kan også handle om forhandlernettverket rabattkortet er tilknyttet til.

Noen rabattkort følger nemlig Visa og Mastercard sin forhandlerstruktur, mens andre har sine egne fordelsprogrammet utarbeidet spesifikt for kortet. Husk på å sjekke hvordan dette fungerer på de kredittkortene du vurderer å søke om.

Hvor allsidig er kredittkortet med hensyn til fordeler generelt sett?
Du bør selvfølgelig forsikre deg om at du vil få bruk for rabattene på det nye kredittkortet ditt. Men du gjør også lurt i å ta en titt på hvordan fordelene på kredittkortet ser ut helt på generell basis også.

Det finnes nemlig visse kredittkort som har veldig mye mer omfattende fordelsavtaler enn andre. Dersom du ønsker å få så mye som mulig ut av rabattkortet ditt gjør du lurt i å ta en titt på hva disse er. Da blir det enklere å velge det beste kortet for dine behov.

Beste rabattkort for reiser

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa fra Santander er gunstig for de som ønsker et reisekort generelt sett. Du får avbestilling- og reiseforsikring inkludert, samt høy kredittramme og lang betalingsutsettelse. Hvis du er på jakt etter et rabattkort spesifikt for reiser er det imidlertid også et gunstig valg.

Som kortholder får du tilgang på fordelsportalen Kickback fra Santander. Her kan du benytte deg av rabatter som:

 • 7% på Hotels.com
 • 4% på Radisson Blu
 • 4% på Booking.com
 • 1% på Qatar Airways

Det finnes også en rekke andre reiserelaterte rabatter via Kickback. Rabatten du tjener opp vil tilbakebetales direkte på kredittkortfakturaen din for neste måned. Sånn sett er dette et gunstig kort dersom du ikke har noe i mot å få rabatten din trukket direkte fra kredittkorttransaksjonene dine.

Vær oppmerksom på at Santander opererer med en øvre grense for opptjening av rabatt. Denne er på 2000 kroner i året, og er begrenset til 200 kroner i måneden. Du kan få inntil 100.000 kroner i kredittramme med Gebyrfri Visa og rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager. Årlig effektiv rente er på 23,4%.

Re:member Mastercard
Remember Mastercard kunne på mange måter ha blitt plassert innen en hvilken som helst kategori for beste rabattkort. Det er fordi kortet kommer med en av Norges mest omfattende fordelsstrukturer, som du potensielt kan spare mange tusen kroner på i løpet av året.

Det som gjør Remember Mastercard så spesielt er at det ikke finnes noen grense for opptjening av rabatter med kredittkortet. Samtidig får du tilgang på rabatter opptil 25% i over 200 nettbutikker.

Remember kommer med reiserabatter som:

 • 10% på Expedia
 • 10% på Hotels.com
 • 4% på Booking.com
 • 8% på First Hotels
 • 9% på Hotelopia

Når det ikke finnes noen grense for hvor mye bonus du kan tjene i løpet av året er dette et svært gunstig rabattkort, og definitivt blant markedets beste. Du får også en reise- og avbestillingsforsikring fra AIG med på kredittkortet.

Remember Mastercard har en øvre kredittramme på 150.000 kroner og kommer med rentefri betalingsutsettelse på 45 dager (fra første dagen i måneden). Årlig effektiv rente ligger på 25,4%.

Beste rabattkort for elektronikk

Komplett Bank Mastercard
Som nevnt kommer kredittkort til alle slags behov og bruksområder i dag. Da er det heller ingen overraskelse at det finnes rabattkort spesifikt for elektronikk. Hvis du ønsker deg et nytt kredittkort innen dette bruksområdet er Komplett Bank Mastercard et gunstig alternativ.

Med Komplett Bank Mastercard får du følgende rabattopptjening:

 • 3% av alle kjøp på Komplett.no og Blush.no
 • 2% av alle kjøp i nettbutikk (e-handelsvirksomheter hos Mastercard)
 • 1% på alle andre varekjøp

Rabatten du tjener med Komplett Bank Mastercard kan enten tas ut som rabatt på kredittkortregningen din, eller brukes på varer på Komplett.no. Som rabatt er maksimal årlig inntjening 200 kroner (kan brukes på inntil 500 kroner i måneden). Dersom du imidlertid bruker bonuspoengene dine på å kjøpe Komplett-varer vil de dobles, og du kan dermed få en rabatt tilsvarende 1000 kroner i måneden og 4000 kroner i året.

Maksimal kredittramme med Komplett Bank Mastercard er 100.000 kroner, og rentefri betalingsutsettelse tilbys på inntil 50 dager (fra første dagen i måneden). Årlig nominell rente ligger på 21,40%.

Flexi Visa
Flexi Visa er, som navnet tilsier, et fleksibelt kredittkort. Fleksibiliteten kan benyttes i form av rabatter innenfor valgfrie kategorier du selv fastsetter fra måned til måned. Elektronikk er en av disse kategoriene, så hvis du er på jakt etter et rabattkort spesifikt til kjøp av elektronikk kan Flexi Visa være et godt alternativ.

Rabatten er på 4%. I tillegg til dette kan du også dra nytte av rabattene via Kickback fra Santander, som du får tilgang på når du skaffer deg et Flexi Visa kredittkort. Men vær oppmerksom på den årlige opptjeningsgrensen på 2000 kroner (200 kroner i måneden) med dette rabattkortet.

Kredittrammen på Flexi Visa er maksimalt 100.000 kroner, og du kan benytte deg av rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager (fra den første dagen i måneden). Årlig effektiv rente ligger på 24,6% med dette rabattkortet.

Beste rabattkort for klær og shopping

Santander Red
Hvis ønsker et rabattkort spesifikt til klær og shopping kan Santander Red være et gunstig valg. Her får du tilgang på Kickback fra Santander, med et stort utvalg av shoppingmuligheter på nett.

Innenfor kategorien klær er dette et utvalg av rabattene fra Kickback:

 • 6% på Zalando
 • 8% på Nelly
 • 7% på X-life
 • 8% på Ellos
 • 5% på Cubus
 • 4% på Vero Moda

Kickback fra Santander inkluderer mer enn 260 forskjellige nettbutikker, og er dermed et godt alternativ for deg som leter etter et rabattkort spesifikt til klær og shopping generelt. Ulempen med kortet er at det kommer med Santanders standard begrensning på 200 kroner i måneden og 2000 kroner i året.

Maksimal kredittramme med Santander Red er 100.000 kroner, og kortet kommer med inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Denne beregnes fra den første dagen i måneden. Med hensyn til effektiv rente er Santander Red et av markedets mest gunstige kort; årlig effektiv eksempelrente ligger på 17,1%.

yA Bank Visa
Med yA Bank Visa får du valgfri rabatt innenfor enkelte av Visa sine forhandlerkategorier fra måned til måned. Rabatten ligger generelt på mellom 3% og 5%, men er fleksibel i og med at du ikke er begrenset til én butikkjede eller fordelsportal.

På dette rabattkortet vil rabatten din gjelde uavhengig av hvilken kjede du bruker den i. Så lenge butikken eller nettstedet er registrert hos Visa sitt forhandlernettverk i den aktuelle kategorien vil du opparbeide deg bonus med kjøpene dine.

Som et eksempel kan du se frem til denne typen rabatter med kortet (eksempel: oktober 2017):

 • 3% på dagligvare
 • 5% på hus og hjem
 • 5% på bil (inkludert tilbehør, drivstoff og bensinstasjon)

yA Bank Visa er altså et gunstig rabattkort for deg som er på jakt etter en mer allsidig rabattløsning du kan få bruk for på en rekke forskjellige bruksområder. Vær oppmerksom på at prosentavslagene kun gjelder for kjøp på inntil 10.000 kroner.

Med dette rabattkortet får du inntil 100.000 kroner i kredittramme, samt maksimalt 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Årlig effektiv rente ligger på 22,90% med kredittkortet.

Beste rabattkort for matvarer

Trumf Visa
Mathandel er en av de største faste utgiftene blant norske husholdninger i dag. Vi kommer oss ikke unna den, og derfor kan det være gunstig å velge et rabattkort som gir deg noen gode avslag på matvarene.

Trumf Visa er et spesielt gunstig rabattkort til dette bruksområdet. Det er tilknyttet Trumf-systemet, som betyr at du vil opparbeide deg bonus i alle Trumf-butikker når du bruker det. Per i dag er disse Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, Nærbutikken og CC mat.

Kredittkortet gir deg 2% opptjening i disse butikkene, samt 4% opptjening på dager med Trippel-Trumf. I tillegg får du 0,5% rabatt på alle andre kjøp du gjennomfører med kortet i butikker tilknyttet Visa sitt forhandlernettverk. Her har du med andre ord en gyllen sjanse til å dra nytte av mathandelen din til det fulle.

I motsetning til de fleste andre rabattkortet gir Trumf Visa deg full frihet til hvordan du ønsker å bruke bonusen din. Rabatten tjenes opp på din Trumf-profil, og du kan når som helst overføre pengene dine tilbake til kontoen din. Du har også mulighet til å gjøre dem om til Eurobonus-poeng hos SAS. Det er ingen årlig begrensning på opptjening av rabatt med Trumf Visa.

Trumf Visa tilbys med opptil 75.000 kroner i kredittramme og 45 dagers rentefri betalingsutsettelse (fra den første dagen i måneden). Kortet kommer med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring fra DNB, og har en årlig effektiv rente på 26,6%.

Ikano Visa
Ikano Visa er et allsidig rabattkort som gir deg godt med valgalternativer når du skal bruke det til fordeler. Som kortholder får du tilgang på både faste rabatter, månedsrabatter og en fordelsportal utarbeidet spesielt for Ikano Visa.

Dersom du er på utkikk etter et gunstig rabattkort kan dette være en god løsning. Ikano Visa baserer seg på Visa sitt forhandlernettverk, som betyr at rabattene opptjenes både i Norge og i utlandet.

En av kredittkortets faste rabatter er 1% opptjening på alle kjøp i mat- og dagligvarebutikker tilknyttet Visa. Med mange millioner forhandlere på verdensbasis betyr dette at Ikano Visa er et svært allsidig og omfattende rabattkort.

I tillegg til denne faste rabatten har Ikano Visa også en rabattkalender, med nye prosentsatser for rabatt hver eneste måned. Minst én måned i året er mat- og dagligvare (eksempelvis 4% i desember i 2017), som gir deg ytterligere en mulighet til å tjene bonus.

Vær oppmerksom på at Ikano Visa har en årlig begrensning på 5000 kroners rabattopptjening. Dette tilsvarer allikevel nærmere 420 kroner i måneden, og er dermed en god besparelse. Ikano Visa tilbys med maksimal kredittramme på 100.000 kroner og inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Nominell årlig rente er på 20,28%.

Hvem kan søke om rabattkort?

Det er altså mange alternativer å velge mellom, også innenfor den spesifikke kategorien rabattkort. Dersom du setter deg godt inn i tilbudene på markedet kan du skaffe deg et gunstig kredittkort som også vil spare deg for noen kroner i året.

Det er det enkelte kredittkortselskapet som fastsetter minimumskriteriene for søknad. Allikevel kan du generelt regne med at disse minst er som følger:

 • du må ha fylt 18 år
 • du må ha fast inntekt
 • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Husk at når du får innvilget et kredittkort tar du i praksis opp muligheten for et lån. Det er ikke lov å opparbeide seg gjeld før man er myndig i Norge, og derfor vil også laveste aldersgrense på samtlige kredittkort være på 18 år. Noen kredittkortselskaper har imidlertid høyere aldersgrense enn dette.

Fast inntekt handler om risikoen banken er villig til å påta seg når du får godkjent en kredittkortsøknad. Husk at det ikke tas pant i boligen din eller andre eiendeler i forbindelse med utstedelse av kredittkort. Det betyr at inntekten din står som eneste sikring for kreditten. Da må også banken forsikre seg om at du har økonomisk kapasitet til å betjene eventuell gjeld.

En registrert betalingsanmerkning viser at du har misligholdt et tidligere økonomisk forhold. Hos de aller fleste kredittkortselskaper betyr dette at du anses som en for stor risiko å innvilge kredittramme til. Derfor bør du rydde opp i eventuelle betalingsanmerkninger før du begynner å søke om rabattkort.

Generelle vilkår på rabattkort

Selv om du absolutt bør forsøke å dra mest mulig nytte av rabattkortet ditt er det viktig å ikke glemme de generelle vilkårene det tilbys med. Disse vil ha vel så stor innvirkning på hvor mye du får ut av kortet.

Effektiv rente: Alle holdere av et kredittkort bør forsøke å unngå kredittkortgjeld. Dette er blant de minst gunstige lånene du kan bli sittende med. Men hvis du mot formodning skulle ha behov for å utsette utestående beløp på kredittkortet er det gunstig med en lav effektiv rente. Derfor bør du forsøke å få denne så gunstig som mulig i utgangspunktet.

Rentefri betalingsutsettelse: Rentefri betalingsutsettelse er perioden du i praksis får låne penger gratis av kortutstederen din. Denne tilbys på alt fra 30 til 60 virkedager. Det er viktig å være oppmerksom på at betalingsutsettelsen alltid regnes fra den første dagen i måneden. Jo mer du får utnyttet utsettelsen, jo mer vil du spare i renter på penger som får stå i fred på bankkontoen din.

Gebyrer: Det er ingen grunn til å betale mer for et kredittkort enn nødvendig. Forsøk å skaffe deg et så gebyrfritt kredittkort som mulig, og vær spesielt oppmerksom på gebyrer tilknyttet kontantuttak i utlandet. Dersom du skal betale et årsgebyr for kortet bør du forsikre deg om at fordelene er verdt det.

Hvordan finner du markedets beste rabattkort?

Så hvordan går man da fram for å finne markedets beste rabattkort? Som vi har sett er det et stort utvalg å velge blant. Det som er viktig å huske på her er at det beste rabattkortet på markedet er det du får mest ut av.

Derfor bør du sette deg ned og tenke litt grundig gjennom hva du har tenkt å bruke rabattkortet til. På denne måten kan du enkelt sile ut de kredittkortene som er mer eller mindre relevante for deg.

Når du har identifisert de viktigste bruksområdene dine kan du bruke en sammenligningsside til å se på ting som effektiv rente, rentefri betalingsutsettelse og andre generelle vilkår. Hvis du i tillegg bruker informasjonen fra denne guiden vil du da være på god vei til å finne markedets beste rabattkort.