Beste kredittkort for reise 2020

Nordmenns reisevaner har endret seg betraktelig de siste tiårene. Nå er utenlandsreiser dagligkost, og det er mer uvanlig å ikke forlate Norge enn å gjøre det i sommerferien. Vi reiser oftere, og vi reiser til steder besteforeldrene våre aldri ville ha drømt om.

Når man er ute på reise vil man rimeligvis ha behov for å tilgang på pengene sine, og det er også her markedets reisekort kommer inn i bildet. Verdensomspennende betalingsnettverk som Visa og Mastercard gjør det selvfølgelig mulig å bruke et vanlig bankkort i utlandet.

Men dersom du ønsker mer sikkerhet og flere fordeler med pengebruken din utenfor Norge er du i prinsippet på jakt etter markedets beste reisekort. Disse kommer med en rekke fordeler som er svært gunstige for deg som reiser mye.

Å finne det beste reisekortet til dine behov kan imidlertid være utfordrende. Det er en jungel av kort å velge mellom på markedet i dag, og samtlige kredittkortselskaper driver tøff markedsføring for å kapre kundene. Her får du informasjonen du trenger for å finne det beste reisekortet til dine behov.

Hva er et reisekort?

La oss aller først ta en titt på hva reisekort egentlig er. Når det er snakk om kredittkort er reisekort de kortene som er spesielt utviklet for å gi deg som skal ut på tur gode fordeler. Dette kan komme i en rekke forskjellige strukturer og former. Men ideen bak reisekortet er nettopp at det skal være et kort til reisen din.

Markedets beste reisekort er altså det som gjør det best mulig for deg å dra ut på reise. Om dette er i form av ekstra sikkerhet, gunstige fordelsprogrammer eller VIP-behandling i tilknytning til visse kjeder avhenger helt og holdent av kredittkortselskapet ditt.

Men reisekortet skal altså gi deg noen fordeler på reisen, utover bare den rentefrie betalingsutsettelsen og annen sikkerhet et kredittkort uansett kommer med. Hvilket reisekort som er det beste avhenger av en rekke forskjellige faktorer.

Som med alle andre fordelskort vil det i bunn og grunn være dine behov som fastsetter om et reisekort er gunstig eller ikke. Et kredittkort kan ha et hav av fordeler å velge mellom, men hvis du ikke får bruk for noen av dem er det lite poeng i å være kortholder. Så la oss ta en titt på hvordan disse reisekortene generelt fungerer.

Hvordan fungerer reisekort?

Det er greiest å dele reisekortene inn i to forskjellige kategorier. Disse er:

 • reisekort med tilknytning til et flyselskap
 • reisekort med generelle reisefordeler

Noen kort vil falle innunder begge kategoriene. Men som nevnt skal reisekortet gi deg goder når du er på reise. Dersom du setter deg inn i hvordan disse er strukturert i forkant av søknadsprosessen vil det være veldig mye lettere å velge ut et gunstig reisekort.

Reisekort med tilknytning til et flyselskap er nettopp det. Et kredittkortselskap går inn i samarbeid med et flyselskap og utarbeider et fordelaktig reisekort. Dette kan være reisekort som Bank Norwegian Visa eller SAS Eurobonus American Express Card.

Med denne typen reisekort er fordelene som oftest utviklet for å gi flest mulige goder til lojale og hyppige brukere av flyselskapet. Altså kan det være praktiske kort for de som gjerne holder seg til ett flyselskap. Dersom du velger flyselskap kun basert på pris eller avgangstider er det ikke sikkert du vil få like mye ut av et reisekort som dette.

Da vil et reisekort med generelle reisefordeler sannsynligvis være mer gunstig. Disse reisekortene er laget for utenlandsturer uavhengig av hvilket flyselskap eller hvilken hotellkjede du benytter deg av. Med denne typen kort ligger fordelene i mer generelle ting, som alle reisende kan benytte seg av.

En god tommelfingerregel med reisekort er imidlertid at jo mer lojal du er villig til å være, jo flere fordeler kan du få med kortet. Men det vil uansett være poengløst å gå for et kort du ikke får brukt til det fulle.

Hva bør man se etter i et reisekort?

For å finne markedets beste reisekort er det flere ting du bør være oppmerksom på å se etter. Det er nemlig visse kredittkort som markedsføres som fantastiske reisekort, hvor fordelene ikke stemmer helt overens med lovnadene. På disse er det gjerne ’skjulte’ begrensninger på fordelene, som gjør kortet mindre gunstig enn det virker ved første øyekast.

Viktige ting å se etter i reisekort er:

 • begrensninger i bonusopptjening/fordelsopptjening
 • bredde på fordelene – kan du bruke dem på et godt utvalg av steder?
 • struktur for opptjening av bonus/fordeler
 • forsikringsvilkårene på eventuelle forsikringer inkludert på kortet
 • generelle vilkår (vi kommer tilbake til disse litt senere)

Det finnes visse kort som tilsynelatende kan gi deg svært gode rabatter på nettsider som Expedia, Booking og Hotels.com. Prosentene kan være høye – men opptjeningsgrensen på disse kortene er ofte også lav. Derfor skal du være oppmerksom på øvre grenser for opptjening av fordeler når du leter etter et gunstig reisekort.

Du bør også sette deg litt inn i fordelene på reisekortene du vurderer. Er det sannsynlig at du vil få bruk for dem? Eller er de helt spesifikke? Tenk litt gjennom hvordan du reiser, og forsøk å se for deg hvilke muligheter du egentlig har for å få brukt fordelene reisekortet kommer med.

Når man leter etter markedets beste reisekort er det videre viktig å ta en titt på strukturen for hvordan bonusen opptjenes. Her må du også tenke gjennom hvordan du skal bruke kredittkortet ditt. Er det sannsynlig at forbruket ditt vil gi deg opptjening til bonus eller fordeler med reisekortet?

Og helt til sist: sjekk forsikringsvilkårene på eventuelle reiseforsikringer eller ID-tyveriforsikringer reisekortene du ser på kommer med. På noen kort er disse gunstige; på andre er de ikke spesielt imponerende.

Reisekort med flybonus

Bank Norwegian Visa
Hvis du reiser mye med Norwegian er det ingen tvil om at Bank Norwegian Visa er et gunstig og omfattende reisekort. Dette baserer seg primært på opptjening av flybonus, i form av såkalte cashpoints. Du tjener cashpoints hver gang du bruker dette reisekortet.

Opptjeningen på Bank Norwegian Visa er strukturert som følger:

 • 20% opptjening på Flex-billetter
 • 5% opptjening på LowFare-billetter
 • 1% opptjening på alle andre kjøp

1 cashpoint er lik 1 krone, og dersom du bruker kredittkortet jevnlig kan du dermed spare opp en god del bonus til bruk på flybilletter med Norwegian. Poengene blir automatisk oppsamlet på din Rewards-konto med Norwegian, og når du bestiller billetter får du mulighet til å betale deler av dem med cashpoints.

I tillegg til denne flybonusen kommer også Bank Norwegian med reise-og avbestillingsforsikring inkludert. Maksimal kredittramme er 100.000 kroner og kredittkortet kommer med 45 dagers rentefri betalingsutsettelse (fra den 1. i måneden). Årlig effektiv eksempelrente ligger på 23,1%.

SAS Eurobonus American Express
SAS Eurobonus American Express tilbys i kortene Classic, Premium og Platinum. Avhengig av hvilket kort du blir holder av vil du få omfattende reisefordeler med på kjøpet. Flybonusen med SAS Eurobonus American Express er også gunstig.

Med disse reisekortene får du Eurobonus Ekstrapoeng på alle kjøp du gjennomfører. Som ny kortholder kommer kortet i tillegg med en startpakke for poeng; 3000 for Classic, 6000 for Premium og 12000 for Platinum. Vær oppmerksom på at Eurobonus Ekstrapoeng ikke kvalifiserer deg til det neste medlemsnivået i SAS Eurobonus.

Eurobonus-poengene du tjener med et reisekort fra SAS og American Express kan imidlertid brukes på en rekke andre ting. Det vil være mest gunstig å bruke poengene til å kjøpe flybilletter med SAS. I tillegg til flybonusen kommer American Express med et hav av gode reisefordeler, og dette er sånn sett markedets beste reisekort for deg som flyr mye med SAS.

Årspris for SAS Eurobonus American Express er henholdsvis 390 kroner for Classic, 1200 for Premium og 1700 for Platinum. American Express opererer ikke med noen øvre kredittgrense, men vil gjennomføre en vurdering av privatøkonomien din for å fastsette kredittramme og generelle vilkår.

Reisekort med generelle reisefordeler

Re:member
Dersom du er på jakt etter et omfattende og mer anvendelig reisekort kan Re:member Mastercard være et godt alternativ. Dette kredittkortet kommer med følgende gode fordeler for deg som skal ut på reise:

 • høy kredittramme
 • opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • gunstige rabatter i en rekke nettbutikker

Det som gjør Remember til et av markedets beste allsidige reisekort, og kredittkort for øvrig, er vilkårene for bonusopptjening fra kortselskapet. Der mange andre kort har en øvre grense for bonusopptjening setter Remember ingen begrensninger på hvor mye bonus du kan tjene.

Dette kan du også spare en hel del penger på i forbindelse med utenlandsreisene dine. Med Remember får du nemlig følgende rabatter via fordelsportalen re:member rewards:

 • opptil 10% på Expedia
 • opptil 10% på Hotels.com
 • opptil 4% på Booking.com
 • opptil 4% på Nordic Choice Hotels
 • opptil 1% på Emirates

Denne rabatten trekkes fra neste måneds kredittkortfaktura, og du kan dermed gjøre reisen litt billigere med Remember Mastercard. Med høy kredittramme er dette også et gunstig kort når du skal på ferie til utlandet. Effektiv eksempelrente på reisekortet er på 25,4%.

Diners Club kredittkort
Helt siden dette kredittkortet ble utarbeidet og opprettet har det hatt ett formål: å være et allsidig kort for personer som liker reiser, opplevelser og restaurantbesøk. Sånn sett er Diners Club et svært gunstig kort når du skal på tur til utlandet. Det vil gi deg mer generelle reisefordeler du kan dra nytte av uansett hvor du reiser eller bor.

Diners Club inkluderer reiseforsikring fra Codan, som gjelder for deg selv, samt ektefelle/samboer og barn under 25 år, eventuelt inntil tre medreisende. Reiseforsikringen har god dekning og store erstatningsbeløp dersom dere skulle bli syke på reisen.

Kredittkortet gir deg videre tilgang til flyplasslounger over hele verden. Per i dag finnes det mer enn 750 lounger du kan benytte deg av som kortholder av et Diners Club kredittkort. Du vil også få tilgang på fordelsprogrammet Diners Club Privileges, som samarbeider med hoteller og restauranter i over 70 forskjellige land.

Diners Club kredittkort har ingen øvre kredittramme for bruk. Det vil allikevel gjennomføres en kredittvurdering av deg når du søker om kortet, som vil fastsette generelle vilkår og rentesatsen du får tilbud om. Rentefri betalingsutsettelse er på inntil 45 dager.

Reisekort med gunstige reiseforsikringer

Trumf Visa
Det finnes en rekke kredittkort som kommer med reiseforsikring. Det er imidlertid stor forskjell på hvor gunstige disse er. Hvis du ønsker å spare penger på reiseforsikringen din er det dermed viktig at du velger et reisekort med vilkårene du har behov for.

Trumf Visa kommer med reiseforsikring fra DNB inkludert i kortet. Denne har omfattende og gunstige vilkår som gjelder for deg, ektefelle/samboer/registrert partner, og barn opptil 20 år. Dette er altså et godt reisekort med hensyn til reiseforsikring.

I motsetning til mange andre reiseforsikringer som tilbys med kredittkort har DNB reiseforsikring ingen øvre begrensning på utgifter i forbindelse med reisesyke eller hjemtransport. Det er også her man virkelig trenger en omfattende reiseforsikring når man befinner seg i utlandet. Sykdom og ulykker kan bli ekstremt dyrt, spesielt i land med kostbare sykehus- og legetjenester.

Videre har DNB sin reiseforsikring også god dekning for ting som avbestilling, reisegods, ansvar, ulykke og hjemreise. Vær oppmerksom på at det er DNB Basis som tilbys med Trumf Visa, og ikke DNB Super. Forsikringen er imidlertid omfattende, og Trumf Visa kan derfor regnes som et godt reisekort i så måte.

Med Trumf Visa får du inntil 75.000 kroner i kreditt og rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Effektiv eksempelrente ligger på 26,6% og du tjener ekstra Trumf-bonus på matvarer i Norge (2%), samt alle andre kjøp i verden (0,5%).

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa fra Santander kommer med reiseforsikring fra Codan som generelt scorer bra på sammenligningstester av reiseforsikringer på markedet. Med denne reiseforsikringen er du selv dekket, samt inntil 3 av dine medreisende.

Codan har, i motsetning til DNB, begrensning på erstatning for sykdom på reisen og hjemtransport i forbindelse med dette. Erstatningsbeløpet er imidlertid betraktelig, på hele 7,5 millioner kroner per skadetilfelle.

Videre inkluderer reiseforsikringen fra Codan reisegods, forsinket reisegods, reiseulykke, ansvar, avbestilling og egenandelsforsikring for leiebil. Gebyrfri Visa har dermed et kompetitivt reisekort-tilbud, spesielt med hensyn til reiseforsikring.

Maksimal kredittramme på Gebyrfri Visa er 100.000 kroner, og rentefri betalingsutsettelse er på inntil 50 dager (fra den første dagen i måneden). Årlig effektiv eksempelrente ligger på 23,4%.

Hvem kan søke om reisekort?

Det vil være det enkelte kredittkortselskap som fastsetter minimumskriteriene for å søke om reisekortene deres. Allikevel finnes det visse standardkriterier du må innfri for å kunne søke om et kredittkort i dag:

 • du må ha fylt 18 år
 • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
 • du må ha fast inntekt

Når du søker om et reisekort med kredittramme søker du i praksis om tilgang på lånte penger. Hver måned gir kortutsteder deg muligheten til å låne inntil kredittrammen din. Dersom du mot formodning ikke skulle klare å betale for deg innen den rentefrie betalingsutsettelsen er omme vil du bli sittende med kredittkortgjeld.

Derfor kommer også samtlige kredittkortselskap til å gjennomføre en kredittvurdering av deg når du søker. Her vil ting som kreditthistorikk, inntekt og eksisterende gjeld bli tatt i betraktning. En god tommelfingerregel er at jo sterkere privatøkonomien din er, jo bedre vilkår kan du regne med å få på reisekortet ditt.

Registrerte betalingsanmerkninger er bevis på at du har misligholdt et tidligere økonomisk forhold. Derfor er det ingen utstedere av kredittkort som er villige til å innvilge søknad til noen med en slik anmerkning registrert. Dette handler om risikoen banken er villig til å påta seg. Derfor bør du rydde opp i en eventuell betalingsanmerkning før du søker om reisekort.

Ikke glem de generelle vilkårene på reisekortet

Det er fort gjort å henge seg opp i alle de potensielle fordelene med et nytt kredittkort. Når du skal skaffe markedets beste reisekort er det imidlertid viktig at du tar høyde for og vurderer de generelle vilkårene også. Disse kommer til å ha vel så stor innvirkning på hvor mye du vil få ut av reisekortet.

 • Effektiv rente
  Du bør alltid forsøke å unngå kredittkortgjeld i den grad det er mulig. Men hvis du skulle bli sittende med slik gjeld er det gunstig å ha så lav rente som mulig på den. Husk å vurdere effektiv rente på reisekortet du får tilbud om.
 • Rentefri betalingsutsettelse
  Kort sagt vil en lengre rentefri betalingsutsettelse føre til at du kan spare mer penger. Dette er perioden du i praksis får låne penger gratis av kortutstederen din. Rentefri betalingsutsettelse regnes alltid fra den første dagen i måneden. Med en lengre utsettelse får pengene dine stå på konto og spare renter større deler av året.
 • Uttaksgebyr
  Når du skaffer deg et kort spesifikt til utlandsbruk er du sannsynligvis opptatt av å kunne ta ut kontanter mens du er på ferie. Her er det også viktig at du tar en titt på vilkårene du får tilbud om på reisekortene. Noen av disse har nemlig betraktelige kostnader tilknyttet uttak av kontanter, også i utlandet.

Slik skaffer du markedets beste reisekort

Så hvordan skaffer man seg egentlig markedets beste reisekort? Det viktigste og smarteste du kan gjøre i dette henseende er å tenke nøye gjennom hva dine behov er. Hvordan reiser du? Hvilket flyselskap pleier du å reise med? Hvilke fordeler kan du få mest mulig ut av?

Dersom du kartlegger dine egne behov grundig i forkant av søknadsprosessen din vil det være en hel del lettere å sile gjennom uaktuelle kredittkorttilbud. Samtlige reisekort er skreddersydd spesifikke bruksområder, så det gjelder å finne reisekortet skreddersydd til deg.

For å gjøre denne prosessen så enkel som mulig er det lurt å benytte seg av en sammenligningsside. Dette er gratistjenester, som samler opp informasjon om et godt utvalg av kredittkortene på markedet.

Her finner du informasjon om kredittramme, fordelsprogrammer, rentefri betalingsutsettelse og rentesatser. Når du har en to-tre alternativer til aktuelle reisekort kan du begynne å søke.

Hvis du husker på og drar nytte av tingene vi har gått gjennom i denne guiden vil du være på god vei til å skaffe markedets beste reisekort til ditt bruk. Da kan du se frem til å få mer sikkerhet, flere opplevelser, og bedre rabatter i forbindelse med utenlandsreisen din.