SØKNAD
INFO

Smålån

Bruk vår tjeneste til å søke om smålån i mange banker samtidig. Resultatet er rask lånebehandling og som oftest lavere rente. Vår tjeneste er gratis og helt uforpliktende. Via oss får du best og billigste smålån.

Merk: Smålån kalles også mikrolån, og mikrolån har også flere betydninger. I forbrukerøyemed er uttrykket basert på mindre lånebeløp.

3 av mange grunner til å ta opp et smålån

Smålån tas opp av svært mange forskjellige grunner. Nedenfor er kun 3 eksempler på når det kan være fornuftig å ta opp et smålån på dagen

Søk om et smålån hos oss – du får rask behandling av lånesøknad.

1: Når noe går i stykker

Ting som fjernsynet, vaskemaskinen og mobiltelefonen har en lei tendens til å gå i stykker når kontoen er nærmest tom. Og det merkelige er, at det er alltid de tingene vi trenger mest i hverdagen som ryker, akkurat når vi ikke har råd til å erstatte dem.

Valget blir ikke så vanskelig, når det står mellom noen uker uten vaskemaskin, eller å ta opp et lån på dagen.

2: Ferien frister

Ferietiden nærmer seg, men bankkontoen og ferieplanene er ikke helt synkroniserte. Hva gjør du da? Med tom bankkonto og vennene gjerne vil ha deg med på ferie?

Vi kjenner til det… Du vet at pengene kommer på konto om to måneder, men ferien den skal altså holdes nå.

Du kan alltids spørre vennene dine om de har lyst til å utsette ferien. Eller du kan låne penger nå, holde ferien og betale tilbake når du får penger.

3: Plutselig tannlegebesøk

En tann brekker alltid når lommeboka er tom, det er en naturlov faktisk. Så hva gjør du da? Venter med tannlegebesøket til lønna har kommet inn? Det kan bli noen lange uker, men da får du jo kickstartet den slankekuren du stadig utsetter.

Spøk til side, tannlegebesøk er ikke noe du kan vente med. Det skal bare fikses der og da – og da er et lån på dagen mulig.

Litt raskere svar på smålån

Hvordan kan bankene behandle lånesøknadene for et smålån så raskt? Ofte tar det jo bare noen timer før svaret ligger i innboksen din. Mens for andre låneformer, kan man jo gå og vente i flere dager på at banken skal innvilge lånesøknaden og til hvilken kostnad (rente).

Svaret ligger i låneformen. Lånesummen er liten og lånet skal betales tilbake fort. Selv om risikoen for bankene ikke nødvendigvis er mindre, er det en raskere prosess å regne på.

Hvilken rente kan du regne med?

Vi må først gjøre deg oppmerksom på at Sumo Finans kun formidler lånesøknader, vi låner ikke ut pengene selv. Derfor kan vi ikke si eksakt hvilken rente du vil få på ditt lån, det er opp til bankene.

Basert på tidligere lån som er innvilget, kan vi dog gi deg et eksempel på gjennomsnittlig rente for smålån. Snittrente (effektivt), ligger på i underkant av 10%.

Renten banken setter, er basert på din økonomiske situasjon – og den vil derfor variere fra tilfelle til tilfelle. Du kan få et smålån med bedre rente enn vist i eksempelet over, og du kan få høyere rente.

Vi har sett rente helt ned til 6,69% og opp til 32% (begge effektive renter(. Eksakt svar på ditt rentenivå, får du når du har søkt lån – og ikke minst ut fra hvor lang løpetid du tar på lånet.

Slik er låneprosessen når du søker smålån gjennom vår tjeneste

Sumo Finans har laget en tjeneste som du kan bruke til å søke lån i en rekke banker samtidig. Du kan søke om et vanlig forbrukslån, lån til bil, eller i dette tilfellet – et smålån.

 • Du registrerer deg som bruker på vårt nettsted
 • Fyll ut lånesøknaden. Vi har satt den opp med færrest mulig felter, slik at den er rask å fylle ut.
 • Vi sender lånesøknaden videre til minst 10 banker. Bankene vil så konkurrere om å få deg som kunde.
 • Bankene svarer så raskt som mulig. Svaret får du i vår låneportal.
 • Med svaret fra alle bankene på ett sted, kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det beste lånetilbudet.

Vår tjeneste er helt uforpliktende

Som nevnt vil du får svar fra bankene via vårt nettsted og du kan velge å svare ja til ett av disse. Men en lånesøknad via oss er helt uforpliktende, så du kan også velge å takke nei.

Du får billigere lån

Når du benytter vår tjeneste til å søke om lån, sendes som nevnt søknaden til minimum 10 banker. Disse bankene vet at du konkurrerer om deg – og de vil gjøre det de kan for å få deg som kunde.

– Og hva bruker bankene når de kjemper om kunder? Jo, de bruker renten som virkemiddel.

All erfaring viser dermed at du ender med lavere rente via vår tjeneste, enn du vil finne om du selv går ut til bankene og søker om lån.

Du sparer tid

Via vår enkle lånesøknad, sender du faktisk en lånesøknad automatisk til minimum 10 banker på en gang. Det sparer du mye tid på!

Det er gratis å søke lån via oss

Sumo Finans vil ikke ta betaling fra deg når du søker lån via oss. Vår tjeneste er faktisk helt gratis for forbrukere. Vi tar derimot en liten betaling fra bankene som ønsker å tilby deg lån.

Du lurer kanskje på hvorfor vi ikke tar betalt fra dem som søker om lån?

Grunnen til dette er enkel – hele tjenesten vår er basert på å skaffe deg billigst mulig lån, ved at bankene skal konkurrere om deg som kunde. Da ville det være feil for oss å fakturere deg – da ville vi jo være et fordyrende ledd.

Derfor er det gratis for deg!

Forbrukslån eller smålån? Hva er forskjellen?

Hovedforskjellene er enkle:

Smålån:

 • Lånesummer er typisk mellom 5 000 og 70 000 kroner
 • Banken gir raskere svar – faktisk bare timer hos de raskeste
 • Renten er høyere enn for et vanlig forbrukslån

Forbrukslån

 • Lånesummen kan gå helt opp til 500 000 kroner
 • Siden det er større summer, bruker banken normalt noe lengre tid på svaret
 • Renten er normalt noe lavere enn på smålånet

Sammenlign: Bruk denne tjenesten for å få flere tilbud på forbrukslån

Bruke kredittkort eller ta opp et smålån?

Når du bare trenger en liten sum penger, kan du på sett og vis velge mellom å bruke kredittkortet eller å ta opp et smålån.

Fordelen ved å bruke kredittkortet, er at du allerede har kreditten tilgjengelig. Men da er det veldig viktig å huske på at du skal klare å betale tilbake hele lånesummen. Hvorfor? Fordi renten er faktisk høyere på kredittkortet, enn den er på et smålån.

Smålån bør betales tilbake raskt

Når du tar opp et lite forbrukslån, et såkalt smålån, skal du være oppmerksom på den effektive renten. Den er høy, det skal ingen legge skjul på.

Grunnen til det høye rentenivået er fornuftig nok. Bankene som yter denne typen lån, har ingen sikkerhet for pengene sine, derfor krever de høyere rente for et usikret lån. I tillegg vil oppstartgebyrer og månedsgebyret være forholdsmessig høyt, grunnet lav månedlig tilbakebetaling.

Så selv om den nominelle renten kanskje ikke er så ille, vil den effektive renten bli høy.

Derfor skal du sørge for å betale tilbake et smålån så raskt du bare kan.