Beste Cashback Kredittkort

Finn beste kredittkort som gir mest cashback når du bruker det

Alt du trenger å vite om Cashback Kredittkort

Hvis du er på jakt etter et nytt kredittkort er det mange ting å tenke gjennom. Effektiv rente, betalingsutsettelse og andre generelle vilkår vil alle ha stor innvirkning på kredittkortet ditt. Men i dagens marked er det én annen ting du skal være oppmerksom på når du skaffer deg et nytt kort. Dette er fordelene du vil få med kredittkortet.

Det er ingen tvil om at markedet for kredittkort i Norge har vokst enormt de seneste årene. Det betyr også at kredittkortselskapene kniver om kundene over en lav sko, som du definitivt bør dra nytte av hvis du skal ha deg et nytt kredittkort.

Nå kan du nemlig velge mellom kredittkort skreddersydd for nesten ethvert behov. Kredittkortene kommer i tillegg ofte med mer enn bare én fordel. Og en av de mest populære fordelsprogramstrukturene i dag finner man på såkalte cashback-kort. Men å finne det beste cashback-kortet kan være krevende.

Her går vi gjennom akkurat hvilke ting du bør se etter i et cashback-kort, samt hvordan disse kredittkortene fungerer. Sett deg inn i tipsene, så vil du være på god vei til å skaffe deg markedets beste cashback-kort.

Hva er et cashback-kort?

Men først og fremst: Hva er egentlig et cashback-kort? Dette begrepet brukes i flust når det er snakk om kredittkort, og noen ganger kan ordvalget være misledende, eller feilaktig. Det er nemlig noen helt spesifikke kriterier som må innfris for at et kredittkort skal kunne anses som et cashback-kort.

Enklest mulig forklart er et kredittkort med cashback et kort som gir deg penger tilbake når du gjennomfører visse kjøp med kortet. Hvor mye du får igjen og hvordan du kan bruke denne opptjeningen vil være helt avhengig av det enkelte kredittkortselskapet.

Men poenget med et cashback-kort er altså at du skal få noe igjen for å bruke kortet. Dette brukes som et insentiv av kredittkortselskapene for å trekke nye kredittkortkunder til seg. Og dersom man skaffer seg et gunstig cashback-kort kan det også være god grunn til å velge et cashback-kort.

Dersom du uansett skal bruke kredittkortet ditt på transaksjoner sier det seg selv at det er gunstig om kredittkortet gir deg noe tilbake. Det er også nettopp dette cashback-kort er designet for å gjøre. Du bruker kredittkortet ditt, innen kortets fordelsprogram, og du får litt penger tilbake.

Allikevel er det stor variasjon i hvor gunstige cashback-kort er for deg som skal bruke dem. Dette vil selvfølgelig avhenge av forbruket ditt, men også av hvordan cashback-kortet er strukturert.

Hvordan fungerer forskjellige cashback-kort?

Så hvordan er det da vanlig at cashback-kort egentlig fungerer? Som en tommelfingerregel kan man si at disse kredittkortene utstedes med primært tre hovedstrukturer på fordelsprogrammet sitt for cashback:

  • du får penger tilbake
  • du får penger tilbake som kan brukes på spesifikke ting
  • du får penger tilbake som trekkes fra kredittkortfakturaen

Dette høres kanskje likt ut, men det er faktisk ganske stor forskjell på disse tre strukturene for cashback-kort. I førstnevnte får du tilgang på cashback-pengene dine, og kan bruke dem slik du vil. Du tjener altså inn en bonus som du deretter har full frihet til å bruke slik det passer for deg.

Dette er gunstig for de som ønsker å tjene helt frie midler på fordelsprogrammet de får med kredittkortet sitt. Med en slik cashback-ordning kan du velge hvordan du skal benytte deg av bonusen. Trumf Visa kredittkort har en slik cashback-struktur.

Den andre muligheten for cashback-kort er at du får igjen penger, men som må brukes på spesifikke ting. Si for eksempel at du har Bank Norwegian sitt kredittkort. Da tjener du såkalte cashpoints (som hver seg er verdt 1 krone) på samtlige kjøp du gjennomfører med kortet.

Cashpoints-poengene dine blir gjort om til penger, men du er nødt til å bruke disse midlene på Norwegian-relaterte utgifter. Dette kan være hotellbestillinger eller flybilletter. Altså har du ikke full kontroll over bonusen din selv. Ordningen kan imidlertid være gunstig for de som uansett bruker mye penger der de tjener dem inn.

Og den siste muligheten er altså at pengene du får igjen trekkes automatisk fra kredittkortfakturaen din. I disse tilfellene ’jobber du inn’ kredittkortgjelden din, jo mer du bruker kredittkortet ditt. Selv om du teknisk sett får igjen penger kan du ikke bruke dem slik du vil. Re:member kredittkort har en slik cashback-løsning.

Hva bør man se etter i et cashback-kort?

Dersom du skal skaffe deg et virkelig gunstig cashback-kort er det flere ting du bør huske på når du skal begynne å sile gjennom alternativene på markedet. Greie ting å ha i bakhodet, som gjelder generelt for alle kredittkort, er:

  • Finnes det en inntjeningsgrense på cashback-ordningen?
  • Hvilken cashback-struktur kommer kredittkortet med?
  • Er det enkelt for meg å bruke cashback-bonusen?
  • Hva skal jeg bruke kredittkortet mitt på?

Dersom har svarene på disse spørsmålene klart for deg vil det være lettere å velge et gunstig cashback-kort. Du bør definitivt huske på at visse kredittkort har en inntjeningsgrense for hvor mye cashback du kan tjene. Hvis ordningen har gode rabatter eller bonusvilkår vil det være gunstig at denne er så høy som mulig, slik at du unngår å ’bruke’ opp opptjeningsmuligheten din.

Du bør også se etter hvilken struktur kortet kommer med, og tenke litt gjennom hvilken som passer best for deg. Er det sannsynlig at du vil ha mulighet til å bruke bonusen som du vil? Eller er det greiere for deg at pengene trekkes automatisk fra kredittkortfakturaen din?

Her blir det også viktig å se på hvor enkelt det er for deg å bruke bonusen. Det er eksempelvis ikke noe poeng i å ha et cashback-kort låst til SAS hvis du aldri kjøper flybilletter med dette selskapet. Hvis du på den annen side flyr mye med Norwegian kan det være gunstig å se på deres cashback-kort.

Og helt til sist bør du tenke litt gjennom hva du egentlig skal bruke kredittkortet ditt til. Cashback-ordningene er som oftest satt sammen slik at visse bruksområder gir deg bedre opptjening enn andre. Du bør altså forsikre deg om at du får så mye ut av bonusen som mulig når du først skaffer deg et cashback-kort.

Hvilket er det beste cashback-kortet?

Svaret på dette spørsmålet vil avhenge helt og holdent av svaret på spørsmålene over. Det beste cashback-kortet kan sies å være det som gir deg mest valuta for pengene du bruker – bokstavelig talt.

Men da sier det også seg selv at du må ha en viss aning om hva du skal bruke kredittkortet ditt til før du skaffer deg det. På denne måten kan du sørge for å skaffe deg et kort som gir deg god cashback-opptjening, som du også vil få bruk for når du først har tjent den opp.

Sett deg ned og bruk litt tid på å finne ut av hvorfor du skal skaffe deg dette nye kredittkortet. Er det primært til reiser? Skal du shoppe med det? Vil du ha et cashback-kort med opptjening når du tanker bilen?

Jo mer du vet om ditt tilsiktede forbruk, jo enklere vil det være for deg å skaffe et cashback-kort du blir fornøyd med. Når det er sagt finnes det visse kredittkort som definitivt er mer gunstige enn andre.

Beste cashback-kort for deg som reiser mye

Bank Norwegian Visa
Bank Norwegian sitt Visa-kort er kredittkortet skreddersydd for deg som flyr mye med Norwegian. Her får du opptjening i form av såkalte cashpoints, som du kan bruke på flybilletter med Norwegian, samt hotellbestillinger og andre reisetransaksjoner.

Du tjener 20% cashpoints på Flex-billetter, 5% på LowFare-billetter og 1% på alle andre kjøp du gjennomfører med ditt Bank Norwegian-kort. Hvis du uansett flyr ofte med dette flyselskapet er Bank Norwegian Visa et svært gunstig cashback-kort.

Du kan få innvilget kredittramme på inntil 100.000 kroner på kredittkortet, som har 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Effektiv rente ligger på 23,1% årlig. I tillegg til cashpoints-programmet får du også en gunstig reise- og avbestillingsforsikring inkludert med Bank Norwegian Visa.

Gebyrfri Visa fra Santander
Gebyrfri Visa er et kredittkort utviklet for de som trenger et kort spesifikt til reise. Kortet baserer seg, som navnet tilsier, på å være et gebyrfritt alternativ, slik at du får mest mulig valuta for pengene dine når du er på ferie.

Som kortholder av Gebyrfri Visa får du også tilgang på cashback-programmet Kickback fra Santander. Dette baserer seg på en stor fordelsportal der du kan få igjen prosenter som:

  • 8 % på Expedia.no
  • 7% på Hotels.com
  • 10% på Lonely Planet

Pengene trekkes fra neste måneds kredittkortregning, og du kan dermed få gunstige besparelser med dette cashback-kortet. Vær oppmerksom på at maksimal grense for årlig bruk av bonusprogrammet er 2000 kroner.

Gebyrfri Visa har maksimal kredittramme på 100.000 kroner og en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager. Årlig effektiv rente ligger på 23,4%. Kortet kommer med reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Beste cashback-kort for deg som shopper mye

Re:member kredittkort
Remember kredittkort er et av Norges mest gunstige kredittkort, og kommer med en rekke gode fordeler. Dersom du er på jakt etter markedets beste cashback-kort for de som shopper mye kan Remember være en god kandidat.

Med dette kredittkortet får du svært gunstige rabatter på netthandel i over 200 nettbutikker. Remember tilbyr ting som:

  • Opptil 10% rabatt på Expedia.no
  • Opptil 12% på Gymgrossisten.no
  • Opptil 10% på Hotels.com
  • Opptil 2% i Apple Store

Prosentrabatten beregnes ved hvert månedsskifte og trekkes fra kredittkortfakturaen din, slik at du får mye ut av cashback-kortet ditt. Med tanke på hvor omfattende butikkutvalget til Remember er kan dette kortet passe godt for de som ønsker et mer generelt brukskort.

Du kan få innvilget kredittramme på inntil 150.000 kroner med Remember, som kommer med rentefri betalingsutsettelse på opptil 45 dager. Effektiv årlig rente (med årsavgift) ligger på 21,5%. Remember kommer også med reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Flexi Visa
Flexi Visa fra Santander er et av markedets mer fleksible kredittkort. Her kan du velge akkurat hvilken rabatt du ønsker på cashback-kortet fra måned til måned. Kategoriene er elektronikk, reise, drivstoff, sportsutstyr eller klær og sko og rabatten trekkes fra neste måneds faktura.

I tillegg gir Flexi Visa deg også tilgang på Kickback fra Santander, som har gode rabatter i et stort utvalg av norske nettbutikker:

  • 6% på Zalando
  • 8% på Nelly.com
  • 6% på Coverbrands
  • 6% på Ellos

Flexi Visa gir deg altså en gyllen mulighet til å tjene inn litt cashback med kredittkortet ditt. Dette cashback-kortet har maksimal kredittramme på inntil 100.000 kroner og rentefri betalingsutsettelse på 50 dager fra den første dagen i måneden. Årlig effektiv rente ligger på 24,6%.

Beste cashback-kort for deg som kjører mye bil

365Direkte Mastercard
Hvis du er på jakt etter et gunstig cashback-kort til bensinkjøp er 365Direkte Mastercard som skreddersydd for deg. Dette kredittkortet er laget for de som ønsker rabatt i form av cashback på drivstoff.

365Direkte gir deg 3,65% cashback på alle kjøp du gjennomfører på Esso-stasjoner i Norge, samt 2% cashback på alle andre bensinstasjonskjøp, verden over. I tillegg får du 34 øre i literrabatt fra Esso. Kortet kommer også med fast rabatt på leiebil og reiseforsikring.

Kredittkortet har en maksimal kredittramme på 50.000 kroner og rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 virkedager (fra første dagen i måneden). Effektiv årlig rente ligger på 22,4$.

Shell Mastercard
Shell Mastercard faller under kategorien ’du får penger tilbake’ med hensyn til type cashback-kort. Dersom du ønsker å tjene bonus på bensinen din som du kan gjøre som du vil med etterpå er dette et gunstig kredittkort.

Med dette kredittkortet tjener du bonus i form av Trumf-poeng, som du kan tilbakeføre til kontoen din når du vil. Det er heller ingen årlig begrensning for inntjening av Trumf-bonus, som gjør Shell Mastercard til et gunstig og allsidig kredittkort.

I tillegg til at du får 40 øre i Trumf-bonus på alle Shell-stasjoner tjener du også 1% Trumf-bonus på alle andre kjøp, over hele verden. Sånn sett kan du få en ganske betraktelig cashback med dette kredittkortet.

Shell Mastercard har en maksimal kredittramme på 75.000 kroner og opptil 50 dagers rentefri kreditt. Årlig nominell rente ligger på 21,5%.

Hvem kan søke om cashback-kort?

Det finnes altså en rekke forskjellige cashback-kort å velge mellom på markedet. Så lenge du tenker litt gjennom hva du skal bruke kredittkortet til kan du få mye ut av denne fordelsstrukturen.

Hvem som kan søke om cashback-kort avhenger av hvilken kortutsteder du velger å søke hos. Men generelt sett stiller kredittkortselskapene følgende vilkår til søkerne sine:

  • du må ha fylt 18 år
  • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
  • du må ha fast inntekt (noen stiller også krav til inntektsnivå)

Aldersgrensen varierer også fra utsteder til utsteder. Noen har høyere aldersgrense, for å forsikre seg om at søknadsprosessen gjennomføres på en forsvarlig måte. Yngre søkere har generelt dårligere kredittverdighet, og vil dermed anses som en større risiko av kortutstederen.

En registrert betalingsanmerkning er som en stor, svart prikk i den økonomiske karakterboka. Denne viser at du har misligholdt et tidligere forhold, og dette svekker kredittverdigheten din kraftig. Rydd opp i eventuelle anmerkninger eller aktive inkassosaker før du søker om cashback-kort.

Husk på at når du får innvilget en kredittramme får du i praksis innvilget et lån. Dette betyr at kortutsteder er avhengig av å vite at du har den nødvendige kapasiteten for å betjene kreditten din. Derfor har også inntektsnivå mye å si for hvilken kredittramme du får tilbud om på cashback-kortet, samt vilkårene generelt (som effektiv rente).

Generelle vilkår på det beste cashback-kortet

Selv om man selvfølgelig skal dra nytte av fordelene som kommer med de beste cashback-kortene på markedet er det viktig å ikke glemme generelle vilkår i prosessen. Disse kommer til å ha vel så mye å si for hvordan du kan bruke kredittkortet ditt. Viktige ting å huske på er:

  • Effektiv rente
    Man skal selvfølgelig helst holde seg unna gjeld på kredittkortet sitt. Men dersom du mot formodning skulle ha behov for å utsette en betaling er det gunstig å ha en så lav effektiv rente som mulig. Vær oppmerksom på at kredittvurderingen din vil ha mye å si for tilbudet du mottar om effektiv rente.
  • Rentefri betalingsutsettelse
    Hvor lenge kan du låne penger av kortutstederen din før du må betale dem tilbake? Dette er i praksis hva rentefri betalingsutsettelse er. Med en lengre betalingsutsettelse får du dratt mer nytte av potensielle rentebesparelser. Husk på at rentefri betalingsutsettelse alltid regnes fra den første dagen i måneden.
  • Andre fordeler
    Selv om du primært er på jakt etter cashback-kort skader det ikke å se på hvilke andre fordeler du kan få med kredittkortet ditt. Her bør du også tenke litt gjennom hva du har lyst til å bruke kortet til, slik at du får mest mulig ut av det.

Slik skaffer du deg det beste cashback-kortet

For å få deg markedets beste cashback-kort er det lurt å bruke en god sammenligningsside. Her får du deg en skikkelig oversikt over de forskjellige alternativene for cashback-kort til ditt bruk. Sidene samler opp all informasjonen du trenger, slik at du kan sile ut de kredittkortene du ønsker å søke om.

Når du har tenkt gjennom hva du ønsker, sett over alternativene og funnet det beste cashback-kortet til ditt bruk er det bare å søke. Så kan du begynne å dra nytte av bonusprogrammet ditt og spare penger med kredittkorttransaksjonene dine. Husk at markedets beste cashback-kort er det som sparer mest penger for deg.