Hjem Lån på dagen

Finn et lån på dagen

Renten er individuell og du må sende inn lånesøknad for å få nøyaktig rente.
Det er helt gratis og uforpliktende å søke.

Spørsmål og svar om lån på dagen

Sammenlign lån på dagen med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om lån på dagen

Trenger du penger raskt? Eller vil du helt enkelt unngå en omstendelig og kjedelig søknadsprosess? Hvis du forsøker å finne et lån som behandles og innvilges raskt er sannsynligheten stor for at du har kommet over tilbydere av lån på dagen.

I denne guiden kikker vi på hva dette egentlig betyr og viktige ting du som lånsøker bør huske på.

lån på dagen

Hva er lån på dagen?

Når du kommer over reklamer for ‘lån på dagen’ er det generelt hos långivere som tilbyr lån uten sikkerhet. Disse kalles også for forbrukslån, og blir mer og mer populære i Norge. Det er flere grunner til dette, og en av dem handler om den korte søknadsbehandlingstiden man får på denne typen lån. Å reklamere med et lån på dagen er imidlertid ganske ambisiøst.

Anledningen til at bankene bruker denne formuleringen er primært for å påpeke at de som oftest kan ta en beslutning om lånet på dagen. Det betyr allikevel ikke at du som låntaker kommer til å få pengene utbetalt til konto samme virkedag som du søker. I visse tilfeller – dersom du søker på morgenen – kan det dog gå raskt, og noen ganger får man faktisk et lån på dagen.

Men som oftest er begrepet ‘lån på dagen’ synonymt med et forbrukslån. Dette er lån der banken ikke tar pant i boligen din eller en annen eiendel for å godkjenne lånesøknaden. Derfor er usikrede lån dyrere enn vanlige lån med sikkerhet; banken må risikere mer når privatøkonomien din blir det eneste grunnlaget for lånet.

Låneramme og låneformål på såkalte lån på dagen

I Norge er det mulig å låne mellom 5000 kroner og 600.000 kroner i et forbrukslån. Det er gjerne på de litt mindre beløpene at søknadsbehandlingen går ekstra raskt – og man dermed kan få et lån på dagen. Husk på at hvilken låneramme du kan få vil avhenge av betjeningsevnen din, som vi kommer til å se litt lenger ned i guiden.

Hovedforskjellen mellom forbrukslån og sikrede lån ligger i hvordan man kan bruke pengene – altså med hvilket låneformål man søker. I et tradisjonelt boliglån må du eksempelvis bruke lånebeløpet på å kjøpe boligen lånet er sikret i. Så hva skjer da når man ikke tar noen pant på lånet?

I forbrukslån kan man helt enkelt bruke pengene akkurat som man vil. Långiver kommer ikke til å stille noen krav til deg som lånsøker i dette henseende. Dette er én av forklaringene på hvorfor lån uten sikkerhet vokser i popularitet. Har man økonomi til å håndtere det kan det være fint med et lån man kan bruke fritt som økonomisk tilskudd.

Dersom du ønsker et lån på dagen trenger du sannsynligvis penger raskt. Når man er stresset er det lett å ta kjappe beslutninger som ikke nødvendigvis er så smarte på lang sikt. Det er viktig at du setter deg inn i hvilke vilkår du kan vente deg på forbrukslån, før du takker ja til et tilbud.

Vilkår på lån på dagen

 • Renter:
  I og med at det ikke tas pant på såkalte lån på dagen blir den effektive renten liggende forholdsvis høyt. Rentesatsen fastsettes på individuell basis og avhenger av både nedbetalingsperioden og lånerammen du har søkt om. Generelt kan man si at med et mindre lånebeløp vil renten bli liggende høyere og visa versa.
 • Gebyrer
  Som oftest betaler man to typer gebyr på et lån uten sikkerhet. Etableringsgebyret er et engangsgebyr du betaler ved oppstarten av låneperioden. Dette er enten en fast sats, eller en prosentandel av lånerammen. Termingebyret betaler man hver måned og det kalles ofte for et administrasjonsgebyr.
 • Nedbetalingsperiode
  Man kan få innvilget en nedbetalingsperiode på mellom 1 år og 5 år på nye ‘lån på dagen’. Jo mindre du skal låne, jo kortere nedbetalingsperiode vil du få tilbud om. Dersom du tar opp forbrukslån til refinansiering kan du få innvilget en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette forutsetter imidlertid at gjelden du skal refinansiere har en tilsvarende lang låneperiode.

Hvordan søker man om et lån på dagen?

Sørg for å ha orden i privatøkonomien – før du søker

Hvis du vil at ting skal gå raskt i forbindelse med søknaden din er det viktig at du søker med ryddige – og helst gode – kort på hånden. Dersom noe ikke er som det skal i bankens øyne vil dette som oftest forsinke søknadsprosessen. Det kan også føre til at du får et avslag på lånet ditt, uten noen videre vurdering.

Først og fremst må du forsikre deg om at du faktisk har kapasitet til å betjene lånet du søker om. Det er nemlig det første banken vil se etter. Uten pant på lånet blir din økonomiske kapasitet alfa omega, og derfor vil en for dårlig økonomi til å betjene lånet medføre et umiddelbart avslag.

Videre bør du ha satt opp ditt eget budsjett i forkant av søknadsprosessen. Det vil være gunstig dersom du ønsker å forhandle med banken, enten om rentesatsen eller om hvorfor lånet kan godkjennes. Når du har klart for deg hvilket beløp du kan betjene i måneden er det enkelt å justere søknadsbeløpet i henhold til dette.

Kredittsjekk og vilkår på lån på dagen

Når man sender inn en lånesøknad om et såkalt lån på dagen vil man bli spurt om samtykke til en kredittsjekk. Uten denne kan man ikke søke om lån. I kredittsjekken uthentes kredittopplysningene dine, som brukes til å fastsette både om lånet skal innvilges og hvilke vilkår du skal få på det.

Det er spesielt to ting som er viktige for banken når de kredittsjekker deg.

 1. Den første handler om inntekten din, både slik den ser ut i dag og historisk. Dersom inntekten din har forandret seg mye over de siste tre årene kan dette ha en negativ innvirkning på lånesøknaden – spesielt dersom den har blitt mindre. Inntekten din i dag må være fast og stor nok til å betjene lånet du søker om.
 2. For det andre må långiver sjekke om du sitter med økonomiske heftelser på bok. Da tenker vi på betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Begge disse heftelsene vil i de aller fleste tilfeller medføre et avslag på søknaden din. Husk at banken forsøker å komme fram til om du er en pålitelig låntaker. Med en betalingsanmerkning på bok blir det vanskelig å overbevise om dette.

Du kan rydde opp i betalingsanmerkninger ved å innfri den utestående gjelden din. Husk på at det kan ta noe tid før dette vises i kredittopplysningene dine. Du bør derfor informere aktuelle långivere dersom du nylig har ordnet opp i de økonomiske heftelsene dine.

Bruk en sammenligningstjeneste eller låneformidler

Dersom du ønsker å få innvilget et lån på dagen gjør du lurt i å effektivisere søknadsprosessen så mye som mulig. Derfor anbefaler vi deg å bruke en sammenligningstjeneste eller låneformidler til å søke om lånet. Disse tjenestene koster deg ingenting å bruke, men sparer deg for en god del tid.

På sammenligningstjenester får du all informasjonen du trenger om aktuelle aktører på markedet. Her vil du finne opplysninger om lånerammen som tilbys, i tillegg til hvilke minimumskrav du må innfri, og effektiv rente du kan vente deg på lånet.

En låneformidler samarbeider med flere tilbydere av lån uten sikkerhet og sender ut søknaden din til alle sammen på én gang. I løpet av kort tid får du svar på aktuelle tilbud i retur og kan dermed føle deg trygg på at du har fått et gunstig lån. Dersom du søker på morgenen kan du i visse tilfeller få et lån på dagen.

Gode råd til deg som vil søke om et lån på dagen

Hold hodet kaldt i løpet av søknadsprosessen

Når det kommer til økonomiske beslutninger kan man på generell basis si at det er ugunstig å ta forhastede valg. Det kan koste deg dyrt i det lange løp, og dette er definitivt sant når man er på utkikk etter et lån på dagen. Det beste rådet vi kan gi deg? Tenk nøye gjennom valgene dine, selv om det haster å få pengene inn på konto.

Du bør alltid være sikker på at du faktisk kan håndtere lånet du søker om. Selv om bankene gjør sitt beste for å være forsvarlige långivere er det i bunn og grunn du som kjenner din privatøkonomi best. Derfor må du selv forsikre deg om at du ikke går inn i en økonomisk avtale det er urealistisk for deg å holde deg til.

Som en tommelfingerregel kan vi si at du ikke bør strekke månedsøkonomien din til det ytterste med et lån. Det bør alltid være igjen litt penger, helst til buffersparing eller uventede kostnader. Sett derfor opp et budsjett over hva du bruker i dag, hva du har igjen og hvor mye du egentlig kan bruke på et eventuelt lån.

Søk hos mer enn én långiver

Markedet begynner virkelig å tette seg til med aktører for lån uten sikkerhet – og mange reklamerer med at de kan innvilge lån på dagen. Dette understreker hvor interesserte kreditorene er i å kapre deg som lånekunde. Konkurransen bør du dra nytte av til det fulle, for å få best mulige vilkår på lånet ditt.

Du bør i prinsippet søke hos så mange långivere som mulig når du er på utkikk etter et usikret lån. Renten ligger som vi nevnte tidligere høyt på disse lånene. Derfor er det smart at du skaffer deg denne så lavt som du kan. Den eneste måten å forsikre seg om dette på er ved å sjekke hos flere aktører.

Husk på at den eneste måten du vil få frem et reelt rentetilbud på er ved å søke. Bankene utarbeider rentetilbudet ditt på bakgrunn av kredittsjekken, og denne gjennomføres kun når du faktisk leverer inn en søknad. Når du har mottatt de forskjellige tilbudene blir det enkelt å velge det som er billigst for deg.

Sjekk hva forskjellige lånestrukturer vil koste deg

Del tre av å ta en god beslutning med hensyn til et såkalt lån på dagen er å sammenligne hva forskjellige lån vil koste deg. Dette er både med hensyn til beløpet, og nedbetalingsperioden du velger når du skal søke. Totalkostnaden er resultatet av begge disse to faktorene sammenlagt.

Med hensyn til beløp gjør du lurt i å forsikre deg om at du ikke tar opp mer enn du faktisk trenger. Hvis du har sparepenger du kan supplere kostnaden din med vil dette være gunstig på lang sikt. Jo mindre du låner, jo billigere er det – husk at sparepenger er gratis å bruke, mens et lån uten sikkerhet koster dyre dommer.

Videre er tommelfingerregelen med hensyn til nedbetalingsperiode at jo lenger perioden er, jo dyrere blir lånet for deg. I den grad det er mulig for privatøkonomien din bør du derfor velge en så kort nedbetalingsperiode som mulig. Da blir månedskostnaden noe høyere, men totalkostnaden blir lavere.

Dersom du holder hodet kaldt når du skal søke om et lån på dagen kan dette være et forsvarlig økonomisk tilskudd. Sørg for at du har god kapasitet til å betjene lånet, slik at du ikke ender opp i en vanskelig gjeldssituasjon.

I denne artikkelen