Hjem Lån uten sikkerhet

Finn et lån uten sikkerhet opp til kr 600.000,-

Oversikt over lån uten sikkerhet i Norge. Finn det beste alternativet for deg

Spørsmål og svar om Lån uten sikkerhet

Sammenlign lån uten sikkkerhet med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Hva betyr lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet betyr kort og greit at banken ikke krever noen form for sikkerhet for lånet ditt. En sikkerhet for dem ville vært om du hadde eiendom eller eiendeler med en betydelig verdi, som du kunne satt i pant dersom du ikke klarer å betale ned lånet.

Dette handler om en risikovurdering fra banken sin side. Det er derfor når du tar opp boliglån og andre typer lån med betydelig høyere summer, så er sikkerhet i eiendom eller eiendeler et krav. Med mindre du har en stor nok egenkapital eller en betydelig og godt dokumentert inntekt som gir banken trygghet til å gi deg det lånet du ønsker.

Fordi du ikke stiller med sikkerhet til lånet, tar banken en høyere rente enn ved ordinære lån. Det er uansett langt billigere enn kredittkort og ulike smålån som gjerne har enda høyere rente.

Når du ikke stiller med sikkerhet til lånet står du også fritt til å velge hva pengene skal brukes til. Mange velger å bruke de på oppussing, ferier eller reparasjoner på bil eller bolig – eller hva med en helt ny bil? Det er opp til deg.

Lån uten sikkerhet

Hvorfor søke om lån uten sikkerhet?

For mange er det at man kan bruke pengene til hva man selv måtte ønske en stor fordel. Men man må naturligvis alltid huske at pengene skal jo betales tilbake, for det er et lån. Derfor er det lurt at man benytter seg av pengene på en smart måte, og til noe som har en verdi for deg også i ettertiden. En ferie kan for eksempel gi deg minner for livet, men du sitter ikke igjen med noe håndfast, dessverre. Derfor må du vurdere hvor viktig en ferie er for deg dersom du skal ta opp lån for denne hensikten, for eksempel.

Det mange velger å bruke et lån uten sikkerhet på er oppussing av bolig, refinansiering av lån og gjeld eller når det dukker opp en kinkig situasjon og du har kjapt behov for en større sum med penger.

Refinansiering av gjeldsposter med et lån uten sikkerhet 

En veldig smart måte å bruke et lån uten sikkerhet er til refinansering av gjeld. Dette kan være svært gunstig for deg som har mange lån eller ulike gjeldsposter på flere steder. Dersom du ligger etter på betalingene av disse, vil det påløpe renter og gebyrer som koster deg svært mye med tiden.

Dersom du tar opp ett enkelt lån med gunstigere renter og gebyrer enn alle disse samlet, kan du benytte dette lånet til å betale ned alle de små og dyre lånene, og sitte igjen med ett enkelt lån å forholde seg til – som i tillegg vil spare deg for mange utgifter fremover. Enten det er smålån, kredittkortgjeld eller andre utgifter du ikke får betalt og som koster deg dyrt, så vil refinansiering hjelpe deg å få kontroll på økonomien igjen.

Om noe av dette passer deg, vil vi anbefale at du refinansierer gjelden din med ett enkelt, nytt lån. Du får bedre oversikt og en nedbetalingsplan som kan være langt enklere å forholde seg til, du vil få færre gebyrer og færre kostnader som følge av påløpende rente og mer penger til overs i det lange løp!

Tenk så deilig å bare måtte forholde seg til én enkelt betaling i måneden, enn mange…

Hva bør jeg tenke på før jeg vurderer et lån?

lån penger uten sikkerhet

Et lån innebærer alltid en avtale om tilbakebetaling, og derfor må du alltid ha dette i bakhodet. At du får lav rente, færre gebyrer og mer fleksible betalingsalternativer enn andre lånemuligheter forutsetter fremdeles at du betaler avdragene. Derfor bør du aldri ta opp et større lån enn du har mulighet til å betale.

Før du tar opp et lån bør du naturligvis ha gjort grundig research i markedet for å finne det beste tilbudet for deg. Synes du det er tidkrevende? Da er det jo bare å benytte deg av vår sammenligningstjeneste!

Vi gjør dette for deg gjennom vårt samarbeid med de beste lånetilbyderne på markedet. På våre sider finner du den viktigste informasjonen om hver enkelt, og kan lett sammenligne dem for å finne det som passer deg best.

Du kan også benytte deg av vår lånekalkulator for å avgjøre hvor mye et lån vil koste deg. Du skriver bare inn den ønskede lånesummen og nedbetalingstiden for å se hva de omtrentlige månedlige utgiftende vil bli. Dette vil kun være et forslag, og den endelige summen vil bli presentert for deg når du får et tilbud om lån. Kalkulatoren kan allikevel brukes til omtrentlig regning og gi deg en anelse om hvordan du kan planlegge økonomien din fremover.

Hvem kan bruke sammenligningstjenesten til Sumo Finans?

Våre tjenester er naturligvis tilgjengelig for alle. Det vil imidlertid finnes noen begrensninger på bankene sin side, som vi ikke har noen kontroll over. Enkelte av disse kravene er det myndighetene som har satt, mens noen er satt av bankene selv for deres egen sikkerhet og for å drive profitabel forretning.

Fra myndighetenes side kreves en slags stresstest av søkernes privatøkonomi. Rent teoretisk betyr dette at en søker må kunne betjene gjelden sin selv om renten skulle øke med 5%. I tillegg kan ikke den totale gjeldsbelastning stige over 5 ganger søkers årlige inntekt i brutto. Her må du være obs på at selv om du har kredittkort du ikke benytter deg av, vil rammen på kredittkortet telle som total gjeldsbelastning!

Det er også en ramme på 5 år for maksimal nedbetalingstid, men dette gjelder ikke for refinanseringslån. Her er rammen inntil 15 år.

Disse reglene trenger du i grunn ikke å tenke på, ettersom det er bankenes ansvar å følge dem opp. Men vi tenker det kan være greit å vite dem.

Fra bankenes side derimot, er det en del regler og krav du bør sette deg inn i. Her vil også kravene variere fra bank til bank. Disse reglene og vilkårene er fra banken sin side krav for sin egen sikkerhet.

  • De fleste banker har alderskrav. Det minste kravet er 18 år, men vi ser mange som krever 20, 21 og 23 års aldergrense
  • Du må ha vært norsk statsborger i minst 3 år, og ofte foreligger krav om 3 år sammenhengende. Noen banker derimot vil kun kreve at du har er registrert i Folkeregisteret
  • Et minstekrav om årlig på bruttolønn på minst 200.000 kroner
  • En kredittsjekk om du har betalingsanmerkninger
  • Dersom du er selvstendig næringsdrivende vil mange banker kreve dokumentasjon på inntekt i minst 3 år

Dette er som sagt krav fra individuelle banker, og de vil variere. Før du går i gang med en låneprosess bør du ha satt deg inn i kravene for å spare tid. Skjønt, med vår tjeneste trenger du ikke engang tenke på det!

Hvordan bruker jeg tjenesten til Sumo Finans?

Det er naturligvis svært enkelt. Du bruker den ene glidebryteren til å velge det lånebeløpet du ønsker, og den andre til å velge ønsket låneperiode. Basert på disse to faktorene, vil du få opp en liste med alle bankene eller lånetilbydere som tilbyr et lån på din ønskede størrelse og med din ønskede nedbetalingstid.

Annen informasjon, slik som effektiv rente, omtaler og enkelte vilkår og krav til deg som låntaker vil også vises i denne listen.

Videre trykker du på knappen for den banken du ønsker, som tar deg videre i prosessen.

Siden vi kun er en sammenligningstjeneste er vår avtale med bankene kun ut fra den informasjonen de gir oss, du kan derfor stole på og være trygg på at vi gir deg den informasjonen tilgjengelig som bankene selv står inne for.

Hvilke lån kan jeg få?

Våre samarbeidspartnere tilbyr lån fra 1000 til 500.000 kr. Hvilken rente du får, hvilken bank som tilbyr deg et lån og hvilke vilkår og gebyrer som medfølger avhenger av deg og din nåværende økonomiske situasjon og de regler som tilkommer ved et lån hos den banken som ønsker å gi deg et tilbud.

Faktorer som påvirker ditt lån vil være inntekt, gjeldsposter, om du låner alene eller med en medlåntaker og hvilke lån du har i ditt navn fra før av.

Disse faktorene vil ikke nødvendigvis avgjøre om du i det hele tatt får et lån, men hvor stort lån, over hvilken tidsperiode og til hvilken rente. Hovedregelen er at jo sikrere du er til å betale tilbake, jo bedre vilkår får du.                   

Hva vil et lån koste meg?

Nøyaktig hva det vil koste vet du ikke før du får lånet innvilget, og følgelig vet hvilke gebyrer og rentevilkår du får på lånet. Tilbudene du får vil gjerne inneholde denne informasjonen, og du vil ha full innsikt i lånet og hva det vil koste deg på sikt før du trenger å avgjøre om du vil ta imot tilbudet.

Du kan også bruke lånekalkulatoren vi tilbyr for å hjelpe deg med å regne ut dette. Den finner du på våre sider.

Når du har mottatt lånet er det lurt å lage en nedbetalingsplan. Da kan det være greit å benytte seg av vår nedbetalingskalkulator. Med den velger du hvor store beløp du ønsker å betale per måned, når du ønsker å begynne og hvilket budsjett du har for dem månedlige avdragene. Du må da også vite minste innbetalingsbeløp, resterende gjeld og den effektive renten på lånet. 

Jeg har søkt om lån, hva skjer nå?

Nå er det opp til bankene å vurdere hvilket lån de kan gi deg. De vil konkurrere om å gi deg et lån, så du kan føle deg godt og vite at det beste tilbudet vil komme til deg. På dette tidspunktet har du enda ikke godtatt noe og har ingen forpliktelser i det hele tatt.

Da kan det for eksempel være greit å vurdere om lånet du har søkt er stort nok, eller kanskje er det mer enn nok? Vi anbefaler ikke å ta opp større lån enn akkurat det du har bruk for.

Du kan også begynne å tenke på budsjett og nedbetalingsplan, og leke litt med tallene du ser for deg kan bli aktuelle i vår nedbetalingskalkulator som nevnt i forrige avsnitt.

Det er heller ikke dumt å se over hvilke utgifter du har for øyeblikket som kan komme i konflikt med nedbetalingen din, og kanskje må du vurdere hva som er viktigst for deg. Ikke fordi du vil ha problemer med å betale lånet, men fordi man alltid kan revurdere hvilke utgifter og hva og hvor pengene dine er best plassert.

Hvem er Sumo Finans?

Sumo Finans publiserer regelmessig artikler rundt lån, sparing og generell privatøkonomi. Her vil du finne tips og veiledninger, prissammenligninger og henvisninger til våre anbudstjenester for forbrukslån og refinansiering.

Vi er en rekke artikkelforfattere, og til sammen har vi flere tiår med erfaring fra låneformidling på nett.

Vårt genuine ønske er at du enkelt skal forstå og hente informasjon og lære av vår kunnskap om emnene vi skriver om. I tillegg har vi en rekke tjenester og verktøy du kan benytte deg av på vår side, som vi håper vil være til hjelp for deg som er ny til dette med lån, eller til deg som vet å bruke kalkulatorene for dine formål.

Vi har også en sammenligningstjeneste for banker og långivere, som du kan lese om i neste avsnitt.

Hvorfor bør jeg bruke Sumo Finans sine sammenligningstjenester?

Sammenlign lån uten sikkerhetFørst og fremst har vi et genuint ønske om å hjelpe deg med å finne det beste lånet, og det er derfor vi skrive artikler som skal være til hjelp for deg som er ny eller som ønsker å utvide din kunnskapsbase. Vi har også lagt ved funksjoner, verktøy om du vil, som er enkle kalkulatorer for planmessige forhold når du tar opp et lån eller vurderer det.

Vårt samarbeid med seriøse aktører på lånemarkedet, nemlig banker og långivere, vil sikrer deg en trygg og god låneavtale.