SØKNAD
INFO

Billig Forbrukslån

Søk om billig forbrukslån fra 5 000 – 500 000 kroner. Fyll ut vår uforpliktende søknad å få svar fra opp til 15 ulike banker. På den måten sammenligner du, og får det beste og billigste forbrukslånet uten sikkerhet på det norske markedet.

Vi jobber nemlig for at du skal få markedets beste rente på forbrukslånet!

  • Raskt svar på din søknad
  • Helt gratis
  • Du får den beste renten på markedet

Forbrukslån inntil 500 000 kr fra 6,99 %

Vi finner det beste og billigste forbrukslånet som er tilpasset din privatøkonomi. Det er ingen grunn til å betale mer for forbrukslån enn nødvendig.  I stedet for å sitte i timevis og sammenligne forbrukslån selv får du ved å sende inn en søknad svar fra flere av de beste bankene og lånegiverne i Norge. Slik sikrer du den beste renten på ditt forbrukslån. Når så mange banker kjemper om å få deg som kunder vil du få beste mulige lånevilkår.

Våre tjenester er gratis og helt uforpliktende. Du vil også spare tid og få hjelp gjennom hele prosessen. Enklere blir det ikke.

Du kan enkelt velge det lånet som er billigst på dinside etter du har sendt inn din søknad.

Hos Sumo Finans får du hjelpen du trenger til å finne det rimeligste og beste forbrukslånet for 2019.

Billig forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det betyr at banken eller selskapet ikke tar pant i noen av eiendelene dine når de innfrir lånet. Du kan selv bestemme hva du vil bruke et lån uten sikkerhet til enten du trenger lån til oppussing, forbruk eller ønsker å refinansiere gjeld.

Gjennom Sumo Finans kan du få lån på dagen fra 5000 til 500 000 kroner og selv velge ønsker nedbetaling på inntil 15 år.
Alle lånetilbud du mottar gjennom vår lånetjeneste er helt uforpliktende og det koster ingenting å bruke oss for å sammenligne forbrukslån.

Når du søker om forbrukslån vil du få svar på dagen og pengene på konto i løpet av få dager. Om du benytter BankID kan det gå enda raskere.

Renter på forbrukslån er individuelle slik at når vi sender inn din søknad til flere banker vil du enkelt kunne velge den beste renten selv.

Markedet for forbrukslån i Norge har eksplodert. I dag finnes det et hav av forskjellige tilbydere som kniver om kundene. Dette er selvfølgelig gunstig for forbrukerne generelt sett; med mer konkurranse kommer også bedre og mer kompetitive vilkår. Men dersom man er ny til ideen om et forbrukslån, eller vurderer å ta opp et, er det mye å navigere seg gjennom. Hvordan velger du forbrukslånet som passer best for deg? Hvor mye kan du låne? Og kanskje enda viktigere: Hvor mye bør du låne? Hva kan du bruke forbrukslånet ditt til? I denne artikkelen får du en full gjennomgang av forbrukslån og hva det betyr for deg og økonomien din å ta opp et.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er kort og godt et lån uten sikkerhet. Dette betyr at långiver ikke tar pant i bolig eller noen av eiendelene dine. Altså er det kun inntekt, betalingsevne og kredittscoren din som vurderes når du leverer inn en lånesøknad til et forbrukslån. Det stilles ingen andre krav til økonomisk sikkerhet. Så lenge privatøkonomien din anses som sterk nok av banken eller selskapet vil du mest sannsynlig få lånet innfridd. Når en bank innvilger et forbrukslån tar den en mye høyere risiko enn når den innvilger et lån med sikkerhet.

Eksempel på lån med sikkerhet: Boliglån

Si for eksempel at du skal ta opp et boliglån. På disse kan du låne inntil 85% av boligens verdi. Med andre ord er det kun 15% av lånet din privatøkonomi må være bærekraftig nok til å håndtere. Det er fordi banken tar sikkerhet i verdien av leiligheten eller huset ditt. Altså blir boligen hoveddelen av det økonomiske grunnlaget for innvilgning av lånet. Derfor kan banken ta en forholdsvis lav rente på lånet; i praksis er det bare de 15% av lånebeløpet som er ”uten sikkerhet”.

Lån uten sikkerhet

Når du skal ta opp et forbrukslån stilles det på den annen side ingen krav til sikkerhet. Långiver har ingen bolig eller eiendeler de kan anse som grunnlag for lånesøknaden. Det er ene og alene inntekten din som blir basis for vurdering av betalingsevne. Altså er 100% av lånebeløpet uten sikkerhet. Dette har den følgen at renten som settes på et forbrukslån er veldig mye høyere. Banken eller selskapet løper nemlig en større risiko ved å innfri lånet.

Risiko for långiver

Det betyr at for å kunne gjøre en forsvarlig vurdering av deg som lånsøker må långiver beregne inntektsnivået ditt opp mot risikoen de tar. Som igjen er grunnen til at renta på forbrukslån ligger betydelig høyere enn den på lån med sikkerhet. Långiver må ta høyde for mangelen på pant eller annet økonomisk grunnlag før lånet i det hele tatt kan innfris. Når du tar opp lån uten sikkerhet har dette to konsekvenser. For det første blir forbrukslånet mer kostbart med den høye renten. For det andre blir det lettere å få forbrukslånet godkjent.

Hva kan man bruke et forbrukslån til?

Selv om navnet kanskje gir et inntrykk av at forbrukslån kun er til forbruk finnes det en rekke andre ting pengene kan brukes til. Dette er også en av de store grunnene til at forbrukslån har blitt så populære i Norge. Så lenge du får lånet innvilget stiller långiver ingen krav til pengenes formål. Altså kan du bruke de på hva som helst, og dette har også gitt rom for tilbydere av forbrukslån som spesialiserer seg på bestemte bruksområder.

Flest låner til oppussing

Det er faktisk vanligst blant norske låntakere å bruke forbrukslån til oppussing. Drømmer du om å få orden på et av rommene i huset ditt? Kanskje du skal selge boligen snart og ønsker å investere litt i kjøkken eller bad? Et forbrukslån til oppussing kan være en god løsning dersom du ikke ønsker eller har muligheten til å øke kreditten på boliglånet ditt. Videre er det også mange som velger å bruke forbrukslån til gjeld. Dersom man sitter på mange dyre smålån eller kredittkortgjeld på flere kort er det ofte billigere å samle all gjelden på ett sted.

Stor variasjon i låneformål

Boligmarkedet har sett en stor økning i forbrukslån til egenkapital eller bolig. Med stadig høyere boligpriser er det urealistisk for mange å stille med egenkapitalen som kreves av banken. I disse tilfellene er forbrukslån løsningen for mange, så lenge privatøkonomien kan bære både bolig- og forbrukslånet. I tillegg til formålene over kan man bruke forbrukslånet til en rekke andre ting. De vanligste er:

– forbrukslån til reise
– forbrukslån til bil
– forbrukslån til båt
– forbrukslån til å starte egen bedrift
– forbrukslån til investering
– forbrukslån til tannlege
– forbrukslån til førerkort og kjøretimer
– forbrukslån til operasjoner

Uansett hva du skal bruke pengene dine på er det viktig at du ser etter et billig forbrukslån. Det beste forbrukslånet i Norge vil endre seg fra måned til måned. Men i prinsippet skal du se etter lav rente, høy fleksibilitet og gode vilkår.

Søke om forbrukslån

Dette bringer oss til hvordan du best søker om forbrukslån. Som nevnt over kan det være vanskelig å navigere seg gjennom alle tilbudene som finnes på markedet. Hvis du ikke har tid eller mulighet til å sile gjennom disse selv gjør du lurt i å benytte deg av en anbudsside. Disse tjenestene gir deg muligheten til å levere inn én enkelt søknad og motta svar fra flere banker. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn personopplysningene dine og ønsket lånebeløp. Anbudssiden vil da sende ut søknaden din om forbrukslån til flere banker. Og du får de beste tilbudene i retur.

Gratistjeneste som forenkler søknadsprosessen

Disse tjenestene koster ingenting og er svært praktiske for deg som skal søke om forbrukslån. Du slipper all finkjemmingen og på flere av anbudssidene er det snakk om bare noen timer før du får et svar. Da kan du føle deg trygg på at du tar opp lånet med best rente. Med tanke på hvor stor variasjon det er i denne fra bank til bank, og hvor høy renten er på forbrukslån, vil dette spare deg for penger.

Sammenlign før du låner

Uansett om du tror du har bestemt deg for hvilken låntilbyder du skal velge er det lurt å sende ut en søknad om forbrukslån til flere banker. Dette er nemlig en gratistjeneste for å sammenligne forbrukslånene som finnes på markedet. Å skaffe seg en god oversikt er nøkkelen til å finne lånet med best mulig rente. Dersom du skal låne mye penger er dette spesielt viktig. Ved å sammenligne forbrukslån forsikrer du deg nemlig om å ta opp det billigste.

Forbrukslån på dagen

Det er flust av långivere som reklamerer med forbrukslån på dagen, eller til og med på minuttet. Selv om et lån uten sikkerhet er et raskt lån, spesielt i sammenligning med boliglån, er det viktig å ha realistiske forventninger. Hvis du trenger å låne penger på dagen er dette mulig hos noen få tilbydere. Det finnes imidlertid ingen garanti for at du har pengene på konto i løpet av samme virkedag.

Långivere som ikke kredittsjekker

De eneste tilbyderne av så raske lån er de som ikke gjennomfører kredittsjekk, eller kun låner ut smålån (opptil 70.000 kroner). Det anbefales å holde seg unna selskaper som innfrir lån uten å gjøre en kredittsjekk. Ved å velge en slik långiver gjør du deg selv en bjørnetjeneste. Det kan godt hende at du får lånet uten sikkerhet på dagen. Men vilkårene vil være dårligere og renten vil være høyere. Altså bør du gå for en tilbyder med rask behandlingstid, men som allikevel gjennomfører kredittsjekk av lånsøkerne sine.

Svar med en gang

Det som imidlertid er helt normalt er at du får svar med en gang når du søker om forbrukslån. Dette er så lenge du leverer inn søknaden elektronisk. Da vil det gjøres en automatisk kredittsjekk og dersom alt stemmer vil du få lånet innvilget. De fleste långiverne i Norge har denne funksjonen i dag og du finner derfor en rekke forbrukslån med svar med en gang. Men et svar er ikke synonymt med å få pengene på dagen. Selv om lånet er godkjent kan det ta et par virkedager før du har pengene på konto.

Raskeste lånet på markedet

Allikevel er forbrukslån det raskeste lånet du kan få innvilget i Norge. Med automatisk kredittsjekk og elektronisk søknad går det raskt for långiver å bestemme seg. Hvis du trenger pengene så raskt som mulig bør du signere med BankID. Da blir det lettere å behandle søknaden din. Lendo, Instabank og BankNorwegian er noen av långiverne som har en estimert utbetalingstid på én virkedag.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Selv om det er lettere å få innfridd et forbrukslån der det ikke stilles noen krav til sikkerhet foreligger det fortsatt kriterier hos långiverne. Som nevnt over tar bankene og selskapene en betydelig risiko ved å innvilge lån uten sikkerhet, som gjenspeiles i den høye renten. Dette betyr at långiver er avhengig av at visse ting er på plass før de kan godkjenne lånesøknaden din. Det første og viktigste kravet til lånsøkerne er at de har fylt 18 år. Det er ulovlig å ta opp gjeld dersom du ikke er myndig. Altså vil du aldri finne forbrukslån med en lavere aldersgrense enn 18 år.

Alder og botid i Norge

Fordi yngre mennesker statistisk sett har en mer ustabil privatøkonomi enn eldre aldersgrupper har noen forbrukslån også 20- eller 23-års aldersgrense. I tillegg til dette har de fleste tilbyderne et krav om at du har vært bosatt i Norge i minst 3 år for å innvilge lånet ditt. Dette handler om at det må foreligge nok ligningstall til at søknaden skal kunne vurderes på en forsvarlig måte. Noen långivere krever også at du er norsk statsborger.

Kredittsjekk og forbrukslån

I tillegg til fylte 18 år er kredittsjekken den viktigste faktoren i vurderingen av en søknad om forbrukslån. Denne gir blant annet långiver informasjon om kredittscoren din, som vil være grunnlaget for rentetilbudet du mottar. Jo lavere kredittscoren din er, jo høyere vil renten din bli. I kredittscore vil det også foreligge opplysninger om eventuelle betalingsanmerkninger. Hos de tilbyderne som gjennomfører kredittsjekk vil du ikke få godkjent søknaden din dersom du har en av disse registrert på deg. Dette anses som en for høy risiko, i og med at den viser manglende betalingsevne ved tidligere økonomiske forhold.

Årsinntekten bestemmer lånebeløpet

Også årsinntekten din vil ha stor betydning for hvor mye du får innvilget i lån. Fordi lønn er den eneste sikkerheten långiver har å gå etter vil denne naturligvis påvirke vilkår og rente på forbrukslånet. Det finnes noen tilbydere som kun har krav om fast inntekt, og ikke noe minstebeløp. Men som oftest må du ha minimum 200.000 kroner i årsinntekt for å få godkjent lånesøknaden din. Dette er også positivt for deg. Når banken gjør en forsvarlig vurdering av hvor sterk privatøkonomien din er unngår du å låne mer enn du kan betjene.

Forbrukslån med lav rente

Når du skal ta opp et forbrukslån er det essensielt at du skaffer et med så lav rente som mulig. Ved siden av nedbetalingstiden er dette faktoren som har størst innvirkning på totalkostnaden av lånet ditt. Et billig forbrukslån er et med lav rente, et lite etableringsgebyr og overkommelige termingebyrer. Når du skal lete etter det rimeligste forbrukslånet er det viktig at du ser etter effektiv rente, og ikke nominell som mange tilbydere reklamerer med. Vi kommer tilbake til forskjellen om litt.

Regler om en god rente

Det kan være vanskelig å vite hva et forbrukslån med god rente egentlig betyr. En grei tommelfingerregel er at alt under 20% er bra og alt under 15% er veldig bra. Får du tilbud om effektiv rente på 10% eller lavere har du skutt gullfuglen. Det finnes lån som faller under sistnevnte kategori, men du skal alltid sjekke vilkårene opp mot rentetilbudet. Det kan hende at disse er urimelige, og derfor fører til at lånet som en helhet blir dyrere selv om renten er lav.

Lånemegler for å finne rimeligste forbrukslån

For å finne et billig forbrukslån kan det være en god idé å benytte seg av en såkalt lånemegler. Dette fungerer på mange måter som en anbudsside. Tjenesten er gratis og du mottar de beste tilbudene fra en rekke forskjellige banker. Fordi disse selskapene samarbeider med flere tilbydere kan de fremskaffe en svært lav rente til deg. Når du er på jakt etter det rimeligste forbrukslånet er dette et lurt sted å begynne.

Hvor mye koster forbrukslån?

Det er ikke til å stikke under en stol at forbrukslån er kostbart. Dette handler imidlertid i bunn og grunn om at långiverne tar en større risiko ved å innfri denne låntypen. Men før du tar opp et lån uten sikkerhet er det viktig at du skaffer en god oversikt over alle kostnadene. Du kan selvfølgelig benytte deg av en lånekalkulator. Men for å forstå alle de forskjellige faktorene er det lurt å sette seg litt inn i hvordan de påvirker totalkostnaden av et forbrukslån.

Rente er viktigst

Rente på forbrukslån vil, ved siden av nedbetalingsperioden, ha størst innvirkning på prisen av lånet. Denne beregnes av resterende lånebeløp, fra måned til måned. Fordi lån uten sikkerhet er annuitetslån betaler du altså rente på lånet ditt 12 ganger i året. Ligger renten på 17%, for eksempel, vil denne legges til hver gang du mottar en ny faktura fra långiver. Med hensyn til dette er det viktig å forstå forskjellen på nominell og effektiv rente.

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Det finnes en rekke tilbydere av forbrukslån som reklamerer med nominell rente. Denne representerer imidlertid kun prisen for å ta opp lånet, altså det banken tar betalt for å låne deg pengene du søker om. Men det er flere faktorer som spiller inn i renten du faktisk kommer til å betale. Denne kalles for den effektive renten. I effektiv rente er det også innbakt etableringsgebyret på lånet, samt termingebyret. Etableringsgebyr er et engangsgebyr du betaler ved oppstarten av låneperioden. Termingebyret betaler du ved hver termin, altså hver måned.

Et lavere etableringsgebyr betyr lavere effektiv rente

Dersom du kan finne et forbrukslån uten etableringsgebyr vil dette sørge for at den effektive renten din blir lavere. Per i dag er det imidlertid kun Santander som tilbyr forbrukslån uten dette gebyret i Norge. Men selv om du ikke finner forbrukslån helt fri for et etableringsgebyr bør du uansett se etter et lavt et. Jo lavere etableringsgebyret er, jo større forskjell vil det være på effektiv og nominell rente på forbrukslånet ditt.

Hvor mye forbrukslån kan jeg få?

Hvor mye forbrukslån du kan få vil avhenge helt av inntekten og kredittscoren din. Som nevnt har de fleste lånetilbydere et minimumskrav til inntekt. Dersom dette ikke innfris vil du få avslag på lånesøknaden din. Det er imidlertid ikke slik at så snart du bikker over grensen kan du låne så mye du vil. Långiver vil alltid gjennomføre en vurdering av hvilket lånebeløp som er bærekraftig for deg.

Begynn med en vurdering av egen økonomi

Det er derfor en god idé å starte søknadsprosessen rundt forbrukslån med en selvstendig vurdering av egen økonomi. Sett opp et enkelt budsjett og se over hvor mye penger du har til overs i slutten av måneden. Hvor mye av dette er det realistisk for deg å bruke på faste månedsavdrag? Ved å lage en oversikt over dette før du søker er du en mer bevisst forbruker og låntaker. Å låne mer enn man kan håndtere er synonymt med trøbbel. I verste fall kan det ende opp med et inkassokrav dersom du ikke klarer å betjene lånet ditt.

Høyere lån med medsøker

Den eneste måten å skaffe seg et større lånebeløp enn inntekten tilsier på er å søke om forbrukslån med medsøker. I disse situasjonene vil medsøkers inntekt også legges til grunnlag for vurdering av betalingsevnen din. Dette vil selvfølgelig styrke lånesøknaden og sannsynligvis skaffe deg en bedre rente. Du skal imidlertid være klar over at når du søker om forbrukslån med medsøker har personen samme økonomiske forpliktelse overfor lånet som deg.

Like stort ansvar for medsøker

Medsøker bør altså være en person du er helt sikker på at du kan stole på inntil lånet er nedbetalt. Forbrukslån med medsøker vil kanskje ha gunstigere vilkår og rentebetingelser. Men dersom noe plutselig endrer seg i livssituasjonen din og du ikke kan betale for deg vil medsøker måtte ta over ansvaret. Derfor er det svært viktig at medsøker også har privatøkonomi til å betjene lånet. Som oftest anbefales det kun foreldre/barn-relasjoner å søke om forbrukslån med medsøker.

Forbrukslån på nett

Som nevnt over er det mulig å søke om forbrukslån på nettet. Flesteparten av långiverne i Norge har denne funksjonen tilgjengelig. Dette gjør søknadsprosessen enkel, rask og oversiktlig. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn personopplysningene dine og ønsket lånebeløp. Deretter gjennomfører du en elektronisk signering og søknaden sendes av gårde. Med mindre det er noe som ikke stemmer i opplysningene gjennomføres det en automatisk kredittsjekk på deg og hvis denne er i orden vil du få lånet innfridd.

Rask utbetaling

Når du benytter deg av signering med BankID og får lånesøknaden godkjent kan du regne med rask utbetaling av lånepengene. Signering med BankID fungerer nemlig også som en identifikasjonsmetode. Derfor blir det kortere behandlingstid enn hvis du for eksempel lot være å signere elektronisk, eller sendte inn søknaden på papir. De fleste långivere utbetaler pengene i løpet av et par virkedager etter lånet er innvilget. Hos noen går det også raskere enn dette.

Nettbasert søknad gjør ting enklere for deg

Med forbrukslån på nettet gjøres hele søknadsprosessen enklere for deg som forbruker. Du kan ha en søknad innsendt og godkjent på timen. Dette bør imidlertid ikke stoppe deg fra å gjøre en grundig vurdering av din egen økonomi før du søker om forbrukslån. Å ta opp et lån uten sikkerhet er en stor forpliktelse. Den vil ha innvirkning på privatøkonomien din over lengre tid – for noen opptil et par tiår frem i tid. Men når du først har bestemt deg for å søke er definitivt en nettbasert forbrukslånsøknad med elektronisk signering den raskeste veien å gå.