Hjem Billig Forbrukslån

Finn billig forbrukslån

Renten er individuell og du må sende inn lånesøknad for å få nøyaktig rente.
Det er helt gratis og uforpliktende å søke.

Oppdatert 13.01.2021

Spørsmål og svar om forbrukslån

Sammenlign forbrukslån med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om billig forbrukslån

Markedet for billig forbrukslån i Norge har vokst seg enormt de seneste årene. Nå finnes det et stort utvalg med långivere, som alle kniver om låntakerne. Det er ikke til å stikke under stol at forbrukslån er kostbare for de som tar opp lånet, og gevinstbringende for kreditorene som innvilger dem.

Derfor er det også viktig å holde hodet kaldt når man skal sette i gang med en søknad om billig forbrukslån. Spesielt dersom du vurderer å ta opp et større lånebeløp. Da vil dette sannsynligvis bli en økonomisk forpliktelse du må forholde deg til over mange år. Dermed er det også viktig at du er godt kjent med vilkårene på lånet, samt hvilken innvirkning det vil ha på privatøkonomien din.

Sett deg inn i informasjonen på denne siden, så vil det være lettere å ta gode vurderinger med hensyn til ditt behov for et billig forbrukslån. Ved å ta opp et gunstig lån kan du spare mange tusen kroner på lang sikt.

La oss begynne med å ta en skikkelig titt på akkurat hva forbrukslån er, og hvilke vilkår som er med på å påvirke kostnaden på disse lånene.

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån kalles også for lån uten sikkerhet. Det er fordi kreditor, altså banken, ikke tar pant i boligen din, bilen din, eller andre eiendeler, når du får innvilget lånet. Dette er også bakgrunnen til at lånet er så kostbare, som vi skal ta en titt på litt senere.

Et forbrukslån skiller seg altså fra lån med sikkerhet, som boliglån eksempelvis er, ved at din privatøkonomi står som eneste bærebjelke for lånet. Det betyr at forbrukslån er lån med høy risiko, både for låntaker og långiver.

Men der en långiver av lån med sikkerhet som oftest stiller krav til hvordan du skal bruke lånebeløpet ditt vil ikke en långiver av lån uten sikkerhet gjøre det. Du står altså helt fri til å bruke pengene du får innvilget akkurat slik du ønsker. Man regner med at dette er noe av forklaringen på hvorfor forbrukslån har blitt så populære de seneste årene.

Du kan altså bruke et billig forbrukslån som du vil. Enten det er på en drømmereise, et oppussingsprosjekt, eller som egenkapital til bolig er helt opp til deg. Bare husk på at raske penger alltid vil ha en bakside, som i forbrukslånets tilfelle er kostnadene assosiert med lånet.

Tilbydere av slike lån behandler søknader på rekordtid. Dersom alt går i orden med dokumentasjonen din kan du regne med å ha pengene utbetalt på konto så tidlig som samme dag. Hvis du trenger penger raskt kan dette være svært forlokkende, og så lenge du har privatøkonomien i orden vil det også være gunstig.

Men la oss ta en titt på faktorene som påvirker forbrukslånet ditt. Dersom du er oppmerksom på disse vil det være lettere å skille de gode låneavtalene fra de dårlige.
billig forbrukslån

Hva er fordelene med et billig forbrukslån?

Det er mange grunner til å velge et forbrukslån. For eksempel er det mye billigere enn å bruke kredittkort. Det at du kan bruke det til akkurat det du vil og ikke minst når du vil er svært attraktivt for mange.

For enkelte kan det dukke opp uforutsette utgifter eller du kan få plutselige behov for å realisere et prosjekt eller en drøm du har hatt lenge.

I tillegg finnes det svært billige forbrukslån og fleksible nedbetalingsplaner som du kan følge.

Hva er ulempene med et forbrukslån?

Det er i grunn ingen ulemper med et billig forbrukslån, som så.

Man vet jo at man ønsker å ta opp et lån, og man vet jo at dette koster penger over tid fordi du må betale renter og gebyr. Så lenge du har funnet det beste tilbudet for deg, ditt behov og din privatøkonomi så vet du at du har gjort et lurt valg for deg. Har du en plan for hvordan du skal betale ned på lånet så har du kontroll på disse utgiftene, og således har det ingen ulemper for deg som har tatt opp et lån med full innsikt og viten om hvordan det skal betales ned.

Såfremt du ikke tar opp mange lån samtidig, vil man kanskje slite med å betale ned lånet og havne i en økonomisk vanskelig situasjon. Med en presis og konsis nedbetalingsplan vil du slippe denne ulempen. Bruk gjerne vår nedbetalingskalkulator for dette formålet, så slipper du alt stresset med nedbetaling.

Det eneste som kan sies å være ulempen med et billig forbrukslån er størrelsen på selve lånet. Som nevnt går de færreste forbrukslån over 600.000 kroner. Det er derfor sjeldent mulig å ta et større lån enn dette uten sikkerhet. For bankene er dette svært stor risiko å drive forretning med, og er nok hovedårsaken til begrensningen i størrelsen på forbrukerlånene som du blir tilbudt på det norske markedet den dag i dag. 

Hvordan fungerer nedbetalingstid på forbrukslån?

Selv om effektiv rente definitivt har stor innvirkning på forbrukslånets totalkostnad er det faktisk ikke her du kan spare de virkelig store summene. Det er innenfor nedbetalingsperioden du får på låneavtalen din.

Per i dag tilbys det to strukturer for forbrukslån i Norge. Den ene er fastsatt nedbetalingstid og den andre er fleksibel nedbetalingstid. Med fastsatt nedbetalingstid blir du og långiver enige om en tidsperiode som lånet skal være tilbakebetalt innen.

Det er vanlig at denne perioden ligger på mellom 1 og 15 år. Den vil også avhenge av lånebeløpet ditt. Det er eksempelvis ikke mulig å velge en nedbetalingsperiode på 10 år for et lånebeløp på 10.000 kroner. Vær oppmerksom på at nedbetalingstiden er del av vilkårene for lånet, og at denne dermed vil fastsettes på bakgrunn av bankens økonomiske vurdering av deg.

Den fleksible nedbetalingsperioden gir deg mulighet til å nedbetale forbrukslånet ditt slik du vil. Det eneste kravet långiver stiller til deg er at du betaler inn opparbeidede renter for måneden som har gått. Men visse långivere gir deg også mulighet til fullstendig betalingsutsettelse i perioder av lånetiden din.

Når man ser på disse nedbetalingsstrukturene er det én tommelfingerregel de begge har til felles, og som du også bør holde deg til. Og denne er at en lengre nedbetalingsperiode vil medføre et dyrere lån. Det er fordi forbrukslån fungerer akkurat som vanlige annuitetslån.

Her blir rentene beregnet av resterende gjeldsbeløp ved hver termin, altså hver måned. Dersom lånebeløpet ditt minker i en tregere hastighet betyr dette at renten vil beregnes av et høyere gjeldsbeløp flere ganger med en lengre nedbetalingsperiode. Altså bør alle låntakere av billig forbrukslån forsøke å kvitte seg med gjelden så raskt som mulig.

Hva er effektiv rente på forbrukslån?

Den andre faktoren som vil ha stor innvirkning på forbrukslånet ditt er den effektive renten du blir sittende med på lånet. Vær oppmerksom på at i forhold til lån med sikkerhet ligger denne renten svært høyt. Det er vanlig at den er på mellom 10% og 20%.

Når det er sagt, så kan du ende opp med en effektiv rente som er både høyere og lavere enn dette intervallet. Det er fordi effektiv rente utarbeides på individuell basis av bankene, og baserer seg på en rekke forskjellige faktorer. Vi skal gå gjennom disse i detalj litt senere.

I tillegg til dine personlige opplysninger vil effektiv rente påvirkes av lånebeløp (altså størrelse) og nedbetalingsperiode. Husk på at långiver er ute etter å tjene penger på lånet ditt – hvis ikke hadde vi ikke hatt noen forbrukslån på markedet i dag.

Dette betyr eksempelvis at et mindre lånebeløp med en kortere nedbetalingsperiode vil ha en høy effektiv rente. Et større lånebeløp med en lengre nedbetalingsperiode vil på den annen side ha en lavere effektiv rente.

Hvis vi tar for oss det lave lånebeløpet er dette ganske logisk. Dersom du bare er ute etter å låne 10.000 kroner av banken, og vet du kommer til å betale tilbake raskt, er det lite tid for banken å beregne renten din av. Derfor må denne også settes høyere, for at banken skal forsikre seg om gevinst på lånet totalt sett.

Dermed er det viktig å vurdere effektiv rente og nedbetalingsperiode opp mot hverandre. Med større lånebeløp vil det absolutt alltid lønne seg å redusere eventuell fastsatt nedbetalingsperiode så mye som mulig.

Hva må du vite før du tar opp et forbrukslån?

Før du tar opp et billig forbrukslån bør du ha god innsikt i din egen økonomi. Du vet kanskje allerede hva du trenger penger til, men vet du hvor mye som er nødvendig? Det er lurt å ikke låne mer enn hva man behøver.

Du må også være sikker på at du har kontroll på dine gjeldsposter, ettersom dette er et krav for å ta opp lån. Dersom du har store utestående summer eller pågående inkassosaker, vil du mest sannsynlig ikke få innvilget et lån. Dette er et krav fremlagt av norske myndigheter, og er ikke noe en låneutgiver kan styre. Hvis dette er tilfellet, bør du faktisk revurdere om du bør ta lånet ettersom det kan være en useriøs aktør du har med å gjøre.

Når det kommer til hva du trenger og hvor mye, så bør du sette deg ned med penn og papir eller skjerm og tastatur og regne på det. Siden det tross alt påløper renter og gebyrer på lån, så bør du aldri ta opp mer i lån enn hva du strengt tatt behøver.

Mer om dette nevnes også senere i artikkelen. 

Hva kan man bruke et billig forbrukslån til?

Hva man kan bruke et forbrukslån tilTenke seg til, bilen har streika! Hvordan skal du få ungene i barnehagen og komme deg selv på jobb innen høvelig tid og uten at livet ellers stopper opp? Kanskje har du kredittkortgjeld eller mange smålån som du ikke får betalt med det første, som samler opp store gebyrer og økte utgifter?

Når noe uforutsett skjer kan det være greit å fikse en sum med penger på kort varsel slik at du får løst problemet, slik som med en bil som streiker men som du ikke har råd til å fikse med det stramme budsjettet.

Og har du flere lån som koster deg dyrt fordi du ikke får betalt alt, så kan det være veldig lurt med et billig forbrukslån til å refinansiere disse lånene. Det betyr at du tar opp ett lån for å betale flere lån – i sin helhet. Her kan du spare masse i ekstra utgifter over tid!

Men hva om du har lyst til å pusse opp badet eller kjøkkenet? Du fortjener også å leve godt nå, og ikke bare i fremtiden. Dessuten er det ikke alle som har oppsparte midler. Selv om det kan være dyrere enn å spare opp, så vil du i det minste være fornøyd med det livet du lever nå, og så kan du heller stramme inn budsjettet i fremtiden for å balansere denne utgiften.

Hva du IKKE bør bruke et forbrukslån på

hva du ikke bør bruke et forbrukslån itlVi føler dette er verdt å nevne, så du ikke går i noen felle. For eksempel er det ikke lurt å bruke forbrukslån på ferie og reiser – det er dette man har kredittkort til. Så lenge du betaler tilbake kredittkortbeløpene før det påløper gebyrer.

Eller hva med å betale ned lån med et lån? Dette er en ond sirkel du fort vil finne deg i. Da anbefaler vi som sagt at du tar opp et lån stort nok til å refinansiere og spare deg for masse små utgifter i fremtiden.

Tenk deg at du helst skal sitte igjen med noe etter du har tatt opp et forbrukslån. Enten det er en bil som fungerer eller et flunkende nytt kjøkken, så ha du fremdeles noe som er av verdi. En ferie vil kun eksistere som et minne for ettertiden, og selv om det er bra, så er det ikke det du burde bruke et forbrukslån på

Siden det finnes en maksgrense for forbrukslån, så vil du kanskje ikke få innvilget det beløpet du ønsker deg. Dersom du søker mange lån på en gang, kan du på kort sikt få innvilget flere lån som tilsvarer den størrelsen du ønsker. Men husk, dette er dyre lån og det er derfor det finnes en maksgrense. Ikke vær så smart, vær heller lur og hold deg til de lånene du vet du kan betjene på sikt!

Bankens risikovurdering når du søker om forbrukslån

hvem kan søke forbrukslån

Det er også nettopp denne risikovurderingen som blir liggende til grunn for vilkårene du får tilbud om på forbrukslånet ditt. Dersom du eksempelvis har en dårlig kredittscore og en svak privatøkonomi vil dette sannsynligvis medføre:

 • en høyere effektiv rente
 • tilbud om et lavere lånebeløp
 • et mindre fleksibelt lån for øvrig

Den effektive renten du får tilbud om på et billig forbrukslån vil alltid være et uttrykk for hvor stor risiko banken tar når de innvilger lånet ditt. Jo høyere risikoen er, jo dyrere blir lånet for deg. Altså er det ingen god idé å skaffe seg forbrukslån dersom økonomien allerede er trang. Du vil hos de aller fleste långivere bli sittende med ugunstige lånevilkår.

Det eneste unntaket her er dersom du søker om forbrukslån i forbindelse med refinansiering av annen ugunstig gjeld uten sikkerhet, som smålån, smslån eller kredittkortgjeld. Da kan du regne med en lavere effektiv rente, og mer slingringsmonn fra bankens side.

Lånebeløpet må alltid samsvare med hvilken betjeningsevne du har. Det ville være uforsvarlig av långiver å innvilge et lån du ikke klarer å håndtere. Altså kan det hende at du får avslag på det opprinnelige lånebeløpet ditt, og blir bedt om å nedjustere dette.

Vilkårene på lånet for øvrig vil videre påvirkes av bankens risikovurdering. Dersom du har en god og stabil privatøkonomi kan du sannsynligvis få innvilget et mer fleksibelt forbrukslån generelt sett. Er økonomien trangere vil banken stille strengere krav til deg.

Det som imidlertid er viktig å huske på her er at det ikke er noen som kjenner privatøkonomien din slik du gjør. Derfor er det også viktig at du vurderer den selv dersom du har tenkt på å søke om forbrukslån.

Vurder din egen privatøkonomi i forbindelse med søknadsprosessen

Dette kan være vanskelig. Hvis man trenger penger raskt eller ønsker å realisere drømmeprosjektet vil det være en tålmodighetsprøve å gjøre ting i riktig rekkefølge. Å gjøre det kan imidlertid spare deg for mange, mange tusen kroner i det lange løp, så forsøk å fokusere på dette dersom du blir utålmodig.

Det første du bør gjøre når du skal kikke på din egen privatøkonomi er å gjøre en grundig vurdering av budsjettet ditt. Dersom du ikke allerede har et budsjett er det viktig å komme i gang med det så raskt som mulig. Sett opp faste inntekter og utgifter, samt gjennomsnittlig forbruk i måneden.

Hvor mye penger har du til overs når du har trukket alle utgiftene dine fra inntektene? For det er dette beløpet som potensielt kan brukes til å betjene et lån. Samtidig må du gi deg selv godt med slingringsmonn. Dermed er det lurt å trekke enda 15-20% fra pengene du har til overs i måneden. Man bør aldri legge opp til en lånesituasjon som bare så vidt går opp.

Det neste steget i denne vurderingsprosessen bør være å tenke gjennom om du egentlig ønsker å bruke så mye penger på et lån som et billig forbrukslån vil koste. Her må du ta høyde for totalkostnaden på lånet, og ikke bare månedsbeløpene. Hvis du eksempelvis ønsker å låne 130.000 kroner over 8 år kan dette se slik ut:

Lånebeløp: 130.000 kroner
Nedbetalingsperiode: 8 år
Effektiv rente: 15,79%
Etableringsgebyr: 900 kroner
Termingebyr: 40 kroner
Totalkostnad: 222.144 kroner

Renter og gebyrer: 92.144 kroner

Dersom du ønsker å låne mer penger, og over en lengre periode, vil dette beløpet øke betraktelig. Forsikre deg om at lånet du søker om er verdt utgiftene det vil medføre.

Hvor mye bør man låne i forbrukslån?

Nå har vi allerede vært litt inne på dette, men det er allikevel greit å ta en kjapp titt på hvor mye penger du bør låne. Og svaret på dette spørsmålet er helt enkelt at du ikke bør låne mer enn du kan håndtere.

Det er også grunnen til at det er så viktig å gjøre en grundig vurdering av privatøkonomien sin. Gi deg selv godt med rom for utforutsette hendelser og regninger. Deretter kan du begynne å se på et reelt månedsbeløp for gjeldsnedbetaling.

Husk at det er ikke bare er kreditor forbrukslån medfører en høy risiko for. Dette er en stor risiko for deg også, så lenge inntekten din er eneste bærebjelke for lånet. Dermed bør du definitivt unngå en situasjon som kan komme til å skjære seg.

Her er et eksempel på en realistisk lånesituasjon:

Månedlig inntekt (etter skatt): 30.000 kroner
Månedlige faste utgifter: 12.000 kroner
Månedlig forbruk: 6000 kroner
Resterende: 12.000 kroner

Ta høyde for uforutsette hendelser/regninger (20%): 2400 kroner

Potensielt lån: 9600 kroner

Lånebeløp: 130.000 kroner
Nedbetalingsperiode: 8 år
Effektiv rente: 15,79%
Etableringsgebyr: 900 kroner

Terminbeløp: 2314 kroner

Her ville personen, selv etter å ha tatt høyde for uforutsette utgifter, ha sittet igjen med i overkant av 7000 kroner i måneden. Dette kunne da ha blitt brukt til sparing på en bufferkonto, eller raskere nedbetaling av lånebeløpet.

Søknadsprosessen ved forbrukslån

Nå vet du hvordan det er lurt å vurdere sin egen privatøkonomi, og har satt deg inn i faktorene som påvirker kostnaden på forbrukslånet. La oss da kikke på hvordan søknadsprosessen fungerer for forbrukslån og hvordan det er lurt å gå fram.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Først og fremst så foreligger det selvfølgelig visse minimumskriterier for å søke om forbrukslån. Det vil imidlertid variere fra långiver til långiver hvordan disse legges opp. Dette handler igjen om risikoen de forskjellige tilbyderne er villige til å ta med forbrukslånene de tilbyr. Men de absolutt minste kriteriene du vil møte på er som følger:

 • du må ha fylt 18 år
 • du må ha fast inntekt
 • du kan ikke ha noen aktive inkassosaker

Det er ikke lovlig for mindreårige å ta opp gjeld, og derfor vil det alltid være en minimum aldersgrense på 18 år på lån uten sikkerhet. Hos de fleste tilbydere vil du imidlertid finne aldersgrenser på mellom 20-23 år.

Dette er fordi yngre personer generelt sett har en mer ustabil privatøkonomi og livssituasjon. De bytter jobb oftere, flytter oftere, og har generelt ikke spesielt høy inntekt. I noen tilfeller blir dermed risikoen for stor for tilbyder av forbrukslånet.

Som vi nevnte tidligere er inntektsnivået ditt den eneste sikkerheten for et forbrukslån. Da er det rimeligvis også nødvendig at du har en fast inntekt for at banken skal kunne innvilge lånet til deg. Husk på at hvor mye du tjener vil være den viktigste faktoren for å fastsette lånebeløpet ditt.

En aktiv inkassosak eller registrert betalingsanmerkning er som en stor svart prikk i den økonomiske karakterboka. Det finnes ingen tilbydere av lån uten sikkerhet i Norge som godkjenner søknader fra personer med:

 1. en aktiv inkassosak
 2. en registrert betalingsanmerkning

Begge disse heftelsene viser til tidligere mislighold av et økonomisk forhold. Da blir risikoen helt enkelt for stor for banken. Heldigvis kan du rydde opp i denne typen heftelser ved å innfri den utestående gjelden din. Da skal anmerkningen/inkassosaken slettes umiddelbart hos kredittopplysningsbyråene.

Hvordan søker man om forbrukslån?

Det er svært enkelt å søke om forbrukslån i dag. Samtlige tilbydere har elektroniske søknadsskjemaer, som også gjør det mulig for dem å gjennomføre den automatiske kredittsjekken. Så lenge du fyller ut søknaden i henhold til instruksjonene kan du regne med svar i løpet av senest to virkedager.

Hos de aller fleste tilbydere identifiserer du deg selv, og signerer søknaden din, med BankID. Det betyr også at det er helt realistisk å fylle ut en søknad i løpet av noen få minutter. Så lenge du har gjort forarbeidet ditt er dette positivt. Når man først har bestemt seg for å søke om forbrukslån er det kjekt at prosessen går mest mulig smertefritt.

I søknaden legger du inn ønsket lånebeløp, eventuelt nedbetalingsstruktur, samt personopplysningene dine. Resten av informasjonen vil kreditor uthente fra kredittopplysningsbyrået de samarbeider med når du signerer søknadspapirene.

Vær oppmerksom på at det er helt uforpliktende å søke om forbrukslån. Du kan og bør søke hos mer enn bare én långiver.

Hvem tilbyr billig forbrukslån?

De aller fleste tilbyderne av forbrukslån er banker som spesialiserer seg på finansiering uten sikkerhet. Noen arbeider kun med lån, mens andre tilbyr kredittkort og annen type finansiering i tillegg. Det finnes et godt utvalg med långivere, men det vil være visse som er mer seriøse enn andre.

Forbrukslån tilbys på mellom 1000 kroner og 600.000 kroner. Lånene mellom 1000 kroner og opp til cirka 50.000 kroner kalles gjerne for smålån (også kjent som mikrolån eller SMS-lån). Det er stor variasjon i hvordan forbrukslånene er strukturert hos de forskjellige kreditorene. Noen jobber primært mot mindre finansieringsbehov, mens andre har en stor rekkevidde.

Felles for samtlige långivere er at de vil gjennomføre en vurdering av privatøkonomien din før du får innvilget forbrukslånet ditt. Det du imidlertid skal være oppmerksom på er at denne vurderingen ofte foregår automatisk. Banken gjennomfører det som kalles en kredittsjekk, og hvis alt er i orden får du innvilget lånet ditt.

Dersom man trenger penger raskt kan dette være både positivt og negativt. Igjen er det viktig å presisere at forbrukslån er kostbare. Derfor er det svært viktig at du har orden i de økonomiske sysakene før du takker ja til et lån av denne typen.

En rekke tilbydere av billig forbrukslån gir gratis økonomisk rådgivning til potensielle kunder. Det kan være lurt å benytte seg av dette dersom du ønsker å snakke med noen om mulighetene dine for forbrukslån. Men du kan også sette deg inn i økonomien selv, slik at du unngår å ende opp med en uholdbar gjeldssituasjon.

Hvordan får man best mulig rente på forbrukslånet?

Dette er også den lureste måten å skaffe seg best mulig rente på forbrukslånet på. Som nevnt vil tilbyderne ha forskjellige retningslinjer for risikovurdering av låntakerne sine. Trikset er dermed å finne frem til den kreditoren som vurderer deg som lavest mulig risiko.

Da vil du også få de beste vilkårene på forbrukslånet ditt. Jo sterkere banken vurderer din privatøkonomi som, i henhold til sine retningslinjer, jo lavere vil renten fastsettes. Derfor er det absolutt lurt å søke hos mer enn én tilbyder.

Her er det viktig å være oppmerksom på at det kan være stor forskjell på henholdsvis nominell og effektiv rente. Dette kan man sammenligne med husleie med og uten utgifter. Den nominelle renten er kun prisen for å låne pengene fra banken.

I effektiv rente er det imidlertid innbakt ting som etableringsgebyr, termingebyr, eventuelle administrasjonsutgifter og rentes rente i tillegg. Derfor vil alltid effektiv rente (som også er den du må betale på forbrukslånet) ligge høyere enn nominell rente. Og ikke glem at effektiv rente er individuell – du må søke for å få et reelt tilbud.

Velg det beste tilbudet om forbrukslån – ikke nødvendigvis det første

Når du har søkt om forbrukslån er det svært viktig at du går grundig gjennom samtlige tilbud du mottar. Ikke takk ja til det første tilbudet du får i innboksen din. Ta deg god tid til søknadsprosessen, så vil du ende opp med det lånet som er best for din økonomiske situasjon.

Her er det viktig å huske på ting som:

 • effektiv rente
 • nedbetalingsstruktur
 • gebyrer på lånet for øvrig
 • kapasiteten du selv har for en økt rente eller andre uforutsette hendelser
 • totalkostnaden på lånet dersom du ikke klarer å redusere nedbetalingstiden
 • kundeservice/økonomisk rådgivning som tilbys fra kreditor
 • muligheten for å nedbetale gjelden raskere

Gjør en god og helhetlig vurdering av alle lånetilbudene dine. Dersom du bruker informasjonen fra denne guiden og tar deg god tid til søknadsprosessen din vil du unngå en ugunstig lånesituasjon. Da kan et billig forbrukslån også være en god finansieringsløsning til en rekke forskjellige prosjekter.

Hvordan kan jeg sammenligne et forbrukslån?

Det er her vi i Sumo Finans kommer inn. Vi gjør gjerne dette for deg!

Hele vår tjeneste er bygget opp av sammenligning av ulike lånetjenester, slik som billig forbrukslån, billig kredittkort og ulike verktøy du kan bruke til disse tjenestene.

Vi samarbeider med mange lånegivere og har fersk informasjon om de lån, renter, gebyrer, regler og vilkår som følger med disse lånene. Med vår tjeneste vil du få full oversikt og innsikt i disse forholdene. Det koster deg ingenting, da vår tjeneste er helt gratis.

Ta i bruk Sumo Finans i dag for å få tilbud på de billigste forbrukslån!

Tips og triks

Som låntaker har du rett på skattefradrag på alle dine gjeldsutgifter. Dette gir deg en redusert effektiv rente, og kan være greit å vite. Sørg for å få oversikt over dette når du gjør skattemeldingen.

Vi nevnte det tidligere, men kan gjerne gjenta oss selv: Dersom du har ett eller flere kredittkort vil den totale tilgjengelige lånerammen på disse teles som lån når bankene gjør kredittsjekk på deg. Med andre ord, har du tre kredittkort på 5000, 10.000 og 2000 kroner i kredittgrense så vil dette totalt regnes som en gjeld på 17.000 kroner når de kredittsjekker deg for det lånet du ønsker å ta opp.

I denne artikkelen