Hjem Billån

Finn et billig billån

Spørsmål og svar om billån

Sammenlign billån med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

billån långiverne norske markedet sumofinans
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
billån enkelt å låne penger sumofinans
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Tips før du skaffer ditt nye billån

Har du funnet drømmebilen men trenger penger? Da passer det med et billån. Det har ikke noe å si om du vil kjøpe av en autorisert bilforhandler eller fra en privat person, og hvorvidt bilen er ny eller brukt.

Dersom du trenger penger til kjøp av bil, finnes det en rekke banker og långivere der ute som vil hjelpe deg med å realisere drømmen. Sjekk hva bilen du vurderer er verdt på Regnr.no og se hvor mye du trenger å låne.

Det å skaffe seg en bil skal være en fornøyelig opplevelse, og det bør derfor være så enkelt som mulig fra A til Å. Vi håper du finner den informasjonen du trenger her, og at vår sammenligningstjeneste også kan hjelpe deg på veien mot å finne et lån til kjøp av bil som passer ditt behov!

Billig billån

Rente på billån

Renten på ditt lån er svært viktig for deg, da det er den som styrer hvor dyrt lånet blir over tid.

Du har to former for beregning av rente:

 1. den nominelle renten, som først blir gitt og som legger styringen for prisutviklingen på lånet ditt
 2. den effektive renten, som tilsvarer den nominelle renten medregnet gebyrer og eventuelle tilleggskostnader som medfølger

Hva renten din blir, avgjøres av ulike faktorer. Først og fremst vil størrelsen på lånet ha noe å si. Deretter vil nedbetalingstiden påvirke hvor mye du vil få i rente og hvor mye du må betale hver måned. Videre vil din økonomiske situasjon og informasjonen du oppgir om dette ha noe å si for renten og for størrelsen på lånet du vil få innvilget.

Sammenlign billån og finn det beste lånet for deg

For å få den beste renten, må du naturligvis gjøre en sammenligning av alle mulighetene som finnes der ute. Dette er det desidert gunstigste, men dessverre også mest krevende: ikke bare er det ikke alltid like enkelt å finne frem til alle aktører som kan gi deg et billån, men det er også svært tidkrevende.

Vi sparer deg for mesteparten av den tiden, og samler en rekke seriøse aktører i markedet på vår side for deg til å gjøre sammenligningen kjapt og effektivt.

Bruk en Billånskalkulator

For å avgjøre hvor mye et lån vil koste deg, kan du benytte deg av en billånskalkulator.

Det er i grunn et veldig enkelt verktøy å bruke, og alt du trenger å gjøre er å taste inn følgende:

 • Kjøpssum
 • Egenkapital
 • Nedbetalingstid

De fleste billånskalkulatorer tilbys av lånetilbyderen selv, så da er gjerne nominell/effektiv rente bakt inn i kalkulatoren. Du må naturligvis enten ha den nominelle renten pluss eventuelle gebyrer og tilleggskostnader (som tilsammen utgjør den effektive renten) eller ha et konkret tall på den effektive renten for å kunne regne ut akkurat hvor mye et lån vil koste deg.

Grønt Billån

Mange banker tilbyr i dag det som kalles for Grønt Billån. Det er et eget lån på bil som er øremerket kjøp av miljøvennlige biler. Så for den miljøbevisste bilføreren, kan dette være et svært gunstig lån.

Hvorfor? Fordi du får en bedre rente for å velge en klimavennlig bil!

Så dersom du er ute etter det beste billånet, velger du grønt billån for el- hybrid- eller hydrogenbiler med CO2-utsltit på under 120 g/km.

sammenlign billån

Billån for unge

Likt som boliglån for unge og muligheten til å benytte seg av en (eller to!) BSU-konti for deg som er under 34 år, kan du også få gunstigere betingelser dersom du er under samme alder og ønsker å ta opp et billån.

Billån for unge, selv om navnet varierer fra bank til bank, gir deg et kaskofritt lån på bil. Det betyr at du ikke trenger kaskoforsikring på bilen og du får derfor en lavere forsikringskostnad. Forsikring er et absolutt krav for deg som bileier, så dette er en utgift du ikke slipper unna, men med et billån for unge så får du hvertfall redusert kostnadene.

Renten på kaskofrie lån er derimot vanligvis høyere enn et vanlig lån på bil, men dersom du er mellom 18 or 33 år får du en lavere rente hos de fleste aktører som tilbyr billån på det norske markedet.

MC-lån

Er du kanskje mer glad i to hjul enn fire? De aller fleste långivere vil også kunne tilby lån til kjøp av motorsykkel! 

Tips når du skal kjøpe bruktbil

 • Om du har anledning til å teste bilen før kjøp: sjekk bremser, brekk, elektronikk, lys, vifteanlegg og mønsterdybde på dekkene
 • Sjekk om bilen er EU-godkjent
 • Hør med selger om bilen har vært utsatt for skader fra kollisjon eller andre hendelser
 • Sjekk at du får med alle nøkler som hører til bilen
 • Husk å skrive under på kjøpekontrakt
 • Spør om bilen har vært jevnlig på service og om det er skiftet ut deler på bilen
 • Har du sett om navnet på selger er det samme navnet oppført i vognkortet? Hvis ikke, hvem er det da?
 • Dobbeltsjekk at kilometerteller og årsmodell stemmer overens. Normalt vil en privatbil ha kjørt mellom 13-17.000 kilometer på et år
 • Vær sikker på at det ikke finnes heftelser på bilen, det vil si lån eller annen gjeld som er ubetalt og knyttet til bilen
I denne artikkelen