SØKNAD
INFO

Billån

Du kan søke billån på nett – det er enkelt, effektivt og ikke minst vil du antagelig få det beste billånet her på verdensveven. Vi har laget en strømlinjeformet låneprosess, hvor du via vår tjeneste kan søke om billån i minst 10 banker samtidig:

  • Du fyller ut søknadsskjemaet på vår hjemmeside.
  • Vi sender søknaden videre til minst 10 banker – disse kjemper så om å få deg som kunde
  • Du får svar på lånesøknaden din, direkte på din side her hos oss. Dermed får du alle svar på ett sted. Praktisk og oversiktlig.
  • Du går gjennom alle lånetilbudene i ro og mak, hjemme hos deg selv. Velg det beste tilbudet, eller avslå alle tilbudene – bruken av vår tjeneste er helt uforpliktende.

Fordeler ved å søke billån med vår tjeneste

Du sparer mye tid. Når du søker billån fra vår hjemmeside, sendes søknaden videre til minst 10 banker. Du får altså søkt om lån i 10 banker samtidig!

Du får god rente. Det viktigste poenget med vår tjeneste, er at du setter bankene i en konkurransesituasjon – hvor de kjemper om ditt lån. De vet jo at minst 9 andre banker også gir deg et tilbud.

Alt på ett sted. Hvis du går runden med 10 forskjellige banker, får du noen svar på e-post, noen papirer får du i posten og kanskje du til og med får med et lånetilbud direkte fra banken din. Når du søker via oss, får du alt på ett sted. Ryddig og oversiktlig.

Gratis. Jepp, det er helt gratis å bruke vår tjeneste.

Typisk rentenivå på billån

Vi vil understreke at du søker ikke billån hos oss, men via vår tjeneste. Dermed kan ikke vi si helt nøyaktig hvilken rente du blir tilbydd av bankene.

Derimot kan vi si, at basert på historikken fra tidligere bilsøknader, ligger det gjennomsnittlige rentenivået på godt under 10% effektiv rente.

Men dette er altså et historisk gjennomsnitt. Tilbudet du vil få fra banken, avhenger blant annet av hvilken jobb du har, din samlede økonomi og lånebeløpet.

 

Nøyaktig rente får du vite ved å søke billån hos oss.

Billån uten egenkapital

Det er også mulig å søke om et billån selv om du ikke har egenkapital. De fleste banker krever dog at du tilbyr 35% egenkapital på billånet, men i motsetning til boliglån er ikke dette et fremmet krav fra myndighetene. Selv om vi i utgangspunktet ikke anbefaler det, kan du for eksempel ta opp et forbrukslån til bilen – men sørg da for at du har en solid nedbetalingsplan som du makter å følge.

Noen råd på veien frem mot ny bruktbil

Når du skal kjøpe en brukt bil, er det noen feller på veien. Hvorvidt det skyldes skjødesløshet fra selgers side, eller at selger ønsker å pynte på sannheten, så selges det biler der ute som best kan betegnes som katta i sekken. Her får du noen tips, slik at du unngår å kjøpe en «katt»:

Det viktigste først: Ikke la selger stresse deg til et raskt kjøp!

Selvfølgelig er det noen unike biler der ute, med en kø av villige kjøpere, og da skal du slå til raskt. – Men de fleste biler er tross alt dusinvare, så misser du en av disse – da ringer du bare til neste selger.

Få tatt en teknisk test på bilen

Med mindre du er svært bilkyndig selv, så skal du ha bilen på verksted før du kjøper den. NAF-testen er et godt utgangspunkt, da disse blir foretatt på uhildede verksteder uten noen egeninteresse for å finne feil. Finner NAF feil på bilen, forlanger du enten avslag i prisen tilsvarende reparasjonskostnaden, eller du forlanger at selger får ordnet feilen før du kjøper bilen. (Husk at en EU-test ikke er godt nok som en teknisk test ved salg.)

Sjekk de basale faktaene og sammenlign priser

Se på bilens alder (årsmodell) og kilometerstand. Her skal det være en viss realisme. Se på tilsvarende bilmodeller på Finn.no. Er prisen riktig i forhold til andre biler?

Servicehefte og historikk

Få en utskrift av serviceheftet og historikk i forhold til reparasjoner. Serviceheftet bekrefter kilometerstanden og sier noe om hvor godt bilen er vedlikeholdt. Reparasjonene kan si noe om hvilke kostnader som venter deg på bilen. Er mange av de typiske slitedelene nettopp skiftet, så er det ikke et varsko, men et godt tegn. Har bilen vært i en kollisjon, skal den sjekkes ekstra nøye!

Heftelser og eier

Sjekk på brreg.no om det er registrert heftelser på bilen. Disse skal slettes ved kjøp. Og sjekk dessuten at selger faktisk står som eier av bilen.

Kontrakten er signert – nå gjør dere dette

Når dere har signert kontrakten, er det noen formaliteter som skal ordnes, før bilen faktisk har skiftet eier.

  • Det skal foretas et eierskifte hos Statens Vegvesen. Det gjøres enklest ved at du og selger logger dere inn og fyller ut eierskifteskjemaet (Statens Vegvesen – Min side – eierskifte).
  • Vognkortets del 2, eller en salgsmelding fra Statens Vegvesen, skal fylles ut og leveres på nærmeste trafikkstasjon av selger.
  • Bestill forsikring på bilen.

Gratulerer! Nå har du ny bil!

Prisen på vår tjeneste: Gratis!

Når vi har brukt tid og ressurser på å lage en slik tjeneste, som forenkler og presser ned rentenivået for deg, er det bare rett og rimelig at du forventer å betale for tjenesten. Men nei, det er faktisk helt gratis for deg å søke billån via oss.

Hele poenget med å utvikle tjenesten var jo å lage en plattform hvor brukerne kan få lavest mulig rente og dermed billigst mulig lån.

Da ville det være litt bakvendt, om vi skulle begynne å kreve betaling av deg og andre brukere.

Bankene derimot, de må betale et lite fee for å kunne tilby deg lån via vår plattform. Så kostnaden for å drifte vår plattform ligger hos de som tjener penger på at du tar opp lånet – bankene.

Dette er Sumo Finans

Sumo Finans er en fintech tjeneste, utviklet av Leadtech AS for å forenkle låneprosessen for folk flest. Vi fungerer som et bindeledd mellom deg og en rekke banker, hvor du sparer tid på låneprosessen og via konkurransesituasjonen bankene imellom, ender opp med så lav rente som mulig.

Vi er en selveid virksomhet, 100% uavhengig av alle banker.