Hjem Kalkulator Forbrukslån kalkulator

Forbrukslån kalkulator

Kalkuler hvor mye du må betale hver måned og hvor lang tid det vil ta å nedbetale lånet.
Regn ut hvor mye jeg betaler
 • Lånebeløp: kr
  Vennligst oppgi et beløp mellom 10000 og 600000
 • Effektiv rente: %
  Vennligst oppi en rente mellom 1 og 100
 • Nedbetalingstid:
 • Mnd
  År
Beregn
Restbeløp over tid
Restbeløp
År
Estimert månedlig betaling
pr måned for 5 år med 19,50% effektiv rente
Totalbeløp etter 60 terminer
Total rentekostnad

Velkommen til Sumo Finans sin forbrukslånkalkulator!

Finn ut hvor mye du må betale hver måned med vår lånekalkulator. Kalkualtoren er et fint verktøy for å finne ut om du har råd til å betjene et lån med din økonomi utifra lånebeløp, rent og ønsker nedbetalingstid.

Legg inn nøkkeltall
Legg inn følgende parametre:
1. Velg lånebeløp
2. Velg effektiv rente
3. Velg nedbetalingstid
Se restbeløp over tid
Når du har lagt inn tallene vil du få en oversikt over gjelden gjennom hele nedbetalingsperioden.
1. Åpningsbalanse
2. Restbeløp ved årsslutt
3. Årlig rentekostnad
Velg nedbetalingsmåte
Oversikt over nedbetaling
Se også hvor mye lånet koster deg gjennom hele låneperioden:
1. Estimert månedlig betaling
2. Total kostnad gjennom hele perioden
3. Total rentekostnad

Spørsmål og svar om forbrukslånkalkulator

 • Hva kan jeg bruke en forbrukslån kalkulator til?

  En vanlig kalkulator for forbrukslån gjør utregningen for et forbrukslån for deg enkelt, og forteller deg hvor mye lånet du ønsker å ta opp kommer til å koste deg totalt. På denne måten kan du få oversikt og sammenligne ulike tilbud på forbrukslån som er aktuelle for deg.

  Med vår egne forbrukslånkalkulator har du en innebygd funksjon som tar deg til sammenligning av lån som kan være gunstigere for deg, som tilbys av våre samarbeidspartnere

 • Hva må jeg vite før jeg tar i bruk en kalkulator for forbrukslån?

  Du må ha følgende tall klart: lånebeløp, effektiv rente, nedbetalingstid. Du vil ikke kunne vite hva den totale kostnaden på lånet blir før du har den effektive renten, og den får du ikke vite før du får et lånetilbud. Det kan derfor være greit å bruke vår kalkualtor til å finne ut hvilken maksimal rente du kan få for å kunne betjene et lån med din økonomi.

Slik fungerer en forbrukslån kalkulator

Dersom du vurderer å låne penger – eller allerede sitter med et forbrukslån – bør du gjøre deg kjent med forbrukslånkalkulatoren. Dette er svært praktiske verktøy som gjør det enklere for deg å regne på den potensielle gjeldssituasjonen din.

Forbrukslånkalkulatorene er gratis å bruke og gir deg en hel del informasjon. Men for at du skal kunne bruke denne er det også viktig at du forstår den. Da kan du faktisk ende opp med en veldig mye mer overkommelig gjeldssituasjon.

Les videre så går vi gjennom det du trenger for å bruke og forstå en forbrukslånkalkulator.

Har du allerede bestemt deg for å søke forbrukslån, kan du sende en uforpliktende søknad ved å trykke her og fylle ut informasjonen din.

Sumo Finans anbefaler

Rated 5 out of 5
Søk nå Annonselenke

10000 - 500000 kr

Lånebeløp

Fra 6.86 - 50.00 %

Eff. rente

21 år

Min. alder

1 dag

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Rated 5 out of 5
(1 Anmeldelser)
Eksempelrente: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341

Dette er en forbrukslånkalkulator

Vår kalkulator er en gratistjeneste som gir deg god oversikt over lånekostnadene før du tar opp et lån.

I kalkulatoren finner du disse tre variablene:

 • Ønsket lånebeløp
 • Ønsket effektiv rente
 • Nedbetalingstid

Når du har justert på punktene i henhold til situasjonen din får du opp en totaloversikt over lånet.

Grafen viser følegende parametre:

 • Åpningsbalanse pr år
 • Restbeløp ved årsslutt
 • Rentekostnad per år

forbrukslån kalkulator graf

Det siste feltet gir deg en god oversikt over nedbetaling og totale kostnader:

 • Estimert månedlig betaling
 • Totalbeløp gjennom hele nedbetalingsperioden
 • Totale rentekostnader gjennom hele nedbetalingsperioden.

forbrukslån kalkulator kostnader

Hvis du ønsker å ta opp et forbrukslån bør du absolutt benytte deg av vår forbrukslån kalkulator. Slik kan du se hvor mye du faktisk må betale ned på lånet ditt hver måned. Det blir mye enklere å planlegge din økonomiske fremtid når du ser de faktiske kostnadene på ditt nye lån.

Justering av lånebeløp i en forbrukslån kalkulator

For de aller fleste som vurderer et forbrukslån er det lånebeløpet som står mest i fokus. Fordi lån uten sikkerhet er helt fleksible kan du bruke pengene akkurat slik du vil. Det er allikevel viktig å huske på et par ting ved justering av lånebeløp.

Først og fremst vil et større lån også bety et mer kostbart lån. Forbrukslån er lån med høy risiko, både for deg og banken. Det er kun inntekten din som fungerer som økonomisk sikkerhet, som er grunnen til at effektiv rente ligger så høyt.

Derfor vil lånebeløpet du får godkjent være helt avhengig av inntektsnivået ditt. Ikke glem dette når du justerer på lånebeløpet i forbrukslånkalkulatorer. Selv om du kanskje får opp et godt tilbud vil det reelle tilbudet være helt individuelt.

I de fleste forbrukslånkalkulatorer kan du velge lånebeløp mellom 10.000 kroner og 500.000 kroner. Det er imidlertid variablene nedbetalingstid og rente som vil ha størst innvirkning på hvor mye lånet koster deg.

Justering av nedbetalingstid i en forbrukslån kalkulator

Det finnes forbrukslån med både fastsatt og fleksibel nedbetalingstid. I en forbrukslånkalkulator kan du som oftest justere på mellom 1 år og 15 år i nedbetalingsperiode for lånet.

Dersom du velger en lengre nedbetalingstid vil månedsbeløpet ditt bli lavere. Dette er også grunnen til at mange går for dette alternativet. Men husk på at hvor lenge du betjener lånet har enorm innvirkning på totalkostnaden.

Fordi forbrukslån fungerer som annuitetslån beregnes det renter av resterende lånebeløp ved hver termin. Det er 12 terminer i året. Hvis du da velger en lengre nedbetalingstid må du altså betale mer i renter.

Si for eksempel at du velger en nedbetalingsperiode på 10 år i stedet for 5 år. Da blir rentene beregnet dobbelt så mange ganger av resterende lånebeløp. Konsekvensen er at månedsavdragene dine består av en større andel renter.

Her ser du et eksempel på dette:

Lånebeløp: 140.000 kroner
Effektiv rente: 16,88%
Nedbetalingstid: 5 år
Termingebyr: 30 kroner
Etableringsgebyr: 900 kroner
Terminbeløp: 3382 kroner

Totalkostnad: 202.918 kroner

Lånebeløp: 140.000 kroner
Effektiv rente: 16,88%
Nedbetalingstid: 10 år
Termingebyr: 30 kroner
Etableringsgebyr: 900 kroner
Terminbeløp: 2303 kroner

Totalkostnad: 276.390 kroner

Rente i en forbrukslånkalkulator

I vår forbrukslån kalkulator kan du selv velge en rente og justere denne i forhold til kostnadene på lånet. Dette kan være nyttig for da vet du hvilken rente du kan akseptere uten at det går for mye ut over din personlige økonomi.

Reten vil til enhver tid være avhengig av tilbydernes satser. Allikevel er det viktig at du er klar over forskjellen på nominell og effektiv rente.

I forbrukslånkalkulatorer hos tilbyderne får du som oftest opp nominell rente i eksempeltilbudene. Og i priseksempelet under dette ser du et eksempel på effektiv rente. Husk på at det er effektiv rente du må betale når du tar opp lånet.

Nominell rente er kun prisen for å låne penger av banken. Dette kan man tenke på som leie i en bolig. Effektiv rente tar også høyde for etableringsgebyr, termingebyr og rentes rente. Så strøm, vann og internett man betaler i tillegg til leien.

Derfor vil alltid effektiv rente ligge noe høyere enn nominell rente. Hvis du ønsker et reelt tilbud på forbrukslånet ditt må du søke hos tilbyderen.

Derfor bør du bruke en forbrukslån kalkulator før du låner

Det er ikke til å stikke under en stol at et forbrukslån er en dyr affære. Alle lån uten sikkerhet har høy risiko og derfor en høy rente.

For at lånet skal bli så billig som mulig for deg gjør du derfor lurt i å bruke en forbrukslånkalkulator. Dette bør du gjøre i forkant av selve lånesøknaden din. Med en god oversikt over alternativene dine blir det enklere å velge et billigere lån.

Ved å benytte deg av dette verktøyet sparer du også utrolig mye tid. Det er en enorm oppgave å finkjemme alle tilbudene som finnes på markedet. Men med en forbrukslånkalkulator får du altså oversikt over en rekke alternativer med bare noen få tastetrykk.

Forbrukslånkalkulatorer hjelper deg også med å visualisere hvor mye lånet faktisk kommer til å koste deg. Dette kan du måle opp mot budsjettet ditt og dermed gjøre et mer forsvarlig lånevalg.

Test
test 2

Bruk forbrukslån kalkulator for å nedbetale forbrukslånet raskere

Dersom du allerede sitter med forbrukslån på bok kan forbrukslånkalkulatorer også hjelpe deg. Det er helt enkelt fordi de gir deg muligheten til å følge med på markedet.

Hvis du har hatt forbrukslånet en stund kan det godt hende at ting har endret seg. Kredittscoren din kan ha blitt styrket, eller rentemarkedet generelt kan ha blitt bedre. I slike tilfeller er det en god idé å se på mulighetene for refinansiering.

Med en forbrukslånkalkulator blir det enkelt å sammenligne det eksisterende lånet ditt med andre alternativer. Dersom du finner et bedre tilbud er det ingen grunn til å ikke bytte långiver.

Sumo Finans anbefaler

Rated 5 out of 5
Søk nå Annonselenke

10000 - 500000 kr

Lånebeløp

Fra 6.86 - 50.00 %

Eff. rente

21 år

Min. alder

1 dag

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Rated 5 out of 5
(1 Anmeldelser)
Eksempelrente: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341
Hurtigmeny