Hjem Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering med sikkerhet

Har du betalingsanmerkning eller inkasso kan et lån med sikkerhet hjelpe deg. Se oversikt over aktører som tilbyr dette under.

Ofte stilte spørsmål om Refinansiering med sikkerhet

Sammenlign refinansieringslån med sikkerhet med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om Refinansiering med sikkerhet

Mange lån- og kredittgivere tilbyr i dag lån til refinansering både med og uten sikkerhet i bolig.

Hva vil det si? Les videre så skal vi hjelpe deg!

refinansiering med sikkerhet

Refinansieringslån med eller uten sikkerhet, hva bør du velge?

Et refinansieringslån er et lån hvor pengene du får innvilget er øremerket til refinansiering. Det betyr at pengene skal brukes til å nedbetale ett eller flere dyre lån eller gjeldsutgifter.

Kan dette passe deg?

Det er svært gunstig for deg som har mange lån og i tillegg gjeld fra kredittkort. Dersom du ligger etter på innbetalingene, vil du etterhvert få ekstra gebyrer og tillegg i kostnadene som løper, og vokser seg stadig større.

Refinansieringslånet gir deg da anledning til å samle alle de dyre, små gjeldspostene under ett lån med bedre vilkår. På sikt kan dette spare deg for mange tusen kroner, avhengig av hvor store lån du har selvsagt.

Det neste spørsmålet du må stille deg, er om du vil eller har anledning til å stille med sikkerhet for lånet. Sikkerhet menes da for banken sin side, og betyr at du setter eiendom eller eiendeler i pant dersom du ikke skulle klare å innfri lånet. For mange er dette vanligvis egen bolig eller annen type eiendom slik som fritidsbolig eller tomt, men noen ganger også bil eller båt dersom du eier en slik med betydelig verdi.

Hvorfor refinansiering med sikkerhet?

Dersom du kan stille med sikkerhet i eiendom eller andre eiendeler, bør du gjøre det. Grunnen til det er vilkårene du får på renten, som i det store og hele vil avgjøre hvor mye ekstra lånet vil koste deg, og at du har større sjanse for å få lånet innvilget i utgangspunktet.

Sikkerheten du stiller med til banken, gjør det mer beleilig for banken å vurdere risikoen på lånet ditt. Risiko vurderes ut fra din evne til å betale tilbake lånet. Når du kan stille med sikkerhet i eiendom eller eiendeler som banken kan pantsette dersom du ikke får betalt ned lånet, har de betraktelig minsket risikoen for at lånet ikke innfris. Det vil naturligvis være noe arbeid forbundet med dette, og dette er også med i vurderingen. I tillegg vil du få en lengre nedbetalingstid på lånet.

Dersom du ikke eier egen bolig, kan du ofte også stille med sikkerhet i andres bolig. For eksempel din samboer, ektefelle, familie, venner eller andre du står i nær relasjon med som er villig til å gi deg sikkerhet for lånet ditt.

Her må du gjøre nok en vurdering på hvor mye penger du kan spare på å ta opp et refinansieringslån for å bli kvitt masse dyr smågjeld fra andre lån og kredittkort eller andre gjeldsposter.

Husk at når du søker om refinansiering med sikkerhet, kan du få opptil 30 års nedbetalingstid hos enkelte långivere.

Refinansiering, inkasso og betalingsanmerkninger med sikkerhet

Det kan dessverre skje at ubetalte regninger går til inkasso, og til slutt blir de registrert som betalingsanmerkninger. Helst bør man være ute med et refinanseringslån før dette skjer, men det er aldri for sent. Refinansiering kan hjelpe deg med nettopp dette problemet, og løse den kinkige økonomiske situasjonen du nå står overfor.

Mange banker og kredittgivere vil ikke gi deg lån dersom du har betalingsanmerkninger eller utestående inkassosaker, på det basis at det innebærer en høy risiko for også dem at du ikke får betalt ned gjelden. Men dersom du kan stille med sikkerhet eller andre pantsettbare verdier, så skal du nok se at de snur om.

Med sikkerhet i verdier vil banken kunne revurdere deg som kunde, selv om du har betalingsanmerkninger. Derfor er det en svært stor fordel å stille med sikkerhet om du søker refinansieringslån, selv om du har uoppgjorte gjeldsposter.

Hva slags gjeld kan jeg regne med å få refinansiering for?

Det er i grunn ingen grenser for hva du kan få lånt til refinansiering for. Kort fortalt handler det om at du søker om ett lån hos én aktør for å betale ned flere gjeldsposter hos mange aktører der du har utestående gjeld.

Som tidligere nevnt kan det å ha flere gjeldsutgifter bli en svært dyr affære, ettersom de vil ha ulike betingelser for renter, vilkår – og ikke minst gebyrer. Dersom du ligger etter på betalingene vil det komme gebyrer som for eksempel purregebyr, noe som gjør lånene dine svært dyre. Med ett lån vil du ikke bare få fullstendig oversikt og kontroll over låneutgiftene dine, men du vil også aller mest sannsynlig få en lavere utgift på det ene lånet, enn alle de andre lånene tilsammen.

Bare for å hjelpe deg litt i gang, her er en liste over de vanligste gjeldsutgiftene som folk samler under ett, billigere lån:

  • Gjeld fra kredittkort
  • Inkasso
  • Betalingsanmerkninger
  • Lån (med sikkerhet) i eiendom (personbolig, fritidsbolig, tomt), bil eller hytte
  • Lån uten sikkerhet, gjerne forbrukslån, smålån, sms-lån osv.

Tar du ett lån og betaler ned alle de dyre, små, lånene vil du kunne få lavere månedlige kostnader som gir deg mer å leve for, samt full oversikt og trygghet over din personlige økonomi.

Kan jeg refinansiere lån med sikkerhet?

Det er ikke unaturlig å refinansiere boliglånet, nei. For å gå frem her må du få gjort en ny vurdering av verdien på din bolig, for så å reforhandle med banken om renter og vilkår. Du kan også flytte lånet til en annen bank som kan gå med på å ta over lånet.

Fordelen med dette, er at boligen din kan ha steget i verdi fra du kjøpte den, og følgelig ha frigjort en større andel av den som verdi, som du kan benytte deg til å utvide eller ta opp nytt lån på boligen.

Refinansiering av lån uten sikkerhet

Når du tar et lån uten sikkerhet, kalles det gjerne for et forbrukslån. Andre eksempler er smålån, men også et kredittkort eller opprettelse av handlekonto regnes som forbrukslån siden du får penger på kreditt uten å stille med sikkerhet. På slike kredittavtaler vil du få høyere renter og strammere vilkår enn ett der du stiller med sikkerhet, fordi det innebærer mer risiko for banken.

Du kan derfor også ta opp lån til refinansiering uten sikkerhet. Selv om du ikke får de gunstige rentene og vilkårene som i et sikret lån, vil det fortsatt være stor sannsynlighet for at det lønner seg for deg.

Krav til deg som søker refinansiering med sikkerhet

Det er ingen krav utenom de vanlige kravene til lån, bortsett fra at du naturligvis må stille med disponibel eiendom som sikkerhet. Den kan være din egen, eller du kan søke med en medsøker som eier eiendom. Dette vil betraktelig øke sjansene for å få lånet innvilget, ettersom det nå er to personer som står ansvarlige for lånet i sin helhet.

I tillegg gjelder som regel følgende krav for å ta opp lån i Norge:

  • Må være 18 år
  • Være norsk statsborger
  • Ha skattbar inntekt de siste tre årene
  • Norsk bostedsadresse
  • Minst 180.000,- brutto årlig inntekt
I denne artikkelen