Beste Bensinkort 2020

Beste kredittkort med drifstoff bonuser

365Direkte Mastercard

Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)

365Direkte Mastercard

 • 50000 kr Maks kreditt:
 • 45 dager Betalingsutsettelse:
 • 21 år Aldersgrense:
 • 250000 kr Krav til inntekt:
 • 250000 kr Årsgebyr:
 • 25% Effektiv rente*:
 • Bonuspoeng
 • Cashback
 • Drivstoffavtale
 • Ingen årsgebyr
 • Rabatter
*25,21% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,- Kostnad: 1.907,-

Beste Bensinkort

Med et kredittkortmarked i stadig vekst er det ingen tvil om at interessen for bensinkort også vokser blant norske forbrukere. Drivstoff er tross alt forbruksvare, og det er gunstig å få avslag på kjøp man uansett må gjennomføre fra måned til måned.

Dette har selvfølgelig kredittkortselskapene fått med seg, og nå finnes det en rekke forskjellige bensinkort å velge mellom når man ønsker å skaffe seg et nytt kredittkort. Konkurransen er knallhard og kreditorene kniver om kundene, som du helt sikkert har opplevd gjennom den offensive markedsføringen for kredittkort vi ser i dag.

Så hvordan skal man så skaffe seg markedets beste bensinkort? Flere alternativer betyr mer konkurranse og (forhåpentligvis) bedre vilkår. Men det betyr også at du har mange flere valg du må sile gjennom for å finne det bensinkortet du virkelig kan få mest mulig ut av. Og det er tidkrevende å stupe ned i alle detaljene for de forskjellige bensinkortene i dag.

Fortvil ikke. Denne guiden er for deg som ønsker å skaffe det beste bensinkortet mulig. Husk at dette i stor grad vil avhenge av hvor du pleier å tanke – samt hvor mye du tanker i året. Men les videre, så får du informasjonen du trenger for å få deg et bensinkort med reelle fordeler og rabatter.

Hva er et bensinkort?

Aller først: La oss bare ta en rask og grei gjennomgang av hva et bensinkort egentlig er. Det ligger mye i navnet, og enklest mulig forklart er et bensinkort et kort som gir deg fordeler når du fyller drivstoff på bilen din.

Begrepet bensinkort brukes imidlertid primært om kredittkort – det er mindre vanlig å omtale medlemskort de forskjellige bensinstasjonskjedene tilbyr i detalj. Dersom du ønsker deg et kredittkort vil dette også være irrelevant. Du er ute etter det bensinkortet som gir deg flest mulig fordeler på bensinen, samtidig som det er et kjekt kredittkort.

Poenget med et bensinkort er altså at du skal få noen goder med på bensinkjøpet ditt, bokstavelig talt. De er skreddersydd for at norske sjåfører skal få litt mer ut av transaksjonene sine; som en belønning for at du velger å bruke akkurat den kreditorens tjenestetilbud (altså kredittkortet deres).

Hvordan disse fordelene er strukturerte vil avhenge helt og holdent av den enkelte kortutsteder og hvordan de utarbeider tilbudet sitt. Du kan få reell tilbakebetaling, goder til bilen din, eller tilgang på gunstige rabatter som trekkes fra kredittkortregningen din.

For å få mest mulig ut av ditt bensinkort er det viktig at du forstår hvordan de forskjellige strukturene fungerer. Da kan du også velge den som passer best til ditt forbruk og forventningene du har til fordelene på bensinkortet ditt.

Hvordan fungerer de forskjellige bensinkortene?

Vi kan dele fordelene du får på et bensinkort inn i tre hovedstrukturer:

 • penger tilbake til bankkonto
 • rabatt trukket fra kredittkortregningen din (ikke kjedespesifikk rabatt)
 • rabatt trukket fra kredittkortregningen din (kjedespesifikk rabatt)

Her er det viktig å huske på at penger spart er penger spart. Samtidig vil ditt forbruksmønster ha mye å si for hva du i realiteten får ut av fordelene ditt foretrukne bensinkort kommer med.

Penger tilbake til bankkonto betyr akkurat det man skulle tro. Med bensinkort av denne typen vil du tjene inn en rabatt på bensinen du tanker. Denne samles deretter opp på en konto og kan utbetales direkte til bankkontoen din. Shell Mastercard er et slikt bensinkort.

Rabatt trukket fra kredittkortregningen din (ikke kjedespesifikk rabatt) er litt annerledes. Her har du ikke kontroll over hvordan du ønsker å bruke rabatten du tjener opp. Denne vil automatisk trekkes fra kredittkortregningen du får ved neste månedsskifte. Du trenger ikke å tanke hos én spesifikk bensinstasjonskjede for å tjene rabatt. FlexiVisa er et slikt bensinkort.

Rabatt trukket fra kredittkortregningen din (kjedespesifikk rabatt) vil også ha rabatten strukturert slik at den blir direkte trukket fra regningen din. Denne bensinkortrabatten er imidlertid i tillegg kjedespesifikk. Det betyr at du må holde deg til primært én bensinstasjonskjede for å få mest mulig ut av den. YX Visa er et slikt bensinkort.

Generelle vilkår på bensinkort

Selv om du så absolutt skal følge godt med på hvilke fordeler bensinkortet ditt kommer med er det viktig å ikke glemme de generelle vilkårene. Husk at dette er et kredittkort, og at hvordan rammene rundt kreditten din er satt opp også vil være viktig i hverdagen.

Vær oppmerksom på følgende vilkår når du skal vurdere de forskjellige bensinkortene på markedet:

 • effektiv rente på utestående kredittkortgjeld
 • lengde på den rentefrie betalingsutsettelsen
 • eventuelle gebyrer og avgifter på kortet
 • fordelene på kortet

Man skal absolutt unngå kredittkortgjeld i den grad dette er mulig. Denne gjelden er ingenting annet enn svært ugunstig for deg – den er kostbar og kan være vanskelig å kvitte seg med. Når det er sagt kan det finnes unntak til regelen.

Dersom du mot formodning skulle få behov for å utsette utestående beløp på kredittkortet ditt for en kort periode vil det være smart å ha en lav effektiv rente. Da blir det mindre kostbart for deg å låne pengene av kreditoren din.

Den rentefrie betalingsutsettelsen er funksjonen som i praksis gjør kredittkort til gratislån. Innenfor denne perioden får du nemlig låne penger kostnadsfritt fra kreditoren din. Det er det også gunstig å benytte seg av.

Når du lar penger som ellers ville ha blitt trukket direkte fra bankkontoen din bli stående opparbeider de seg rente. Over en lengre periode og mange ti, om ikke hundre, tusen kroner kan dette bli en del. Skaff deg et bensinkort med minst 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.

I dagens kredittkortmarked er det ingen grunn til å betale gebyrer og avgifter på kortet eller transaksjonene dine. Hvis du må gjøre det bør du være sikker på at fordelene veier opp for utgiftene du har på kortet. Husk å se på ting som årsavgift, uttaksgebyr og eventuelle andre kostnader.

Og helt til sist: Ikke glem at det kan være kjekt å få mer enn bare drivstoffrelaterte fordeler på bensinkortet ditt. Forsøk å sile ut de kredittkortene som gir deg flest mulig goder – der du får bruk for dem, så klart.

Er det noen forskjell på Visa og Mastercard når man skaffer bensinkort?

Det greieste svaret på dette spørsmålet er: Nei, det er det ikke. Men la oss ta en titt på hvorfor det er sånn. Det vil selvfølgelig være forskjeller mellom bensinkortene på markedet, men dette handler ikke om du ender opp med Visa eller Mastercard.

Begge disse selskapene er betalingsleverandører. Det betyr at de leverer tjenester som gjør det mulig å bruke et bankkort (debet eller kreditt) over så å si hele verden. Forhandlernettverkene til Visa og Mastercard er enorme, og teller mange titalls millioner forhandlere på hver sin side.

Fordi gigantene konkurrerer med hverandre betyr dette at du kan regne med tilnærmet like tjenester (knyttet til betalingsnettverket ditt) uavhengig av kredittkortet du velger. Du vil få samme valutakurs, samme hastighet på transaksjonene, og tilgang på nesten alle de samme forhandlerne.

Dermed er det kortutstederen, og fordelene tilknyttet det enkelte kredittkortet, som vil avgjøre hvilket bensinkort som er best for deg. Om du ender opp med tilknytning til Visa eller Mastercard kommer ikke til å ha så mye å si for daglig bruk av kredittkortet.

Hvilket er markedets beste bensinkort?

Svaret på dette spørsmålet vil avhenge helt og holdent av hva du ønsker i et bensinkort. Som vi så vidt nevnte i introduksjonen vår er markedets beste bensinkort det du får mest mulig ut av. Derfor er det viktig at du bruker litt tid på å kartlegge ønskene og behovene dine for kredittkortet i forkant av søknadsprosessen.

Akkurat når det kommer til bensinkort er det heller ingen dårlig idé å ta en rask gjennomgang av bilforbruket deres. Hvor mye kjører familien i året? Hvor mye tanker dere? Har dere en effektiv bil, eller bruker den mye bensin?

Visse av bensinkortene vil gi dere bedre fordeler jo mer dere kjører. Mange av rabattene baserer seg på en literrabatt, og da sier det også seg selv at mer drivstoff betyr en større rabatt.

Den siste tingen å tenke gjennom er hvor dere pleier å fylle bensin. Er dette helt varierende? Fyller dere bensin på én fast stasjon? Holder dere dere til én bensinstasjonskjede? Hvis dere trenger rabatt som er mer allsidig vil dette bety at dere bør se på de mer generelle bensinkortene på markedet.

Når det er sagt så finnes det definitivt bensinkort som er mer gunstige enn andre. Her tar vi en gjennomgang av fire av dem, slik at du vet hva du kan forvente deg fra et godt bensinkort på dagens kredittkortmarked.

Shell Mastercard

Som navnet tilsier er Shell Mastercard et kredittkort skreddersydd for de som primært tanker bilen på Shell-stasjoner. Kredittkortet tilbys av Ikano Bank og kommer med en maksimal kredittramme på 75.000 kroner. Banken tilbyr videre en forholdsvis lang rentefri betalingsutsettelse på 50 dager. Vær oppmerksom på at denne beregnes fra første dag i måneden.

Med dette bensinkortet får du 40 øre i Trumf-bonus for hver liter du fyller på Shell-stasjoner. Shell Mastercard er også et av få kredittkort med et bonusprogram uten noen øvre begrensning på hvor mye du kan tjene i året. Dette er fordi det ikke er noen bonusgrense i fordelsprogrammet til Trumf.

Som nevnt over faller Shell Mastercard innunder kategorien penger tilbake på bankkonto. Trumf-bonusen du tjener opp når du fyller bensin kan du nemlig overføre til deg selv akkurat som det passer deg. Det er svært få kredittkort som tilbyr en så fleksibel struktur på bonusstrukturen sin.

Ved siden av den gunstige bensinrabatten kommer Shell Mastercard i tillegg med den fordelen at du tjener 1% Trumf-bonus på samtlige andre kjøp du gjennomfører med kortet. Dersom du bruker kredittkortet konsekvent i hverdagen kan det spare deg for en del penger gjennom året.

Når du leier bil fra rentalcars.com og bruker Shell Mastercard til å betale for deg vil du også få 10% rabatt på leiebilprisen. Bensinkortet har videre ingen gebyrer eller årsavgifter tilknyttet seg. Den eneste ulempen med dette kortet er den forholdsvis høye årlige eksempelrenten på 26,39%.

Eksempel bonusopptjening
Bensinpris: 15 kroner/liter
Forbruk: 0.8 liter/mil
Årlig bilbruk: 40.000 kilometer
Årlig besparelse: 1280 kroner (husk at dette er kun på bensin, og at dere kan tjene en veldig mye høyere bonus ved å bruke bensinkortet jevnlig i hverdagen)

365Direkte Mastercard

365Direkte Mastercard er kredittkortet for deg som ønsker et allsidig bensinkort med gunstig bonusopptjening på flere bensinstasjonskjeder. Når det er sagt vil den absolutt største besparelsen være hos Esso med dette bensinkortet.

Bonusen på Esso-stasjoner fungerer som følger med 365Direkte Mastercard:

 • 34 øre per liter i fast literrabatt
 • 3,65% cashback

Dersom bensinen koster 14 kroner literen betyr dette at du får 85 øre i drivstoffrabatt. I tillegg til denne fordelen får du 2% cashback på samtlige andre bensinstasjoner. Dette gjelder over hele verden, og er tilknytter Mastercard sin forhandlerkode for bensinstasjoner.

Det skal nevnes at 365Direkte Mastercard har en årlig begrensning på bonusopptjeningen sin. Denne ligger på 2000 kroner, som gjør dette bensinkortet til forholdsvis begrenset med hensyn til mulighet for maksimal opptjening av bensinbonus.

Allikevel kommer 365Direkte med en rekke andre fordeler, som gjør kredittkortet spesielt gunstig for deg som ønsker litt mer enn bare bensinrabatt fra kortet ditt. Som kortholder får du tilgang på fordelsportalen Danske Bank Rewards, hvor du kan tjene bonus på kjøp i nettbutikk.

Videre gir kredittkortet deg 10% avslag når du kjøper helårs reiseforsikring gjennom TravelGuard og når du leier bil gjennom Hertz. Maksimal kredittramme ligger på 50.000 kroner og rentefri betalingsutsettelse (fra første dag i måneden) på 45 dager. Effektiv årlig eksempelrente er 25.21%.

Eksempel bonusopptjening:
Bensinpris: 15 kroner/liter
Forbruk: 0.8 liter/mil
Årlig bilbruk: 40.000 kilometer
Årlig besparelse: 960 kroner

FlexiVisa

Med FlexiVisa fra Santander kan du velge din egen rabatt på 4% fra måned til måned. Drivstoff er én av kategoriene du får velge mellom, og dette kredittkortet fungerer dermed som et fleksibelt og allsidig bensinkort.

FlexiVisa benytter seg av Visa sitt forhandlernettverk, og kategorikodene de forskjellige forhandlerne er registrert under. Det betyr at du kan fylle bensin hvor som helst og allikevel få bonusopptjening med FlexiVisa, så lenge stasjonen er registrert med riktig kode.

Som andre kredittkort fra Santander har FlexiVisa en forholdsvis lav årlig begrensning på potensiell bonusinntjening, som ligger på 2000 kroner for 12 måneder og 200 kroner i måneden. Til tross for dette er FlexiVisa fortsatt et gunstig bensinkort, som gir blant de høyeste besparelsene med et gjennomsnittlig bensinforbruk.

I tillegg til at du kan velge drivstoffrabatt kan du også bruke bonusen din på følgende kategorier:

 • elektronikk
 • flyreiser
 • klær og sko
 • sportsutstyr

Dersom du skulle ønske å tjene rabatt på noe annet enn bensin en måned har du altså mulighet til dette. Derfor er FlexiVisa spesielt gunstig for deg som trenger et allsidig bensinkort. Rabatten trekkes automatisk fra kredittkortfakturaen din.

Som kortholder av et Santander-kort har du tilgang på fordelsportalen Kickback fra Santander. Her kan du også tjene rabatt i en rekke forskjellige kategorier, men vær oppmerksom på at begrensningen for opptjening av bonus vil være gjeldende også her.

Du kan få innvilget inntil 100.000 kroner i kredittramme med FlexiVisa, som kommer med en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager. Husk på at denne regnes fra første dag i måneden. Årlig effektiv eksempelrente på bensinkortet ligger på 24,6%.

Eksempel bonusopptjening:
Bensinpris: 15 kroner/liter
Forbruk: 0.8 liter/mil
Årlig bilbruk: 40.000 kilometer
Årlig besparelse: 1920 kroner

YX Visa

Dersom du primært tanker på YX- og Uno-X-stasjoner kan YX Visa være et gunstig alternativ når du skal skaffe deg bensinkort. Kredittkortet tilbys i samarbeid med yA Bank, som betyr at det gir deg som kortholder et omfattende utvalg av fordeler.

YX Visa gir deg 40 øre i literrabatt på alt drivstoff du fyller, som betyr cashback på 2,66% dersom pumpeprisen ligger på 15 kroner. Du får videre hver 6. maskinvask på YX-stasjoner gratis når du bruker kortet ditt til å betale for vaskene.

På lik linje med det populære kredittkortet yA Bank Visa gir YX Visa deg tilgang på et unikt fordelsprogram med valgfri månedlig rabatt. I november, 2017 er ser denne eksempelvis ut som følger:

 • 3% på dagligvare
 • 3% på netthandel
 • 5% på restaurant og kino

Rabatten er strukturert i henhold til Visa sin forhandlerstruktur, og du kan dermed tjene den opp helt uavhengig av butikkjede. Så lenge forhandleren er registrert med riktig kategorikode vil du tjene bonusen din.

Det er ingen begrensning på opptjening av bensinbonus. Den øvrige rabatten gjelder for kjøp opptil 10.000 kroner i måneden. Dersom du velger kategorien for 5% hver måned, og handler for maksimalt beløp, betyr dette at du kan spare 5000 kroner i året med YX Visa. Dette er da i tillegg til bensinbesparelsene dine.

YX Visa tilbys med maksimal kredittramme på 100.000 kroner og 50 dagers rentefri betalingsutsettelse fra første dagen i måneden. Effektiv eksempelrente ligger på 23,75% i året, men husk på at denne utarbeides på individuell basis.

Eksempel bonusopptjening:
Bensinpris: 15 kroner/liter
Forbruk: 0.8 liter/mil
Årlig bilbruk: 40.000 kilometer
Årlig besparelse: 1280 kroner

Hvem kan søke om bensinkort?

Dette vil avhenge av det enkelte kredittkortselskap. Husk at kredittkort i praksis fungerer som kortsiktige lån uten sikkerhet. Det betyr også at å innvilge et kredittkort medfører stor risiko for kreditor. Dette er bakgrunnen for at effektiv rente på kredittkortgjeld ligger så høyt.

Selv om det vil være varierende retningslinjer fra utsteder til utsteder vil du uansett møte på følgende minimumskrav:

 • du må ha fylt 18 år
 • du må ha fast inntekt
 • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Aldersgrensen sier seg på mange måter selv; det er ulovlig for mindreårige å ta opp gjeld i Norge. Når man låner penger av kreditor hver gang man drar kredittkortet er det heller ingen selskaper som har lavere aldersgrense enn 18 år. Det er imidlertid flere som har en høyere aldersgrense enn dette.

Den faste inntekten handler om økonomisk sikkerhet på ’lånet’. Kortutsteder må forsikre seg om at du har den økonomiske tyngden som trengs for at du skal kunne bære eventuell kredittkortgjeld du pådrar deg. Da må du også ha en fast inntekt å kunne vise til.

En betalingsanmerkning er bevis på at du har misligholdt et tidligere økonomisk forhold. Omstendighetene rundt anmerkningen har ingenting å si for kredittsjekken kortutsteder gjennomfører. En anmerkning er en anmerkning. Dette bør du rydde opp i før du begynner å søke om bensinkort.

Slik skaffer du markedets beste bensinkort

Det er altså en rekke forskjellige bensinkort å velge mellom i dag. Du kan skaffe deg allsidige kort, kort som gir deg spesifikke fordeler hos én bensinstasjonskjede, og kort som gir deg andre fordeler i tillegg. Så hvordan skaffer du deg det beste?

Her er det viktig å komme tilbake til det vi så vidt var inne på tidligere, nemlig at det er dine behov som i bunn og grunn er svaret på dette spørsmålet. Markedets beste bensinkort er ikke nødvendigvis det som vinner en best i test. Det er kortet du får mest mulig ut av i din hverdag.

Derfor er det også lurt å bruke litt tid på å tenke gjennom hvilke behov du har i hverdagen, samt hvilke forventninger du har til bensinkortet ditt:

 • Hvor stor kredittramme trenger du på kortet?
 • Hvor mye bruker du bilen din?
 • Skal du kun bruke kortet til bensin, eller vil du få rabatt på andre ting også?
 • Ønsker du å få pengene utbetalt til konto, eller at de trekkes fra kredittkortfakturaen din?
 • Hvilken struktur ønsker du på bonusopptjeningen? Vil du ha mulighet til å fylle hos mer enn én bensinstasjonskjede?

Alle disse spørsmålene bør hjelpe deg til å finne det beste bensinkortet for ditt behov. Det kan også være lurt å bruke en sammenligningsside for kredittkort. Her er det enkelt å fremskaffe både generell informasjon, og mer spesifikk informasjon om bensinkortet.

Dersom du bruker opplysningene fra denne guiden og kartlegger behovene dine vil søknadsprosessen uansett bli en hel del enklere. Da er det også veldig mye større sannsynlighet for at du vil skaffe deg markedets beste bensinkort – til ditt behov.