Hjem Kalkulator Nedbetalingskalkulator for gjeld

Nedbetalingskalkulator for gjeld

Her lager vi en egen nedbetalingsplan til deg, slik at du kan effektivisere nedbetalingen din og spare penger.

1. Velg nedbetalingsstrategi

Nedbetalingsmetode
Når kan du begynne å betale ned gjelden?
Månedlig nedbetalingsbudsjett
100 kr 500 000 kr

Minste beløp må være

kr

Snøballmetoden

Snøballmetoden handler om å tenke på gjelden din som en snøball. Du starter med det minste lånet først. Forskning viser at det er svært motiverende å gå løs på en større gjeldspost etter en mindre er nedbetalt. Les mer om Snøballmetoden.

Snøskredmetoden

Den mest matematisk effektive måten å nedbetal gjeld. Snøskredmetoden tar utgangspunkt i gjelden med den høyeste renten først. Hvis du er usikker på hvilken metode du skal bruke, prøv å start med denne. Les mer om Snøskredmetoden.

Høyeste månedlige beløp først

Du kan bruke denne planen hvis du er ute etter å få fleksibilitet i budsjettet. Ved å fjerne gjeld med høy utbetaling først vil du frigjøre kapital og kan justere nedbetalingsplanen deretter.

Høyeste månedlige rentebeløp først

Denne planen er lik Snøskredmetoden, bortsett fra at den tar hensyn det faktiske beløpet betalt hver måned på renter og ikke selve renteprosenten.

2. Legg til gjeld

Ønsker du å få tilsendt nedbetalingsplanen på epost?

Skriv inn navn og epost, så sender vi deg den nye nedbetalingsplanen din

brukervilkårene
Vi har sendt deg denne nedbetalingsplanen på epost. Lykke til med nedbetalingen! Error

Velkommen til Sumo Finans sin nedbetalingskalkulator!

Enhver privatøkonomi vil alltid styrkes av å kvitte seg med gjeld. Dette sørger ikke bare for en høyere kredittscore – det gir deg og familien mer spillerom i den økonomiske hverdagen. Om man har vendt seg til et visst forbruk kan det være vanskelig å se muligheten for målrettet nedbetaling av gjeld. Ved hjelp av vår nedbetalingskalkulator blir det enklere å skimte lyset i tunnelen og bli gjeldfri raskere.

velg nedbetalingsmåte sumo finans nedbetalingskalkulator
1. Velg nedbetalingsmåte
Her kan du enkelt se forskjellen på de ulike metodene. Du kan fint endre nedbetalingsmetode om ønskelig.

1. Snøballmetoden
2. Snøskredmetoden
3. Høyeste månedlige beløp først
4. Høyeste månedlige rentebeløp først
legg inn gjeldsposter sumo finans nedbetalingskalkulatore
2. Legg inn gjeldsposter
Du trenger faktisk bare 3 opplysninger om de forskjellige gjeldspostene dine for å benytte deg av nedbetalingskalkulatoren.

1. Nåværende restgjeld
2. Minste nedbetalingsbeløp
3. Effektiv rente
få en gratis nedbetalingsplan-sumo-finans nedbetalingskalkulator
3. Få en gratis nedbetalingsplan
Når alle poster er lagt inn og du har valgt nedbetalingsmåte vil vår kalkulator automatisk regne ut en nedbetalingsplan for deg. Følg den og du kan begynne å jobbe mot din gjeldfrihet på 1-2-3.

Derfor trenger du en nedbetalingsplan for gjelden din

Vi mennesker har en tendens til å glemme bort ubehagelige økonomiske realiteter. Slik er det også med gjeld.

Månedsavdragene blir en automatisert affære, ubehagelig som den kanskje er, og man tenker ikke så ofte på muligheten for å redusere nedbetalingstiden.

 • Tips: Det kan være mye å spare på å samle gjelden i et større lån:

Sumo Finans anbefaler

Rated 0 out of 5
Søk nå Annonselenke

100000 - 10000000 kr

Lånebeløp

Fra 3,5

Eff. rente

20 år

Min. alder

1-2 dager

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 5,13%, 100.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Kostnad 77.043,- Totalt: 177.043,-.

Hvis man har tung gjeldsbelastning blir fokuset i den økonomiske hverdagen som oftest rettet mot å holde hodet over vann. Ikke nødvendigvis å ta kontroll på best mulig måte. Begge disse eksemplene er gode grunner til å lage en nedbetalingsplan for gjelden din.

Uten en målrettet strategi kommer du ikke på noen magisk måte til å plutselig bli kvitt lånene.

Å bli gjeldfri krever hardt og fokusert arbeid som i de aller fleste tilfeller vil påvirke privatøkonomien en god del. Du kan selvfølgelig lage en nedbetalingsplan manuelt. Det kan imidlertid ta mye tid, og ofte er det vanskelig å holde orden på renter og renters renter.

Derfor er det lurt å benytte seg av en nedbetalingskalkulator.

Vår nedbetalingskalkulator hjelper deg ut av knipa!

Slik fungerer nedbetalingskalkulatoren

Nedbetalingskalkulatoren er et verktøy som gir deg mulighet til å generere en detaljert nedbetalingsplan helt automatisk. Med vår kalkulatoren slipper du å sitte med et hav av regninger foran deg for å regne ut nedbetalingsplanen din.

Du trenger faktisk bare 3 opplysninger om de forskjellige gjeldspostene dine for å benytte deg av nedbetalingskalkulatoren.

 1. Nåværende restgjeld
 2. Minste nedbetalingsbeløp
 3. Effektiv rente

Det er enkelt å legge inn flere gjeldsposter i nedbetalingskalkulatoren. Hvis du har lån mer enn ett sted er det viktig at du gjør dette. Da får du en så nøyaktig og realistisk nedbetalingsplan som mulig. I tillegg til et enkelt oppsett gir nedbetalingskalkulatoren deg også alternativer til hvordan du ønsker å legge opp planen din.

Først og fremst velger du hvilken nedbetalingsstrategi du vil bruke (mer om disse under). Deretter legger du inn dato for når det er mulig for deg å nedbetale gjeld. Og til sist skriver du inn hva nedbetalingsbudsjettet ditt er. Å skaffe seg en god nedbetalingsplan blir ikke noe særlig enklere enn dette!

Som nevnt får du muligheten til å velge hvilken nedbetalingsmetode du ønsker å benytte deg av i kalkulatoren. Det er fire av disse strategiene og det er viktig at du velger den som er mest kompatibel med din privatøkonomi.

Slik bruker du kalkulatoren

 • Gjeldspost: Dette feltet er ment for å skrive inn navnet på gjeldsposten. Feks: Re:member kredittkort
 • Nåværende restgjeld: Summen du har igjen å betale på lånet eller kredittkortet.
 • Minste nedbetalingsbeløp: Minstebeløpet du må betale ned hver måned. Denne summen står på regningen fra lånegiver.
 • Effektiv rente: Renten du har fått på lånet eller kredittkortet. Denne kan du enkelt hente ved å logge inn hos lånegiveren å se på detaljene for lånet/kredittkortet. Renten på kredittkort kan du også enkelt finne på finansportalen og søke på ditt kredittkort. Har du lån vil denne være satt individuelt, så den må du hente ut selv. Det enkleste kan være å ringe banken å høre.
 • Velg nedbetalingsbudsjett: Dette beløpet er hva din økonomi tillater at du kan betale ned av gjeld pr måned totalt sett. Jo høyere nedbetalingsbudsjett jo kortere nedbetalingstid.
 • Velg nedbetalingsmetode: Her kan du enkelt se forskjellen på de ulike metodene. Du kan fint endre nedbetalingsmetode om ønskelig.

Metode 1: Snøballmetoden som nedbetalingsstrategi

Snøballmetoden er en anerkjent og veldokumentert nedbetalingsmetode.

Denne brukes av økonomer over hele verden og har også vist seg å være svært effektiv i praksis.

Strategien behandler gjelden din som en snøball; den starter smått og avslutter stort.

Med snøballmetoden tar du for deg det minste gjeldsbeløpet først og jobber deg oppover i stigende rekkefølge. Her tar du ingen hensyn til renter eller andre avgifter – det er kun lånebeløpet som bestemmer i hvilken rekkefølge gjelden skal behandles. Ved å velge denne metoden sørger du for styrket motivasjon tidlig i nedbetalingsprosessen.

Når du kvitter deg med liten gjeld først vil du ha mer pågangsmot til å ta for deg resten av lånebeløpene dine.

Metode 2: Snøskredmetoden som nedbetalingsstrategi

Snøskredmetoden er på lik linje med snøballmetoden en nedbetalingsstrategi som er anerkjent på internasjonalt nivå. Det betyr at den er både effektiv og målrettet, og at den har lykkes som strategi i flere studier.

I snøskredmetoden tar du for deg gjelden din med fokus på renter, og starter på toppen. Du begynner altså med det lånet som har høyest effektiv rente og jobber deg nedover. For de fleste vil dette bety at man begynner med lån som kredittkortgjeld og forbrukslån eller smålån, og ender opp med boliglånet.

Fra et rent økonomisk perspektiv er dette en veldig smart metode å benytte seg av til en nedbetalingsplan. Den sørger nemlig for at du kvitter deg med lånene som koster deg mest å betjene først.

I de situasjonene der det dyreste lånet også er det største er det imidlertid ikke nødvendigvis sikkert at snøskredmetoden er den beste. Da må du jobbe lenge for å bli kvitt det første lånet ditt, som kan tære på motivasjonen til gjeldfrihet.

Metode 3: Høyeste månedlige beløp som nedbetalingsstrategi

Det månedlige beløpet man betaler på et lån vil i stor grad fastsettes av nedbetalingsperioden på lånet.

Her vil en kortere nedbetalingsperiode medføre høye månedsbeløp og en lengre nedbetalingsperiode medføre lavere månedlige beløp. Dersom du velger høyeste månedlige beløp som nedbetalingsstrategi fokuserer du på gjelden med kortest nedbetalingsperiode først.

Dette vil som oftest være smålån eller kredittkort, og i noen tilfeller forbrukslån. Dersom du har gjeld i en av eller begge disse låneformene vil denne nedbetalingsstrategien være gunstig for deg.

Da får du kvittet deg med dyre lån så raskt som mulig, og slipper å uroe deg for at du må forlenge nedbetalingsperioden din. Det vil uansett være ugunstig på lån med høy rente.

Metode 4: Høyeste månedlige rentebeløp som nedbetalingsstrategi

Du kan også velge å fokusere på gjelden med høyest månedlig rentebeløp som nedbetalingsstrategi.

Dette skiller seg fra snøskredmetoden fordi fokuset her ligger på månedlige utgifter, og ikke den generelle effektive renten.

Prinsippet er imidlertid på mange måter det samme. Du forsøker å kvitte deg med den gjelden som koster deg mest å betjene først.

Lån med høye månedlige rentebeløp er de med lang nedbetalingsperiode og høy rente, som for eksempel forbrukslån.

Kredittkortgjeld vil også falle under denne kategorien. Dersom du ønsker å kutte ned på de månedlige renteutgiftene dine bør du sannsynligvis gå for denne metoden.

Når du fokuserer på gjeld med høye rentebeløp først vil du kunne redusere nedbetalingstiden din ganske betydelig.

 • Tips
  Det viktigste vil allikevel alltid være hvilken nedbetalingsstrategi som fungerer best med din personlighet. For å jobbe mot gjeldfrihet er motivasjon alfa omega. Derfor bør du velge den metoden som styrker pågangsmotet ditt mest mulig.

Sumo Finans anbefaler

Rated 0 out of 5
Søk nå Annonselenke

100000 - 10000000 kr

Lånebeløp

Fra 3,5

Eff. rente

20 år

Min. alder

1-2 dager

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 5,13%, 100.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Kostnad 77.043,- Totalt: 177.043,-.
I denne artikkelen