Beste VISA kredittkort 2020

Når man skal skaffe seg et nytt kredittkort i dagens marked vil de aller fleste stille seg selv følgende spørsmål: Bør jeg velge et Visa-kort eller et Mastercard-kort? De to betalingsleverandørgigantene er utbredte blant norske kredittkort, og det er ikke alltid så greit å vite hvilket som er mest gunstig.

De gode nyhetene er at med hensyn til funksjonalitet, brukervennlighet og valutakurser er Visa og Mastercard tilnærmet like. Begge selskapene tilbyr verdensomspennende betalingsnettverk du kan benytte deg av med kredittkortet ditt.

Dermed vil også valget rundt kredittkort handle mer om hvilke behov du har med ditt hverdagsbruk. Det finnes nemlig et hav av forskjellige kort å velge mellom, selv når du begrenser deg til bare én betalingsleverandør.

I denne guiden forsøker vi å komme til bunns i hvordan du skal skaffe deg markedets beste Visa-kort. Les videre, så får du gunstig informasjon og gode tips som vil gjøre søknadsprosessen en hel del enklere og mer effektiv.

Hva er et Visa-kort?

Men aller først: Hva er egentlig et Visa-kort? Når det er snakk om kredittkort kan det råde en del forvirring rundt dette spørsmålet. Det er fordi Visa tilbyr tilknytning til nettverket sitt både på kredittkort og på vanlige bankkort (debetkort).

Et Visa-kort er helt enkelt et kort, enten med kreditt eller direkte tilknyttet en bankkonto, som har tilknytning til Visa sitt betalingsnettverk. Det betyr at kortet er gyldig til bruk i alle butikker som er registrerte forhandlere hos Visa (mer om dette i neste avsnitt). Og du kan altså få denne betalingsmuligheten både med debet- og kredittkort.

Men når det er snakk om kredittkort er dette de kortene hvor du handler på kreditt. Det betyr at du søker hos relevante kortutstedere for å få innvilget kredittkortet. Dersom søknaden din godkjennes får du tilgang på en kredittramme, altså penger du i praksis kan låne fra kreditoren din fra måned til måned.

Kredittkortet du mottar har tilknytning til Visa og kan dermed brukes over hele verden, både i butikker og til kontantuttak. La oss ta en nærmere kikk på akkurat hvordan dette forhandlernettverket fungerer og hvorfor det er så gunstig for kortholderen.

Litt om Visa sitt forhandlernettverk

Visa ble grunnlagt i USA i 1958 som et av landets første kredittkort som kunne brukes i mer enn én butikk. Da var det vanlig med såkalt butikkreditt, men å bruke denne kreditten på tvers av kjeder var ikke vanlig enda.

Spol nesten 60 år frem i tid, og nå er Visa en av verdens største leverandører av betalingstjenester, på tvers av hele verdens kontinenter. Du kan bruke et Visa-kort nesten hvor som helst du befinner deg, og forhandlernettverket til Visa omfattende.

For deg som har et kredittkort med tilknytning til Visa er dette svært gunstig. Det betyr i praksis at du har tilgang på pengene dine nesten uansett hvor du trenger dem, enten dette er her hjemme, eller på andre siden av jordkloden.

Forhandlerne til Visa teller over 40 millioner på verdensbasis, Visa-nettverket inkluderer 2.6 millioner minibanker og det er 3.1 milliarder Visa-kort i sirkulasjon per slutten av 2016. I løpet av året ble det gjennomført 141 milliarder Visa-transaksjoner, 65.000 per sekund. Hvis du har et Visa-kort i lommeboka har du med andre ord tilgang til et ufattelig stort betalingsnettverk.

Som kortholder trenger du aldri å bekymre deg for at du ikke vil få ut penger eller ha muligheten til å betale for deg. Sannsynligheten for at en butikk eller minibank har tilknytning til Visa er så stor at det er vel verdt å vurdere et kredittkort med tilknytning til denne betalingsleverandøren neste gang du skal skaffe deg kredittkort.

Hva bør du se etter i markedets beste Visa-kort?

Den største utfordringen med å skaffe seg et Visa-kort er egentlig alle de forskjellige valgalternativene man har.

Tommelfingerregelen for den store delen av kredittkort på markedet i Norge er at de har tilknytning til enten Visa eller Mastercard.

Og med tanke på at det finnes så mange forskjellige kredittkort i dag, til så mange forskjellige behov, kan det være vanskelig å vite hva man skal se etter når man jakter på markedets beste Visa-kort. Husk at det beste kredittkortet alltid vil være det du får mest mulig ut av.

Når det er sagt er det visse generelle ting man alltid bør være oppmerksom på med hensyn til kredittkort:

Effektiv rente
Når du søker om et kredittkort vil det gjennomføres en kredittvurdering av økonomien din. Dette er for at kortutstederen skal kunne ta en beslutning på om du har økonomisk kapasitet til å bære eventuell kredittkortgjeld eller ikke.

Konklusjonen av denne vurderingen vil være sterkt bidragsytende til den effektive renten du får tilbud om på Visa-kortet ditt. Selv om man absolutt bør unngå kredittkortgjeld er det allikevel gunstig å ha en så lav rente som mulig i utgangspunktet.

Generelle vilkår
I tillegg til den effektive renten bør du være oppmerksom på de generelle vilkårene på Visa-kortene du vurderer. Her tenker vi spesielt på hvor lang den rentefrie betalingsutsettelsen kortet tilbys med er.

Dette er perioden du kan låne penger gratis fra kortutstederen din. Det vil alltid være gunstig å bruke denne til det fulle, da dette vil gi deg renteinnsparinger på den vanlige bankkontoen din. Hold deg til kredittkort med betalingsutsettelse på mellom 45 og 60 dager.

Fordeler
Det finnes som nevnt kredittkort skreddersydd for ethvert behov i dag, og konkurransen på markedet er knallhard. Det bør du som forbruker dra nytte av, fordi det kan gi deg en rekke gunstige fordeler på kredittkortet ditt.

Husk at fordelene på kredittkortet alltid skal passe overens med hvordan du faktisk har tenkt å bruke det. Det er ikke noe poeng i å ha fantastiske bensinrabatter hvis du ikke kjører bil, eller bruker den sjeldent.

Hvilket er det beste Visa-kortet?

Så hvordan finner man da markedets beste Visa-kort? Dette handler i bunn og grunn om at du gjør en skikkelig vurdering av hvilke behov du har med kredittkortet og hva du ønsker å få ut av det. Som nevnt tidligere er det beste kredittkortet det du som skal bruke det får mest mulig ut av.

Så skal det selvfølgelig også sies at det finnes kredittkort som er mer og mindre gunstige, også når man har kartlagt forventninger til og behov for kredittkortet. Dette er også når du har bestemt deg for å skaffe et Visa-kort.

Her tar vi en gjennomgang av de beste Visa-kortene innen kategoriene reise, shopping, bensin og mathandel. Vær oppmerksom på at det kan finnes Mastercard-kort som passer bedre for dine behov. De to betalingsnettverkene er forholdsvis like, så du bør absolutt sette deg inn i fordelene du kan få ut av dem begge.

Markedets beste Visa-kort for reise

Bank Norwegian Visa
Dersom du ønsker et Visa-kort med reisefordeler er Bank Norwegian Visa kåret til et av markedets beste. Dette kredittkortet er spesielt gunstig for deg som reiser mye med Norwegian. Da kan du få utrolig gode flybonusfordeler med kortet.

Norwegian sitt medlemsprogram baserer seg på valutaen cashpoints. Denne er verdt 1 krone stykket, som gjør den enkel å forholde seg til når man skal bestille flybilletter. Når du har et Bank Norwegian Visa-kort i lommeboka kan du enkelt tjene opp flybonus i hverdagen.

Opptjeningen med dette Visa-kortet fungerer som følger:

 • 20% opptjening på Flex-billetter (når du bestiller med Bank Norwegian-kortet ditt)
 • 5% opptjening på LowFare-billetter (når du bestiller med Bank Norwegian-kortet ditt)
 • 1% opptjening på alle andre kjøp du gjennomfører

Selv om det selvfølgelig er gunstig med inntjening på billettene du kjøper er den virkelige fordelen med dette kredittkortet at du tjener flybonus på alle kjøp du gjennomfører. Hvis du bruker ditt Bank Norwegian Visa jevnlig i hverdagen blir dette raskt noen hundre- eller tusenlapper av neste flybillett du kjøper med Norwegian.

Visa-kortet kommer i tillegg med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring som trer i kraft når minst 50% av reisen er betalt med Bank Norwegian-kortet. Du kan få innvilget kredittramme på inntil 100.000 kroner, og rentefri betalingsutsettelse er på 45 dager fra første dagen i måneden. Effektiv rente ligger på 23,1%.

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa er Santander sitt reisespesifikke Visa-kort. Selv om man ikke nødvendigvis får flybonus eller andre omfattende reisefordeler er Gebyrfri Visa strukturert slik at du kan få mye ut av det når du først befinner deg i utlandet.

Først og fremst kommer kortet med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring fra Codan, som har omfattende dekning og høye erstatningsbeløp. Forsikringen gjelder for deg og inntil 3 medreisende, så lenge minst 50% av reisen din er betalt med Visa-kortet.

I motsetning til mange andre reiseforsikringer der dekningen kun gjelder for deg og familien din kan dette altså være en mer fleksibel løsning hvis dere som vennegjeng eksempelvis ønsker å spare på forsikringen.

I tillegg til dette kommer Gebyrfri Visa med 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, som gir deg god tid til å sjekke kredittkortfakturaen etter reisen. Dette er gull verdt hvis man mot formodning er blitt utsatt for svindel.

Kredittkortet innvilges med kredittramme på inntil 100.000 kroner, og gir deg også tilgang på fordelsportalen Kickback fra Santander. Årlig effektiv rente utover den rentefrie betalingsutsettelsen ligger på 23,4%.

Markedets beste Visa-kort for shopping

Red Visa
Red Visa tilbys også fra Santander og er et gunstig kredittkort for deg som er glad i å shoppe. Dette er spesielt hvis du er ute etter mindre besparelser fra måned til måned, som gjør kredittkortfakturaen litt hyggeligere å motta.

Med dette Visa-kortet kan du benytte deg av Kickback fra Santander, et helt eget cashback-program som tilbys eksklusivt til kortholdere av Santander-kredittkort. Vær oppmerksom på at bonusen du kan tjene med kredittkortet er begrenset til 2000 kroner i året og 200 kroner i måneden.

Når det er sagt, så finnes det et hav av butikker du kan skaffe rabatten din i med Red Visa; over 260 nettbutikker, for å være helt nøyaktig. Her er et utvalg av prosentene du kan få trukket fra kredittkortregningen din:

 • 6% på Zalando
 • 6% på Ellos
 • 8% på Nelly.com
 • 10% på Proteinfabrikken
 • 6% på Enklere Liv

Selv om den årlige begrensningen på rabatten er beskjeden er det ikke å forakte å få igjen penger på kjøp du uansett ville ha gjennomført. Red Visa har også en av Norges laveste effektive renter, på 17,1%. Du kan få opptil 100.000 kroner innvilget i kredittramme med Visa-kortet.

yA Bank Visa
Med Visa-kortet til yA Bank kan du velge din egen rabatt fra måned til måned. Dette gir deg mulighet til å spare penger på kjøpene du gjennomfører gjennom hele året. Rabatten trekkes automatisk fra neste måneds kredittkortregning.

Visa-kortet fra yA Bank er spesielt gunstig hvis du ikke ønsker et Visa-kort som kun gir deg rabatter i utvalgte butikker eller kjeder. Rabatten baseres nemlig nettopp på Visa sin forhandlerstruktur, som betyr at den vil gjelde for alle butikker tilknyttet Visa-nettverket med riktig registreringskode.

Dersom du eksempelvis velger 3% på netthandel vil denne gjelde for samtlige nettbutikker som er registrert som nettforhandlere hos Visa. Altså har du mulighet til å få avslag på kjøpene dine i et bredt spekter av butikker med yA Bank Visa. Vær oppmerksom på at rabatten gjelder for kjøp på opptil 10.000 kroner.

Med Visa-kortet får du inntil 100.000 kroner i kredittramme og en rentefri betalingsutsettelse på 50 dager (fra første dagen i måneden). Effektiv rente ligger på 22.9%.

Markedets beste Visa-kort for bensin

Flexi Visa
Hvis du er på jakt etter et gunstig Visa-kort primært til rabatt på bensin bør du ta en titt på Flexi Visa. Dette kredittkortet tilbys også fra Santander og er som navnet tilsier et fleksibelt kredittkort. Her kan du velge din egen rabattkategori fra måned til måned, som er på 4%.

Drivstoff er et av alternativene, og du kan dermed spare penger på bensinen du uansett ville ha kjøpt. Maksimal bonus, som på de andre Santander-kortene, er 2000 kroner i året eller 200 kroner i måneden. Til tross for at dette ikke er spesielt mye kan du i alle fall trekke et lite månedsbeløp fra bensinbudsjettet ditt. Du vil tjene bonus uavhengig av hvilken bensinstasjon du tanker på, så lenge denne er tilknyttet Visa.

Du får også tilgang på Kickback fra Santander med dette Visa-kortet, hvis du skulle ønske å bruke bonusen der i stedet. Med Flexi Visa kan du få innvilget kredittramme på inntil 100.000 kroner og har rentefri betalingsutsettelse på 50 dager (fra første dagen i måneden). Effektiv rente ligger på 25.33%.

YX Visa
YX Visa tilbys fra yA Bank og er et gunstig Visa-kort for deg som fyller bensin på YX- og Uno-X-stasjoner. Her får du god bensinrabatt og i tillegg tilgang på rabattene som tilbys fra yA Bank hver eneste måned.

Med YX Visa får du 40 øre i literrabatt på all bensin du fyller på stasjonene tilknyttet kredittkortet. Dersom det er pumpepris på 14 kroner og du fyller 20 liter betyr dette at du får 2,85% cashback på tankingen din. Dette er en enkel måte å spare noen kroner i hverdagen på.

Ved siden av den spesifikke bensinrabatten kan du velge månedsrabatter på lik linje med yA Bank sitt Visa-kort. Dette er eksempelvis innen kategoriene dagligvare, elektronikk, hus og hage eller restaurant og kino. Rabatten gjelder på kjøp opptil 10.000 kroner og trekkes fra neste månedsfaktura for kredittkortet ditt.

Du kan få innvilget kredittramme på inntil 100.000 kroner med YX Visa, som kommer med 50 dagers rentefri betalingsutsettelse (fra første dagen i måneden). Effektiv rente på dette Visa-kortet ligger på 23,75%.

Markedets beste Visa-kort for mathandel

Trumf Visa
Dersom du handler i matbutikker tilknyttet Trumf-nettverket (Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Jokes, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken) er det ingen tvil om at Trumf Visa er et gunstig Visa-kort. Det finnes ingen årlig begrensning tilknyttet Trumf-opptjening, og du kan dermed dra stor nytte av rabatten.

Med et Trumf Visa-kort får du 2% Trumf-bonus på alle matvarer (4% når det er Trippel Trumf), samt 0,5% opptjening på alle andre kjøp. Bonusen samles automatisk opp på din Trumf-konto, og er faktisk helt fleksibel. Du kan velge selv hvordan du ønsker å benytte deg av den.

Dette er fordi Trumf-bonus kan overføres direkte til bankkontoen din. Det er altså ingen tilknytning til kredittkortet ditt som sådan. Hvis du ønsker å ta ut bonusen din som ’kontanter’ er dette fullt mulig. Du kan også velge å overføre den til SAS Eurobonus-poeng.

I tillegg til Trumf-fordelene kommer Trumf Visa med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring fra DNB. Du kan få innvilget inntil 75.000 kroner i kreditt på dette Visa-kortet og rentefri betalingsutsettelse ligger på 45 dager (fra første dag i måneden). Årlig effektiv rente er 26,6%.

Ikano Visa
Ikano Visa er et mer allsidig kredittkort dersom du ønsker et Visa-kort med gunstige mathandelsfordeler. I tillegg til en god bonusopptjening når du handler mat får du månedsrabatter, andre faste rabatter og tilgang til et unikt fordelsprogram.

Matvarer er en fast rabatt med Ikano sitt Visa-kort. Denne er på 1% og gjelder for samtlige kjøp du gjennomfører innen mat og dagligvare over hele verden. Rabatten er tilknyttet Visa-nettverket og forhandlere registrert innen denne kategorien.

I tillegg til denne faste rabatten får du også 2% rabatt på Shell-stasjoner, 1% rabatt på alle andre bensinstasjoner (i Norge og utlandet) og 10% rabatt på leiebiler fra rentalcars.com. Ikano har videre månedsrabatter på ting som reise, hjem og interiør, optikk, bil og tilbehør, og elektronikk. Vær oppmerksom på at du kan tjene maksimal rabatt på 5000 kroner i året med Ikano Visa.

Kredittkortet tilbys med kredittramme på inntil 100.000 kroner og rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager (fra første dagen i måneden). Effektiv eksempelrente ligger på 21,92%.

Hvem kan søke om Visa-kort?

Det finnes altså en rekke forskjellige gode Visa-kort å velge mellom på markedet i dag. Men husk på at med et kredittkort får du muligheten til å ta opp lån, som også vil bli svært kostbart dersom du ikke sørger for å betale kredittkortgjelden din i tide.

På bakgrunn av dette har kredittkortselskapene spesifikke retningslinjer for hvem som kan få godkjent en kredittkortsøknad. Husk at dette vil avhenge helt og holdent av hvilket Visa-kort du ønsker å skaffe deg. Allikevel er det visse minimumskriterier samtlige selskap vil stille:

 • du må være myndig
 • du må ha fast inntekt
 • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Kredittkort er risikofylte lån fra kreditors side. Da blir det også bankens ansvar å forsikre seg om at du har kapasitet til å takle eventuell kredittkortgjeld du pådrar deg. Alderen din og inntektsnivået ditt er dermed viktige faktorer i kredittvurderingen kredittkortselskapene vil gjennomføre av deg.

En betalingsanmerkning er som en stor, svart prikk i den finansielle karakterboka. Dette viser at du ikke har klart å holde deg til avtalen for et tidligere økonomisk forhold. Da vil risikoen være for stor for kreditor, og du får dermed avslag på søknaden din om Visa-kort.

Slik finner du det beste Visa-kortet for deg

For å finne det beste Visa-kortet til ditt bruk bør du tenke gjennom følgende:

 • Hvordan har jeg tenkt å brukte kredittkortet?
 • Hvor mye bruker jeg på kredittkortet i måneden?
 • Ønsker jeg rabatter, eller ønsker jeg andre fordeler?
 • Har jeg behov for en stor kredittramme?
 • Ønsker jeg lang rentefri betalingsutsettelse?
 • Vil jeg ha et kredittkort skreddersydd for helt spesifikk bruk, eller er jeg ute etter et mer allsidig kort?

Svaret på samtlige av disse spørsmålene bør informere beslutningen din om hvilket kredittkort du velger. Dersom du har klarere for deg hvordan Visa-kortet ditt skal brukes vil det også være enklere å jakte ned markedets beste.

Husk på fordelene kortet kommer med, samt generelle vilkår, så vil du være på god vei til å skaffe det beste Visa-kortet til ditt forbruk.