Fokuslån

0.0/5 0 Anmeldelser
Søk nå
 • 20.33% Rente fra
 • 10 000 kr - 75 000 kr Lånebeløp
 • 1 - 7 år Låneperiode
 • 20 år Alderskrav
 • Fast inntekt Inntektskrav
Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570,-

Om Fokuslån

 • Hvem er Fokuslån?

  Dersom du ønsker å låne uten sikkerhet, men ikke har planer om et altfor stort beløp kan Fokuslån være et greit alternativ. Her kan du låne små forbrukslån fra en kreditor med lang erfaring på lånemarkedet.

  Fokuslån er en av Thorn Norge Finans sine lånetilbydere (sammen med Nordiclån, Leasy, Thorn Privat Finans og Klikklån) og tilbyr mindre forbrukslån. Dersom du trenger litt ekstra penger eller har et lite finansieringsprosjekt kan Fokuslån hjelpe deg.

  Thorn Norge Finans har siden 1970 jobbet mot privatmarkedet for lån uten sikkerhet. Det betyr at du får lang erfaring og kompetent kundeservice med på kjøpet dersom du velger å låne gjennom Fokuslån.

  Fokuslån har på lik linje med Thorns andre långivere mål om å utarbeide ansvarlige lånetilbud. Derfor tilbyr kreditoren økonomisk rådgivning i forbindelse med søknadsprosessen din. Dersom du er usikker på hvor mye du bør ta opp i lån uten sikkerhet kan det være lurt å benytte seg av dette tilbudet.

 • Lånemuligheter hos Fokuslån

  Du kan låne mellom 10.000 og 75.000 kroner uten sikkerhet fra Fokuslån. Dette er altså for de som har et mindre prosjekt i tankene; oppussing, investering, ferier eller lignende. Vær oppmerksom på at med et mindre lånebeløp må du også regne med å betale en høyere rente på lånet.

  Når du søker om et ønsket lånebeløp vil inntektsnivået ditt være spesielt viktig for Fokuslån sin vurdering av søknaden din. Dette handler om at banken må vurdere hvor mye penger det er forsvarlig for deg å betjene i gjeld.

  Som en generell regel kan man dermed si at jo høyere inntekt du har, og jo mer stabil privatøkonomien din er, jo bedre vil lånetilbudet fra Fokuslån bli. Dersom banken vurderer ditt ønskede lån som urealistisk vil de enten avslå søknaden eller tilby et lavere lånebeløp.

  Lån uten sikkerhet betyr at Fokuslån ikke kommer til å ta pant i bolig eller andre eiendeler i forbindelse med lånet. Derfor er det også helt opp til deg hvordan du ønsker å disponere pengene. Husk imidlertid på at du aldri bør låne mer uten sikkerhet enn absolutt nødvendig.

 • Rente og vilkår på forbrukslån hos Fokuslån

  Fokuslån har nominell rente på mellom 16,90% og 23,87%. Det høye sjiktet kan forklares med at lånene til Fokuslån er små. Når det er snakk om lån uten sikkerhet vil et mindre lånebeløp alltid medføre en høyere effektiv rente.

  Det er videre viktig å presisere at det effektive rentetilbudet du mottar fra Fokuslån er helt individuelt. Dette vil utarbeides på bakgrunn av kredittvurderingen banken gjennomfører av deg. Formålet med denne er å fastsette hvilken risiko innvilgelse av lånet vil medføre for kreditor.

  Dersom risikoen er stor vil renten din gjenspeile dette. Derfor kan man si at det er gunstig å søke med så sterk økonomi som mulig, i forhold til lånebeløpet ditt, når du søker om forbrukslån hos Fokuslån. Dersom risikoen vurderes som lav vil du også få en lavere effektiv rente på lånet ditt.

  I tillegg til dette er det forskjell på nominell og effektiv rente på lånetilbudet ditt. Sistnevnte inkluderer et termingebyr på 45 kroner, samt beregning av rentes rente. Derfor vil den effektive rente ligge noe høyere enn den nominelle du ser hos Fokuslån.

  Du kan velge en nedbetalingsperiode på mellom 1 år og cirka 6,5 år (80 måneder). Dette er en normal struktur for nedbetaling av gjelden på lån uten sikkerhet. Husk på at en lengre nedbetalingsperiode medfører et dyrere lån totalt sett, selv om månedsinnbetalingene blir lavere.

 • Hvem kan søke om forbrukslån gjennom Fokuslån?

  Fokuslån stiller følgende minimumskrav til deg som skal søke om forbrukslån gjennom banken:

  • du må ha fylt 20 år
  • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
  • du må ha fast inntekt å vise til

   

  Når du søker vil Fokuslån gjennomføre en grundig kredittvurdering av deg. Her sjekker långiver at du innfrir minimumskravene, men vil også se på inntektsnivå, eksisterende gjeld og kreditthistorikk.

  Dette blir liggende til grunn for risikovurderingen, som fastsetter både lånebeløp og vilkår på forbrukslånet ditt. Kredittscoren kredittopplysningsbyråene utarbeider i sine algoritmer er spesielt viktig for søknadsvurderingen.

  Som del av kredittvurderingen ser Fokuslån spesielt etter registrerte betalingsanmerkninger. Dette er en økonomisk heftelse som vil medføre umiddelbart avslag på søknaden dersom du har en registrert. Du kan rydde opp i betalingsanmerkninger ved å innfri den utestående gjelden.

 • Fordeler med forbrukslån hos Fokuslån

  I nedre sjiktet for forbrukslån

  Thorn Privat Finans har lånemuligheter for ethvert behov. I Fokuslån retter finansbedriften seg mot de som har behov for noe større enn et smålån, men et lite forbrukslån. Det kan være gunstig for deg som har dette behovet – men husk på å sjekke andre tilbydere av større forbrukslån også.

  Fokus på ansvarlig utlån

  Du skal ikke bli sittende med et forbrukslån det er urealistisk for deg å håndtere. For å unngå en krevende gjeldssituasjon er det lurt å søke hos en långiver som har fokus på ansvarlig utlån. Det vil spare deg for økonomiske vansker i fremtiden.