Hjem Lån på minuttet

Finn et Lån på minuttet uten sikkerhet

Renten er individuell og du må sende inn lånesøknad for å få nøyaktig rente.
Det er helt gratis og uforpliktende å søke.

Sammenlign lån på minuttet med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om lån på minuttet

Hvis du trenger penger raskt er sannsynligheten stor for at du har begynt å se deg om etter lån med kort søknadsbehandlingstid. Kanskje har du kommet over både smålån og forbrukslån, og oppdaget at visse aktører reklamerer med at de tilbyr lån på minuttet.

I denne guiden tar vi en titt på hva dette betyr og hva du som lånsøker bør tenke på.

lån på minuttet

Hva er lån på minuttet?

Hvorfor reklamerer bankene med lån på minuttet?

For mange lånsøkere til et såkalt lån på minuttet – som egentlig bare er et forbrukslån – haster det. De trenger penger raskt, eller ønsker en rask søknadsbehandling for å få pengene på konto så snart som mulig.

Derfor er det mange av disse potensielle låntakerne som søker på nøkkelord som ‘lån på dagen’ eller ‘lån på minuttet’ i søkemotorene.

Markedet for usikrede lån er svært kompetitivt – og svært lønnsomt for de aktørene som får etablert seg. Med større risiko kommer også en høyere rente, som betyr potensiale for større inntekter dersom man får kapret lånekundene.

For å rette seg til de søkerne som trenger penger raskt er det derfor blitt vanlig at kreditorene reklamerer med lån på minuttet.

Dette er imidlertid et feilaktig utsagn, i alle fall dersom du som lånsøker forventer å faktisk få et lån på minuttet. Bankene trenger alltid litt tid på seg til å behandle søknaden din. Sånn sett kan man si at den eneste korrekte tolkningen av ‘lån på minuttet’ er at du kan søke om et lån relativt fort.

Du må allikevel være lynrask på tastaturet for at det bare skal ta deg ett minutt.

Frasen kan dermed sies å primært brukes til reklameformål. Det er også aktører innenfor markedet for usikrede lån som benytter seg av den. Her kan nemlig søknadsprosessen gjennomføres i løpet av kort tid. Det vanligste navnet for lån uten sikkerhet er forbrukslån.

Forbrukslån: Såkalte lån på minuttet

Når du møter på en reklame for lån på minuttet er det som oftest snakk om et forbrukslån. Dette er lån uten sikkerhet, som skiller seg fra tradisjonelle banklån som boliglån og billån. På disse lånene tas det ut pant i det du søker om penger til – enten dette er hus eller bil – men slik er det ikke på usikrede lån.

Her kan bankene nemlig innvilge lånet du søker om på bakgrunn av din betjeningskapasitet. I stedet for at du trenger en kapitalsikkerhet går långiver over privatøkonomien din.

Deretter vurderes søknaden din og dersom det er realistisk for deg å betjene beløpet du har søkt om vil du få innvilget lånet.

At lånet har en annen type sikringsstruktur fører til flere ting. Først og fremst blir det mer kostbart å betjene lånet når banken tar en høyere risiko – som den gjør uten pantsikring. Videre kan lånet behandles raskt, derav reklamen for ‘lån på minuttet’, og du vil få pengene utbetalt i løpet av et par virkedager.

Til sist har du full valgfrihet med hensyn til hvordan du ønsker å bruke lånebeløpet ditt. Der du med et boliglån faktisk må bruke pengene på boligen du låner til kan du med et usikret lån bruke pengene akkurat som du vil. Dette forklarer i stor grad hvorfor forbrukslån har blitt så populære i Norge.

Renter, gebyrer og låneramme på lån på minuttet

Når du skaffer deg et ‘lån på minuttet’ vil du møte på en betydelig høyere rentesats enn den du er vant med fra boliglånet ditt. Det er vanlig at den effektive renten ligger på mellom 10 % og 25 %, avhengig av lånebeløpet og nedbetalingsperioden. Privatøkonomien din har også mye å si for hvilken rente du får tilbud om, som vi vil se litt lenger ned i guiden.

I tillegg til den effektive renten må du vanligvis betale både termingebyr og etableringsgebyr på lån uten sikkerhet. Termingebyret legges til den månedlige fakturaen din, og vises ofte til som et administrasjonsgebyr, på mellom 20 kroner og 60 kroner hos de fleste tilbydere. Etableringsgebyret betaler du når låneperioden starter. Dette koster som oftest mellom 600 kroner og 1500 kroner.

De tilbyderne som reklamerer med lån på minuttet har generelt relativt små lånerammer. Som en tommelfingerregel kan man si at med et lavere beløp vil søknadsprosessen gå noe raskere. Allikevel er det kort søknadsbehandlingstid på alle lån uten sikkerhet, uansett om du låner minimumsrammen på 5000 kroner – eller maksimalt lånebeløp på 600.000 kroner.

lån på minuttet sumo finans

Hvordan søker man om lån på minuttet?

Bruk en sammenligningstjeneste, så går søknadsprosessen raskere

Hvis du har søkt etter lån på minuttet er du sannsynligvis interessert i at søknadsprosessen skal gjennomføres så fort som mulig. Dersom du står i en utfordrende økonomisk situasjon kan det være krevende å holde hodet kaldt. For å få så gunstige vilkår som mulig bør du imidlertid trå litt varsomt før du takker ja til et usikret lån.

Disse lånene er kostbare, og det er derfor viktig for deg som låntaker å skaffe en så gunstig rente som mulig. Har du dårlig tid kan du imidlertid ikke bruke timevis på å finkjemme markedet aktør for aktør. Derfor er det lurt å bruke en sammenligningstjeneste, som har all relevant informasjon på ett sted.

Her vil du finne opplysninger om aktørenes lånerammer, rentesatser, og minimumskrav til deg som lånsøker. Videre kan du bruke praktiske lenker som tar deg direkte til aktuelle långiveres søknadsskjema. Dette sparer deg for mye tid, og når du først har levert inn søknaden din kan du regne med svar raskt.

For at behandlingen skal gå så smidig som mulig er det viktig å forsikre seg om at du har alt i orden før du søker. Da tenker vi spesielt på minimumskravene du må innfri for at banken skal vurdere søknaden din.

Krav til inntekten for lån på minuttet

Vi nevnte tidligere at såkalte lån på minuttet innvilges på bakgrunn av en vurdering av din kapasitet til å betjene lånet. I og med at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine blir rimeligvis inntekten din svært viktig for kreditor. Denne må være høy nok til at det blir realistisk for deg å håndtere lånet.

Selv om du ikke vil få innsikt i bankens vurderingskriterier og -faktorer kan du selv gjøre en vurdering av din egen privatøkonomi i forkant av søknadsprosessen. Vi kan som oftest kjenne på magefølelsen om vi har råd til noe eller ikke. Slik vil det også være når du er på jakt etter et lån på minuttet.

Ta deg tid til å bruke en lånekalkulator for å se hvor mye beløpet du trenger faktisk vil koste deg i måneden. Du bør kunne vurdere om månedsregningen vil være realistisk for deg eller ikke.

Bruk et eksisterende budsjett, eller sett opp et enkelt budsjett som viser hvor mye du har igjen etter du har tatt høyde for månedsforbruk og faste utgifter.

Uansett hvilken økonomisk situasjon du står overfor vil den ikke forbedres av at du tar på deg et lån du ikke kan håndtere. Derfor er det viktig at du selv gjør en pragmatisk bedømming – husk at det er du alene som kjenner privatøkonomien din best.

Kreditthistorikk og andre faktorer når du skal søke om lån på minuttet

Det er ikke bare inntekten din i dag som er viktig for banken når søknaden din skal vurderes. For å kunne fastsette om du er en pålitelig låntaker må kreditor også kikke på betalingshistorikken din. Denne sier noe om hvordan du har håndtert tidligere økonomiske forhold, som blir en viktig faktor når du søker om et såkalt lån på minuttet.

Bankene er spesielt opptatte av om du har registrerte betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på bok. Som en tommelfingerregel kan vi si at du ikke vil få innvilget usikrede lån med en betalingsanmerkning. Da er du helt enkelt en for stor risiko for en kreditor som tilbyr usikrede lån.

Når kredittopplysningene dine hentes ut har kredittopplysningsbyrået fastsatt det som kalles for en kredittscore på deg. Dette er en slags poengsum som beregnes på bakgrunn av en rekke forskjellige faktorer. De viktigste av disse er:

  • Alderen din
  • Inntekten din – både nå og noen år tilbake
  • Eventuelle økonomiske heftelser som betalingsanmerkninger eller inkassosaker
  • Hvor ofte du har byttet adresse de seneste årene
  • Eksisterende gjeld

Generelt kan vi si at jo bedre økonomi du søker med, jo raskere vil søknaden din behandles, og jo bedre vilkår vil du få tilbud om.

lån på minuttet sumofinans

Gode råd til deg som vil søke om lån på minuttet

Effektiviser nedbetalingstiden din

Såkalte lån på minuttet, altså usikrede lån, er strukturerte som vanlige annuitetslån. Annuitetslån fungerer på den måten at rentesatsen din beregnes av det resterende gjeldsbeløpet. Ettersom du nedbetaler selve lånet vil du altså betale mindre og mindre i renter, og mer og mer i avdrag.

Beregningen gjennomføres ved hver termin, altså én gang i måneden.

Konsekvensen av dette blir at dersom du velger en lengre nedbetalingsperiode vil banken gjennomføre sin beregning flere ganger. Da betaler du et lavere månedsbeløp, men totalkostnaden på lånet blir større. Med et større lånebeløp og en lengre nedbetalingsperiode vil også besparelsen på en effektivisering øke.

På bakgrunn av dette anbefaler vi at du velger den korteste nedbetalingsperioden som er realistisk for din privatøkonomi. Da sørger du for å holde lånets totalkostnad til et minimum, som er et smart tiltak. Når man har dårlig tid er det fort gjort å ta lite gjennomtenkte beslutninger, som å velge lave månedsbeløp og en lengre nedbetalingsperiode.

For å fastsette hvor raskt du kan kvitte deg med lånet er det bare å bruke månedsbudsjettet ditt. Dette viser hvor mye du har til overs i måneden. I prinsippet kan du delegere hele dette beløpet til gjeldsnedbetaling. Det vil du spare penger på i det lange løp.

Gjør det så enkelt som mulig for deg selv å betjene lånet

Det er lurt å ha god oversikt over sin egen lånesituasjon, men det betyr ikke at du skal gjøre ting vanskeligere for deg selv enn nødvendig. I og med at det alltid er kjipt å betjene gjeld er det smart å forenkle innbetalingene til kreditor.

Velg en nedbetalingsstruktur der du enten benytter deg av elektroniske fakturaer, eller autogiro. Da trekkes beløpet ditt automatisk hver måned, slik at du slipper å kikke på regningene hver gang. På denne måten unngår du gebyrer hvis du glemmer bort en regning – og du slipper å forholde deg til beløpet ved hver termin.

Ikke glem å oppdaterte månedstrekket til det beløpet du faktisk ønsker å bruke på å kvitte deg med gjelden din. Dersom du automatiserer effektiviseringen vil veien til gjeldfrihet bli en hel del enklere å gå.

Lån så lite som mulig uten sikkerhet

Når du søker om et lån på minuttet har du sikkert mye å tenke på. Kanskje er du stresset og bare vil få situasjonen du står i løst. Dette er et dårlig tidspunkt å låne mer penger enn du egentlig hadde tenkt på. Ikke glem bort totalkostnaden på lån uten sikkerhet, som er resultatet av en svært høy effektiv rente.

Det er viktig at du setter deg ned og ser nøye over akkurat hvor mye penger du faktisk trenger å låne. Når du har fastsatt dette beløpet bør du holde deg til det. Da kan du i alle fall føle deg trygg på at du ikke sløser bort dyre lånte penger.

Dersom du kombinerer en effektivisering av nedbetalingsperioden med et nøkternt lånebeløp kan et såkalt lån på minuttet hjelpe deg i tøffe økonomiske tider. Sørg imidlertid for å tenke litt gjennom hvorfor du endte opp i denne situasjonen, så du ikke blir stående i en lignende igjen.