Hjem Lån med sikkerhet

Finn et lån med sikkerhet - få bedre økonomisk hverdag

Forbedre din økonomi med et lån med sikkerhet i bolig.

Ofte stilte spørsmål om lån med sikkerhet

Sammenlign lån med sikkerhet med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om lån med sikkerhet i bolig

Har du behov for oppussing i boligen? Utbedring av utearealet? Kanskje trenger du å fikse bil, båt eller fritidsboligen. Eller har du mange, dyre lån eller kredittkortutgifter som hoper seg opp? Det kan også være at du ønsker å kjøpe deg ny bolig.

Det er både lov og lurt å ønske at man kan gjennomføre forbedringer i hverdagen sin, og gjerne hvis det er snakk om kloke økonomiske beslutninger som gir deg bedre oversikt og bedre råd. Så når man planlegger å gjøre nødvendige endringer, er det leit om man får avslag i banken man søker hos, særlig på et så fornuftig grunnlag.

Kanskje er det fordi du har mange kredittkort med løpende gjeld, eller flere forbrukslån. Noen ganger får man ikke til å betale i tide, og man sitter igjen med inkasso eller betalingsanmerkninger.

Løsningen? Lån med sikkerhet i bolig

Å låne penger er forsåvidt en grei affære, men i dagens lånemarked har det dukket opp mange nye regler, vilkår, ord og uttrykk og ikke minst et hav av muligheter fordi det er så mange som tilbyr de ulike lånene. Det er i det minste en svært positiv utvikling, fordi det gjør nettopp dine sjanser mye større. Akkurat det skal vi komme tilbake til senere i artikkelen.

Det som er så greit med et lån med sikkerhet, er om du ikke trenger så mye, la oss si et par hundre tusen kroner. Vanligvis ville du tatt opp et forbrukslån, ofte uten sikkerhet. Disse lånene er mye dyrere i sammenligning. Så kan du jo spørre deg selv når er det du trenger et par hundre tusen kroner? Det kan være til oppussing, til å fikse bilen som du behøver i hverdagen for å få barna avsted og komme deg selv på jobb. Det kan være noe som må repareres på hytta, i huset eller noe annet som er svært viktig for deg.

Da er det kjipt å måtte punge ut i dyre dommer for et mindre lån som allikevel er så viktig. Les videre, så ser du om dette er noe for deg.

Muligheter

Når du tar opp et lån med sikkerhet, har du mange muligheter.

Først og fremst, siden det er et sikret lån, vil du kunne få et langt høyere lån enn et ordinært forbrukslån. Det er fordi lånebeløpet avhenger av verdien på boligen, og siden de fleste boliger gjerne koster over en million og mer, vil du også få et høyere lån.

For det andre er det et forbrukslån, som vil si at du kan benytte deg av pengene til hva du vil. Her har du ingen forpliktelser i forhold til banken.

Krav og vilkår

Først og fremst må du kunne stille med en bolig eller eiendom som sikkerhet for lånet. Det kan være din egen, din ektemakes, dine foreldres, slektninger eller andre personer i nær relasjon som ønsker å la deg ta opp lån med deres bolig som sikkerhet for lånet.

Det er også et krav fra lovens side om at du som låntager må være fylt 18 år. Dette gjelder all form for tegning av kreditt i Norge.

Ofte vil det foreligge et krav om inntekt de siste tre årene, adresse i norge og norsk statsborgerskap. Dette er imidlertid ikke alltid nødvendig, spesielt dersom du tar opp et sikret lån.

Fordeler med lån med sikkerhet

Som nevnt, vil et lån med sikkerhet gi deg langt bedre vilkår enn et forbrukslån. Dette er fordi banken reduserer sin risiko betraktelig når de låner ut til deg som har pantbare verdier, som faller deg til gode med lavere renter. Det er ikke snakk om liten forskjell heller: et typisk sikret lån vil ligge mellom 2-4 prosent, mens et vanlig lån uten sikkerhet vil ligge på rundt 15 prosent i gjennomsnitt. Sist men ikke minst vil mange banker la deg bruke pengene på nettopp det du vil; enten det er oppussing, en ferie, ny bil eller ny bolig kan du benytte deg av lånet slik du selv ønsker.

Hva bør jeg faktisk bruke et sikret lån på?

Selv om du står fritt til å disponere pengene selv i mange tilfeller, vil vi allikevel gi deg noen enkle råd.

Dersom du har akutt behov for oppussing eller reparasjon av bil eller bolig, så kan man i de fleste tilfeller anse dette som et helt nødvendig tilfelle for å ta opp et lån. Boligen skal du bo og leve i og glede deg over i lang tid, og det er en fornuftig investering. Bilen bruker du kanskje hver dag, og ikke bare skal den ta deg til og fra butikken, jobb eller på reise, men den skal også sannsynligvis selges en dag, og da er det bedre å være føre var og holde den i god stand. Felles for disse to eksemplene, er at du sitter igjen med noe av verdi etter pengene er brukt. Med andre ord har du gjort en investering i noe langsiktg, og pengene har ikke forsvunnet selv om de er brukt i noe.

Bruker du derimot et lån på en reise, opplevelse eller en gave, så sitter du selv ikke igjen med noe av verdi, og det må sies å være et ganske dyrt lån. Ja, vi forstår at man kan kjenne behovet for å reise vekk eller unne seg noe godt, eller kanskje man føler at man må gi noen noe helt spesielt av ulike grunner, så er det bedre å spare opp penger til dette. Grunnen er så enkel at et lån må betales tilbake på sikt, og da er det bedre rent økonomisk å fortsatt igjen med hele eller deler av lånebeløpet i en eller annen form for verdi.

Sist men ikke menst, kan du også bruke lånet på å refinansiere gjeld og andre gjeldsposter. Dersom du eier bolig og kan stille med sikkerhet, står du i posisjon til en ypperlig refinansiering med gode vilkår og lave renter

SumoFinans hjelper deg

Som tidligere nevnt finnes det mange tilbydere av lån, kredittgivere og banker der ute som alle har sine egne nisjer og måter å fremstille lån på. Noen ganger skulle man tro de nettopp oppfant en ny type lån, ved å bruke et uttrykk du aldri har hørt før. Sjeldent er det noe hokus pokus, men man må passe på.

Derfor bør du benytte deg av en låneformidler. Hva gjør en låneformidler lurer du kanskje på?

En låneformidler, også kalt en finansagent, er en som opererer mellom låntaker og långiver i lånemarkedet. De bruker sine nettverk, kontakter og samarbeidspartnere i kombinasjon med sin kunnskap, erfaring og kjennskap til bransjen for å bringe din søknad og ønsker om lån til de rette aktørene i lånemarkedet.

Prosessen er enkel: Du sender inn en søknad om ønsket lån via SumoFinans, som behandler søknaden i sitt system og sender den ut til flere potensielle långivere og banker. De som mottar søknaden din vet at det er mange om beinet, og må derfor kjempe om å få deg som kunde. Dette gir dem incentiv til å gi det beste tilbudet, slik at du til syvende sist får det du vil ha, og de får anledning til å gi deg et lån. Hele prosessen går kjapt, så fremt all nødvendig dokumentasjon er fremlagt. Fra søknaden mottas og avtalen er signert, vil det i meste fall gå bare noen få virkedager før pengene faktisk er på konto.

Før du signerer en eventuell avtale, er hele tjenesten gratis og uforpliktende. Det er bankene som betaler låneformidleren, og derfor ligger ingen av disse kostnadene hos deg.

Hvorfor benytte seg av en låneformidler?

Foruten at en låneformidler sørger for at du får et konkurransedyktig tilbud, så er det nettopp det å legge frem søknaden og motta tilbudene som er så gunstig for deg. Det sparer deg i det hele tatt for svært mye tid. Tid du ville brukt på å finne frem til långivere, sammenligne deres lån eller bare sende en søknad til alle som i seg selv er tidkrevende, og så svare tilbake til alle sammen. En låneformidler gjør dette for deg: alt i ett.

Prøv ut SumoFinans for en gratis, uforpliktende og garantert konkurransedyktig sammenligningstjeneste for lån med sikkerhet.

I denne artikkelen