Familieliv i Europa

Marius Thauland Oppdatert 07.01.2021 Investering

Hvilke byer i Europa er best å bo i for en familie?

Familielivet kan være veldig forskjellig basert på hvor i verden du befinner deg. Noen byer strekker seg langt for å tilby det perfekte hjem for unge familier med alt fra rimelige boliger til mange fristende og familievennlige attraksjoner.

Vi har sett på 50 europeiske byer og rangert dem

Vi tok en titt på 50 europeiske byer, og rangert hver enkelt by  basert på en rekke faktorer; inkludert overkommelig pris, utdannelse, sikkerhet og mer, for å se hvilken europeisk by som er best på familieliv.


De beste byene I Europa for familieliv

Når vi tar alle faktorene i betraktning, tar Porto topplasseringen, med mange familievennlige ting å gjøre, inkludert 0,92 på natur- og parkområder per kvadratkilometer, og 1,69 på “bra for barn” attraksjoner per kvadratkilometer.

Barcelona kommer på andreplass, med en poengsum på 68,60, og Lisboa på tredje med en poengsum på 68,12.

 1. Porto – Portugal – 75.28 poengsum familieliv
 2. Barcelona – Spania – 68.60 poengsum familieliv
 3. Lisboa – Portugal – 68.12 poengsum familieliv

De rimeligste europeiske byene for familieliv

En av de største bekymringene for foreldre er de økonomiske kostnadene, og noen av disse byene er rimeligere enn andre.

Faktisk topper Istanbul tabellen med de laveste estimerte månedlige kostnadene for en familie på fire på € 1781,60. Dette tar hensyn til de estimerte levekostnadene, kostnadene for barnepass og leie for et tre-roms hjem i en måned

 1. Istanbul – Turkia – €1,781.60 i månedlige kostnader
 2. Budapest – Ungarn – €2,715.89 i månedlige kostnader
 3. Vilnius – Litauen – €2,904.49 i månedlige kostnader

De beste europeiske byene for familieaktiviteter

Hvis du leter etter en by hvor du kan holde familien underholdt, er Paris stedet å være, med 4,47 familieaktiviteter per kvadratkilometer. Dette inkluderer 203 attraksjoner som er bra for barn, samt 266 natur- og parkområder.

 1. Paris – Frankrike – 4.47 familieaktiviteter per kvadratkilometer
 2. Barcelona – Spania – 2.76 familieaktiviteter per kvadratkilometer
 3. Porto – Portugal – 2.61 familieaktiviteter per kvadratkilometer

De beste europeiske landene for utdanning

Programmet “Programme for International Student Assessment” vurderer ferdighetene til 15 år gamle studenter i lesing, matematikk og naturfag, og gir et generelt bilde av kvaliteten på utdanning i deltakerlandene. Disse poengene er basert på et gjennomsnitt for gutter og jenter i alle tre fagene:

 1. Estland – 525.67 gjennomsnitt PISA score
 2. Finland – 516.50 gjennomsnitt PISA score
 3. Polen – 512.67 gjennomsnitt PISA score

Del Denne Oversikten På Nettsiden Din

<a href="https://www.sumofinans.no/european-family-living/no"><img style="width:100%;" src="https://www.sumofinans.no/wp-content/uploads/2021/01/7-full-table.jpg"></a><br>European Family Living Infographic produsert av <a href="https://sumofinans.no">Sumo Finans</a>

Metodikk og kilder:

 • Byene som ble valgt og inkludert er de som er kjent for å være gode for familier og familieliv i henhold til en rekke kilder, inkludert Kinder Travel Guide og Phenomenal Globe.
 • Vi rangerte hver by på følgende faktorer, og ga en normalisert score på 100 for hver faktor, før vi tok en gjennomsnittlig poengsum på tvers av alle faktorene for vår endelige poengsum.
 • Global Peace Index poengsummen kommer fra Vision of Humanity Global Peace Index 2020 der en lavere score indikerer et mer fredelig land.
 • Numbeo ga dataene for prisoverkommelige faktorer. Levekostnadene er gitt som en estimert månedlig kostnad for en familie på fire. Kostnaden for barnepass er en estimert månedlig kostnad for ett barn i privat barnehage. Kostnaden for et tre-roms hjem er et gjennomsnitt av kostnaden for å leie et tre-roms hjem i sentrum og utenfor byen.
 • Aktivitetsdataene kommer fra Tripadvisor, hvor antall “bra for barna” attraksjoner og antall “natur og parker” attraksjoner faller i kategorien attraksjoner.
 • Lesing, matematikk og vitenskap PISA Performance score er et gjennomsnitt av poengene for gutter og jenter for fagene, lesing, matematikk, and naturfag, som gitt av OECD.