Hjem Båtlån
Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.
Båtlån er populært i Norge – hvem vil vel ikke nyte sommeren på vannet? Drømmen om å få sin egen båt er sterk hos mange. Forståelig, når man ser hvor deilig det er å komme ut på sjøen en varm sommerdag. Frihetsfølelsen når du cruiser av gårde, i den vakreste naturen Norge kan by på, den er helt ubeskrivelig.
Hvis det er økonomien som står i veien for at du kan oppfylle båtdrømmen, kan et lån til båten være et alternativ. Velg blandt alternativene over.
Når du tar opp båtlån via vår tjeneste, får du et fleksibelt lån, hvor det stilles få krav i forhold til båten (som objekt) og deg.
Normalt krever bankene en relativt høy egenkapital og at båten må kaskoforsikres. Dessuten må båten som oftest registreres i båtregisteret, når du tar opp et vanlig båtlån.
Disse kravene gjelder ikke når du tar opp et båtlån gjennom vår formidlingstjeneste.
Dessuten blir det ikke tinglyst heftelser på båten, noe som er mer praktisk når du en dag skal selge båten igjen.
Husk!
Tjenesten Sumo Finans er opprettet for å hjelpe folk som deg, som ønsker en enkel og rask lånebehandling – og hvor bankene gjerne presses litt på renten.
Hva slags båt trenger du
Hva slags type er du? Liker du daycruiseren, familiebåten eller skal du bare ha en enkel liten båt for småturer ut på vannet? Eller er det en lekker seilbåt som står øverst på ønskelisten kanskje?
Tenk gjennom hva du ønsker å bruke båten til. Er det dagsturer, fisketurer, lengre ferier – eller mest sannsynlig så er det en kombinasjon av flere ønsker.
Når du har funnet ut av hva du ønsker å bruke båten til og hva behovet ditt reelt sett er, så vet du hva slags båt du skal se etter.
Finn den rette båten
Når du har funnet ut hva slags båt du skal kjøpe, begynner du å lete. Finn.no er et godt sted å starte, men se også andre steder hvor bruktbåter omsettes.
Er båten CE-merket?
Båter produsert etter 16. juni 1998 skal være CE-merket. Hvis ikke er den ikke godkjent. Aldri kjøp en båt uten CE-merking dersom den er nyere enn 16. juni 1998.
Sjekk løsøreregisteret og eventuelt Skipsregisteret
Du må vite om båten har heftelser og dessuten vite at selger er reell eier av båten. Så sjekk båten i begge registre. Heftelsene som eventuelt er på båten, skal betales ut før du overtar båten.
Dersom dette ikke gjøres riktig, kan du risikere å miste båten, da den formelt sett ikke vil være din om den selges med heftelser som ikke slettes.
Sjekk det tekniske
Du har funnet båten, nå skal den sjekkes. Du skal både ha den på land og på vannet før du kjøper båten. Skrog, motor, inventar, instrumenter, toalett – alt etter som båtens utstyrsgrad og type, er det utrolig mye som skal sjekkes.
Med mindre du har lang båterfaring og vant til å se på det tekniske, skal du søke hjelp hos profesjonelle.
Be om kvitteringer og dokumentasjon
Båter har ikke servicehefter på samme måte som biler, men du kan stadig be om å få se kvitteringer på utført arbeide på båten og dokumentasjon, slik som kjøpskontrakt osv.
Skriv kontrakt
Du skal alltid skrive kontrakt på båtkjøpet. Spesifiser som et minimum båtens navn og modell, selger og kjøper, definer båtens tilstand osv. Du finner gode kontraktsforslag på nettet, for eksempel på Båtmagasinets nettsted.
Ikke fir på kravene når du sjekker båten
Det kan være fristende å gjøre unna sjekken av båten raskt. Du vil jo gjerne få unna kjøpet så raskt som mulig, og få båten på vannet.
Ikke fall for den fristelsen. Vær grundig og sjekk alt nøye, akkurat som du er nøye når du kjøper en bil.
Andre fritidsinteresser? Vi har også anbudstjenester for billån, ATV-lån og caravanlån.