Hjem Inkassolån

Oversikt over Inkassolån

Har du inkasso? Med et inkassolån kan du lette økonomien med enkle grep.

Ofte stilte spørsmål om Inkassolån

Sammenlign inkassolån med Sumo Finans

Sumo Finans er en gratis sammenligningstjeneste for lån. Vi hjelper deg med å finne den laveste renten når du skal låne penger. Bare skriv inn lånebeløpet og se hvilke banker som passer best til ditt lånebehov.

brukeranmeldelser
Anmeldelser av aktører i bransjen
Vi utarbeider grundige anmeldelser av de mest populære långiverne på det norske markedet så du kan føle deg trygg når du skal låne penger.
Velg lånet som passer ditt behov
Sumo Finans matcher dine lånebehov med sine samarbeidspartnere - når du skal låne penger er det viktig at du får det beste tilbudet som finnes.
Enkel og gratis tjeneste
Vi gjør det enkelt å låne penger. Når du har mottatt tilbudene dine er det bare å gå videre med den låneaktøren du ønsker.

Alt du trenger å vite om Inkassolån

Dersom du ikke betaler regningene dine, kan det hende de går til inkasso. Da kan det være vanskelig å søke om et lån.

Vi har alle opplevd at det er vanskelig å betale for en regning – noen ganger strekker ikke budsjettet til! Dersom du da ikke får betalt, og regningen går til inkasso, vil du få en inkassosak i ditt navn, og med tiden vil det kunne bli til en betalingsanmerkning. Da er det viktig å få ordnet i dette så fort som mulig, og bli kvitt det utestående som står i ditt navn.

Det er ikke bare bare, fordi det som i utgangspunktet er grunnen til at du har pådratt deg inkasso eller betalingsanmerkninger, også gjerne er grunnen til at du ikke blir kvitt det: du har ikke penger til å betale regningene.

Derfor kan det være gunstig for deg å ta opp et inkassolån, som er til nettopp for å betale ned slike gjeldsposter!

inkassolån

Lån med inkasso

For deg som har inkassosaker eller betalingsanmerknigner er et inkassolan tingen for deg. Tar du opp et slikt lån vil du kunne ordne opp i gjelden din og samle alt under ett lån. På den måten får du ryddet opp i alt og har kontroll over din egen økonomi igjen.

Dersom du vil ta opp et inkassolån må du eie en egen bolig og kunne stille med nok disponibel sikkerhet i boligen til at det dekker kravene. Dersom du ikke har dette, kan du eventuelt stille med en kausjonist på lånet.

Hvorfor ta et inkassolån?

Følelsen av å ha utestående gjeldssaker i sitt navn er ille nok, og kan berøve enhver fra nattesøvnen eller de gode morgenene, og skape angst, uro og depresjon og krangel mellom samboere og andre som tar skade av inkassosaken(e). Foruten om det, kan det også gi begrensninger i arbeidslivet eller dersom du ønsker å benytte deg av finansielle tjenester ellers.

Jo før du får betalt ned inkasso, jo bedre. Det vil påløpe gebyrer, ekstra kostnader som salærer, saksomkostninger og renter i tillegg til selve kravet ettersom tiden går. Dette er kostnader som går til kreditorene, inkassobyråene og andre saksbehandlere så lenge kravet forblir utestående. Ved å ta opp et inkassolån i dag kan du kvitte deg med gjelden og hindre at den vokser seg stadig større.

inkasso

Renter og vilkår på inkassolån

Siden du stiller med sikkerhet i eiendom eller formue vil du få ganske god rente på dette lånet. Men kredittgiveren må vurdere risikoen du utgjør for dem, basert på din tidligere betalingshistorikk, og derfor får du ikke den beste renten på et slikt lån.

Vilkårene for et inkassolån er vanligvis:

  • 18 års aldersgrense
  • Må ha sikkerhet i eiendom med maks belåning 85%
  • Inntekt
  • Samlet lån kan ikke overstige fem ganger brutto årsinntekt

Nedbetalingstid

På et inkassolån, som i grunn er tilsvarende et refinansieringslån med sikkerhet, vil du kunne få ganske lang nedbetalingstid. Noen tilbyr så mye som opp til 30 år nedbetaling. Da vil lånet bli dyrere jo høyere renten er, så du bør prøve å regne ut hvor fort du realistisk sett kan klare å betale ned lånet.

Hvordan gå frem når du trenger et lån til inkasso

  • 1. Oversikt over all gjeld:

Det første du bør gjøre er å få oversikt over situasjonen. Hvor mye du skylder og til hvem, hvilke vilkår og betingelser som er knyttet til disse sakene og hvilke lån som er de dyreste. I det hele tatt, skaff full oversikt over alle gjeldspostene dine.

  • 2. Oversikt over inntekt og eiendeler:

Det neste du bør gjøre er å samle oversikten over din egen inntekt, eiendom og eiendeler og ellers deler av din personlige økonomi. Dette for å kunne beregne hvordan du skal enklest skal kunne betjene lånet og samtidig leve et greit liv så du har nok til å komme deg gjennom hverdagen med utgifter og levekostnader.

Uansett hvordan du synes det ser ut, mørkt eller lyst, vil det kunne finnes en løsning. Du må kanskje gi opp enkelte luksuser og fordeler i livet, om enn bare midlertidig men over en periode, for at du skal komme i mål.

Det vil være verdt det.

  • 3. Søknadsprosess

Det neste du gjør er å skrive din søknad med alle detaljer og informasjon du nå har samlet til oss. Vi behandler søknaden fortløpende og sender den videre til våre samarbeidspartnere. Med deres ekspertise vil de også behandle søknadene så fort det lar seg gjøre. De vil så komme med et tilbud. Fordelen med en slik tjeneste er at alle våre partnere, det være seg banker, kredittgivere eller andre finansielle institusjoner, vet at de må konkurrere om deg som kunde. Med andre ord vil de prøve å levere de beste vilkårene som mulig, slik at du velger dem.

Så langt i prosessen er alt gratis og du har ikke pådratt deg noen som helst forpliktelser.

  • 4. Signering av avtale

Etter at våre partnere har gått gjennom din søknad, vil de forhåpentligvis se at de kan tilby deg et lån. Du vil da motta ett eller flere tilbud., som du står helt fritt til å velge selv.

Her må du vurdere nøye hvilke krav og vilkår som stilles, slik som renter, gebyrer og løpetid. Siden du mest sannsynlig stiller med pant i eiendom eller formue, vil du få relativt gode renter på tilbudene.

  • 5. Penger på konto

Etter at du har mottatt tilbudet og signert avtalen, vil du i samråd med banken betale ned de dyreste gjeldspostene dine og utgiftene du har utestående.

Hurtigmeny