Hjem Personlig økonomi Hva er kassekreditt?

hva er kassakreditt

Hva er kassekreditt?

Oppdatert 06.01.2022 Bedrift

  • Kassekreditt er en kredittgrense som gis til et firma eller privatperson som gir dem mulighet til å låne inntil et avtalt beløp til enhver tid.

Denne gjøres ofte tilgjengelig på kontoen direkte slik at man får tilgang på beløpet direkte og kan betale de utgiftene man trenger.

Dette er en stor fordel for bedrifter som må kjøpe inn store mengder varer før de får inn pengene på grunnlag av salget av disse varene. På den måten får bedriftene mer fleksibilitet i forhold til sin likviditet som gir en mulighet til å håndtere variable inntekter.

Man betaler renter på utestående beløp, slik at man ikke har kostnader rundt kassekreditten før den tas i bruk. Alle typer bedrifter benytter seg av denne løsningen for å være sikre på å kunne håndtere perioder med dårlig omsetning.

Om man for eksempel driver i en bransje som er sterkt knyttet til sesongvariasjoner, så vil man ha behov for en løsning for å håndtere periodene hvor omsetningen er på sitt laveste.

For eksempel kan man oppleve noe variasjoner på sesong i klesbutikker, eller spesielt i restaurantbransjen. Noen byer har mye turister om sommeren, og mange bedrifter henter dermed inn mesteparten av sin omsetning i løpet av turistsesongen.

Få tilbud på kassakreditt til din bedrift fra lånemegleren.no/kassakreditt